Kernemælk og pulp-brød


Det er ikke så tit, jeg laver plantemælk. Eller nøddemælk eller hvad den slags hedder. Når jeg gør, er det som regel mandelmælk. Mandelmælken bruger jeg i greenies, smoothies eller i chiagrød som veksling med kokosmælken. Forleden lavede jeg dog kernemælk, og jeg havde totalt optur over det sjove i navnet. Hedder det et homonym? Det dæmrer en smule allerbagerst i min hjerne fra dengang i min spæde ungdom, hvor lingvistik og retorik var min to yndlingsdiscipliner.

Og nu slår det mig lige, at man vist ikke må kalde det mandelmælk længere, for det er jo ikke mælk. Det rette ord ville derfor være mandeldrik og i det her tilfælde kernedrik. Jeg kan blive helt træt ved den slags rigiditet.

Men forleden lavede jeg altså kernemælk, dvs. kernedrik, og det var ærligt talt lidt en blandet fornøjelse. Hvor mandelmælken er sødlig og har en rar smag, smager kernemælken ret meget af…. natur. Måske var det fordi jeg puttede hampefrø i, for de har en lidt jordlig smag. Jeg må prøve uden næste gang. Men jeg har alligevel fået brugt kernemælken her i chiagrød, og det blev faktisk udmærket, om end noget mere neutralt i smagen, end jeg er vant til.

Opskrift på kernemælk og pulpbrød --> madbanditten.dk

Kernemælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 flaske
|
10 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld alle delene i blenderen og blend godt og grundigt. Dræn herefter væsken fra pulpen. Jeg gjorde det ved at lade den løbe igennem en finmasket si.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Opskrift på kernemælk og pulpbrød --> madbanditten.dk

Pulpen, altså det våde kernesmulder, der var tilovers, brugte jeg til at bage nogle hurtige pulpboller. De blev lidt for ægge-agtige efter min smag, men til min store overraskelse var Vega vild med dem, så hun har spist dem både som tilbehør til mad og til morgenmad med smør og spegepølse.

Opskrift på kernemælk og pulpbrød --> madbanditten.dk

Pulpboller

Sådan

Opvarm ovnen til 150 grader. Rør alle ingredienserne sammen og klat dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesam på toppen. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er blevet faste og let gyldne i det. Opbevar i køleskab eller fryser.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Kernemælk og pulp-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  1. Din plantemælk er næsten identisk med den Caroline Fibæk kalder “mineralmælk”. Den skulle være sund og nærende – er på hendes “Hormonkuren” i øjeblikket og der er den på menuen dagligt, ofte i chiagrød. Der er egentlig mange ting som går igen fra dine opskrifter. Bare skruet lidt ned for fedt og lidt op for kulhydrat og protein. Har brugt rigtig mange af dine opskrifter gennem de sidste par år. Tak for spændende inspiration ?

    Svar
  2. Ved ikke, om du er klar over det, men når man laver plantemælk (ja, det må man godt kalde det ;)) med sesamfrø, så er der stor forskel på, om man anvender almindelige eller afskallede. De almindelige indeholder masser af dejlig kalk, MEN det smager rædselsfuldt. Synes jeg i hvert fald ;) Så fremover skal jeg lave det med afskallede sesamfrø, så må jeg undvære lidt kalk der.

    Svar