Kernebrød uden mel


Dette kernebrød er det første og det bedste kernebrød, jeg har lavet og det er bedre end stenalderbrødet. Meget bedre! Prøv det selv, hvis du ikke tror mig!

Kernebrød - opskrift på det bedste LCHF kernebrød uden mel

Kernebrød uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
24 skiver
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland kerner, frø og nødder blandes i skål med olie og salt.
 • Rør æggene ind i kerneblandingen sammen med den revne ost.
 • Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 70 min. ved 160 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb kernebrød og knækbrød

I dag skulle vi have gæster til frokost, og jeg bagte derfor kernebrød og knækbrød. Jeg har bragt opskrifterne før, men jeg bringer dem igen i en fornyet og forbedret form. Begge dele er ualmindeligt vellykkede.

Jeg har efterhånden rigtig mange forskellige salgs stenalderbrød, kernebrød og knækbrød. Nogen af de mest populære og vellykkede er helt klart wannabe rugbrød – det bedste kernebrød og chiaknækbrød, som er de to opskrifter jeg oftest laver.

Mere brød uden mel

Jeg har samlet alle mine opskrifter på Low Carb brød i en kateogri, den finder du lige her: Brød-opskrifter. Alle opskrifterne er Low Carb, glutenfri og sukkerfri.

Alt brød og bagværk på Low Carb bliver meget anderledes, da vi jo ikke bruger traditionelt hvedemel eller andre kornsorter. Det gør at brødet både får en anden konsistens og smag.

Low Carb brød og bagværk skal ikke bruges som en 1:1 erstatning for almindeligt rugbrød og franskbrød men opskrifterne kan være en hjælp til dig, der er helt nybegynder og savner brød engang imellem. Du kan læse mere om det her: Hvorfor er der ingen Keto-pandekager, vafler, brød og kager i mine Keto-bøger? eller denne: Hvor tit må jeg spise stenalderbrød og chiaknækbrød på LCHF / Keto?

Kernebrød - opskrift på det bedste low carb kernebrød - LCHF

På frokostbordet var der andre lækkerier.

Knasende kerneknækbrød

Caprese
Tomatsalat med bøffelmozzerella og basilikum.

Æggemuffins med bacon
Æggemuffins med bacon.

Sojamarineret svinemørbrad
Soyamarineret svinemørbrad.

Oste
Æblerøget cheddar, manchego og vesterhavsost. Og Hanegals oksespegepølse.


Og et sultent barn :)

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

141 kommentarer til “Kernebrød uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hej Heidi
   Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal sige det, men brød med hytteost er ikke en god morgenmad på Keto. Særligt ikke hvis dit mål er vægttab. På Keto skal du holde dit kulhydratindtag under 20 g om dagen og det er svært at lykkes med med måltider, der består af brød og mælkeprodukter. Sigt i stedet efter at dine måltider skal indeholde kød, fisk, fjerkræ, æg og grønne grøntsager. Hvis du er PLUS-medlem kan du se energiberegningerne på alle mine opskrifter og selv tilpasse din kost til de 20 g.

   Læs om Keto her: Begynderguide til Keto

   Vil du gerne spise brød og hytteost, vil jeg anbefale dig at sigte efter en Low Carb-kost i stedet for Keto. Du kan læse om forskellen her.

   Svar
 1. Jeg vil høre om der er en energiberegning på knækbrødene? De er super gode og meget eftertragtet hos dem der smager dem hos mig 😄

  Svar
 2. Hej Jane
  Har du prøvet at lave brødet uden nødder og mandler? Hvad ville du putte i som erstatning?
  Hilsen Anita

  Svar
  • Mener du kun med kerner? Det tror jeg sagtens man kan. Helt uden både nødder og kerner går jo selvsagt ikke, da det er hovedingrediensen…

   Svar
 3. Hej Jane
  Tak fordi du deler så mange lækre opskrifter.
  Vil høre om du har prøvet at erstatte osten med fx cremefraiche i dine brød? Eller falder brødet mon fra hinanden? Har desværre en mand som ikke spiser ost.
  Mh
  Karen

  Svar
  • Hej Karen
   I brødet her kan du bare udelade det. Jeg har masser af andre kernebrødsopskrifter også uden ost i.

   Svar
 4. Hej
  Mente
  Mad bandit
  Og beklager ser nu at der er svaret på kulhydrat indholdet

  Mit spørgsmål om stenalderbrød var fordi jeg havde forstået at det var no go i LCHF

  Men tak for svaret

  Svar
 5. Hej
  Jeg er forvirret
  Hvilken forskel er der på denne opskrift og på stenalder brød?
  Synes opskrifterne er ens
  Venlig hilsen
  Jane Bartholdy

  Svar
  • Jeg ved ikke hvad du mener. Dette er et stenalderbrød. Men denne har selvfølgelig ost i også men ellers helt samme koncept.

   Svar
   • Måske spørger hun, fordi du i din indledende tekst til opskriften skriver:”Dette kernebrød er det første og det bedste kernebrød, jeg har lavet og det er bedre end stenalderbrødet. Meget bedre!” :)

    Svar
  • Mit gæt vil være et sted mellem 2-4 g kulhydrat pr. skive. Men det er meget kalorierigt. Læs hvordan du selv laver energiberegninger her: Energiberegninger

   Jeg synes, det er et skråplan at se på Keto og LCHF som noget, der har forskellige tilladte og forbudte madvarer og opskrifter hæftet til sig. Forskellen ligger i kulhydratindtag. Hvordan du forvalter dine kulhydrater bestemmer du selv. Læs mere her: ER det Keto?

   Svar
  • Hej Lone
   Bare en hvilken som helst slags, du kan lide. Jeg har brugt både cheddar og den lækre svenske Västerbotten ost. Man smager ikke osten som sådan men det giver sådan en god baggrundssmag :)

   Svar
 6. Kære Jane,

  Jeg har nu prøvet flere af dine opskrifter med glæde og synes, at din hjemmeside er meget inspirerende.
  Denne kernebrødsopskrift har jeg brugt flere gange, da jeg synes, at brødet smager hamrende godt. Jeg har lavet en lille ændring, som jeg synes (hvis jeg selv må sige det) giver et stort udbytte. I stedet for at fore formen med bagepapir, smører jeg formen med smør. Dermed får jeg en skorpe af smørstegte kerner og nødder. Jeg synes, at det smager MUMS!

  Med venlig hilsen

  Svar
  • Hvor lyder det lækkert! Jeg har altid været nervøs for om brødet ville slippe formen, men det gør det fint, lyder det til :)

   Svar
 7. Kære Jane

  Tak for Din skønne blog…
  Jeg er gået i gang med lchf kost, fordi jeg rigtig godt kan lide det – og fordi en diætist Charlotte Hartvig fra Hellerup for en del år siden fik mig til at tabe mange kilo på noget, der lignede lcfh. Hun var vild med mig, fordi jeg elsker kød og meget gerne spiser hakkebøffer til morgenmad ;-)

  Livet har så gået sin vante gang – og nu er der desværre kommet 30 kilos overvægt på.

  Dengang arbejdede jeg som jordemoder – og gik gerne op til 8 kilometer på min vagt. Derudover trænede jeg to til tre gange om ugen.

  Siden hen har min skønne jordemoderkarriere indhentet mig – så jeg i dag er invalid. Jeg har kun en gå distance på ca. 20 meter – og har fået et utal af prednisolon behandlinger i meget høje doser. Det der med måneansigt har jeg fået som lovet, men tarveligt nok ikke tændstiksben ;-) Mange af mine kilo er kommet via prednisolon, men også fordi jeg gik tilbage til almindelig kost. For overskuddet var der ikke.

  Nå men nu er jeg i gang igen dog med den forskel fra før, at jeg ikke kan gå (altså ikke motionere) – og jeg drikker gerne et glas hvidvin hver aften. Og jeg er ikke så god til at få spist måltider nok, jeg får vel spist et eller to måltider på et døgn. Men det skal der laves om på ;-)

  Men når nu mit overskud ikke er så stort, vil jeg meget gerne lave et lchf rugbrød, der virkelig minder om rugbrød og ikke om kage (med alt for mange nødder) eller smager af for mange æg til de dage, hvor kroppen ikke kan mestre så meget.

  Mit dilemma er, at jeg kan ikke udholde tanken om ost i et brød, jeg tåler heller ikke ost udover smøreost.

  Jeg har i dag bagt Dine fiber flutes, men de er altså også noget kageagtige. Er det mon pofiber, der gør det?

  Mon Du kan hjælpe mig?

  Knus Pernille

  Svar
  • Hej Pernille

   Æv hvor en sur situation med dig. Jeg kender godt til de vægtøgninger med Prednison og det er sgu noget fanden har skabt.

   Jeg kunne godt tænke mig at udfordre dit brødspørgsmål og spørge dig, hvorfor du ikke bare springer brødene over. De smager jo, som du er inde på, alligevel ikke rigtigt godt. Selv spiser jeg dem stort set aldrig. Og vægttab kører i min erfaring 100 gange nemmere uden. Så måske skulle du i stedet bare gå med de hakkebøffer, noget nemt grønt og lidt smeltet smør til. Nemt, enkelt og mættende.

   Og ellers kan jeg anbefale chiaknækbrødene til de svære dage. De smager dejligt og ikke-ægget. Men jeg ville stadig holde indtaget nede så længe målet er vægttab. Find dem her: Chiaknækbrød

   Rigtig god fornøjelse!

   Svar
 8. Hvor mange kulhydrater er der i kernebrødet? Det ser lækkert ud, men kan vel ikke spises hver dag på samme måde som rugbrød?

  Svar
  • Jeg ved ikke hvor mange kulhydrater, der er i, men jeg anbefaler altid at lade LCHF-kosten bestå af grøntsager-kød-fedt og så gemme brøderstatninger til sjældne lejligheder.

   Svar
 9. hej jane bagte dette lækre brød igår, og det smager bare fantastisk, men ville lige høre, om det er godt at spise det hver dag. jeg spiser det ved siden af min mad, som består af fx lidt æggekage med grøntsager og kylling i, jeg spiser 1 skive om dagen og der er intet på, bare som en lille snack:)

  Svar
  • Det kan jeg ikke svare på. Det kommer jo an på om det fungerer for dig. Selv spiser jeg det hverken dagligt eller ugentligt.

   Svar
 10. Jeg synes, det er et mega lækkert brød, og god erstatning for både rugbrød og franskbrød. Er nysgerrig på ernergifordelingen, har du udregnet en sådan?

  Svar
 11. Hej Jane. Har bagt dette fantastiske brød i dag – mums! Jeg har frosset det ned i skiver som du har foreslået. Jeg vil høre om man godt kan bruge det i madpakken, f.eks. et par skiver med god pålæg, og selvfølgelig suppleret med grønt osv. Men kan man det, eller er det i den “syndige” LCHF-ende, der bedst egner sig som en sjældnere fornøjelse :-) Mit udgangspunkt er ikke at tabe mig, vil jeg gerne porientere.

  Svar
  • Jeg er klar over at “brød”-tanken ikke er en del af LCHF, men tænker mere som et supplement til madpakken, de dage hvor det lige skal gå stærkt? Eller bør det makro-mæssigt ske sjældent i forhold til LCHF?

   Svar
  • Det synes jeg godt, man kan. Især når du ikke er ude efter vægtnedgang. Jeg bruger det ind imellem i madpakken. Min oplevelse er dog, at det ikke mætter helt så godt som en frokost bestående af kød, grønt og fedt, men det kan du jo prøve dig frem med :)

   Svar
 12. Jeg er helt ny i lchf, og hvor heldig er man så, at falde over din side og dine lækre opskrifter lige fra start. Det kan kun blive en succes!

  Svar
 13. Hej jeg er også igang med at stille og roligt at ændre lidt i mine spise vaner og er er overhovedet ikke kræsen så det er bare at komme lidt i gang og kigger stille og roligt efter lidt inspiration og der er din side jo fantastisk;-)
  Og jeg spiser jo normalt 4-6 skiver rugbrød på arbejdet (Bagerens) ..ville jeg der kunne spise dit kernebrød hver dag og kan man erstatte nogle af alle de kerner med eksempel havregryn for som mange andre også er inde på er alle de kerner og nødder dyre i lænden ;-)
  På forhånd tak.

  Thomas

  Svar
  • Altså, du kan jo gøre helt som du vil og vejene til sundhed er mange. Mit svar er ud fra et LCHF-synspunkt. Min holdning er, at du ikke vinder meget på sundhedskontoen ved at erstatte dit brødforbrug 1:1 med brød bagt på nødder og kerner. Pointen i LCHF er at lære sig at mad ikke centrerer sig omkring brød og i stedet spise kød, grøntsager og fedt. Og en smule kernebrød ind imellem. Hvor meget man kan spise af det er jo individuelt. Selv spiser jeg det meget sjældent. Havregryn er ikke LCHF.

   Svar