Kernebrød med chokolade


Kernebrød med chokolade på morgenbordet er bare så godt. Det er sådan en luksus. Forestil dig at sidde ved morgenbordet i weekenden og nyde en skive af et godt kernebrød med venlige stykker chokolade i og måske et godt lag smør. Nærmest som en god pålægschokolademad. Med god chokosmag. Nam, siger jeg bare.

kernebrød med chokolade LCHF

Kernebrød med chokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 skiver
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Bland alle frø og kerner sammen og vend dem med pisket æg og olie/smeltet smør.
  • Tilsæt salt og vend godt rundt. Hak chokoladen i små stykker og vend den godt ind i dejen.
  • Hæld dejen over i sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 60-70 minutter.

Noter

Bemærk, at denne portion er mindre end den fra kernebrødet og derfor er bagt i sandkageform i stedet for rugbrødsform.
Server, som det er eller med smør. Det er weekendluksus!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Stenalderbrød med chokoladestykker

I virkeligheden er det jo bare kernebrødet/stenalderbrødet, som har fået chokoladestykker i dejen. Et enkelt lille tip, der gør en virkelig stor forskel.

Jeg bager det og lader det afkøle og så skærer jeg det i skiver og putter det i fryseren med madpakkepapir imellem. Så kan jeg tage en skive op efter behov. For hvis det bare er der, kan jeg hele tiden se en god anledning til at spise en skive kernebrød med chokolade og tandsmør. Og det er jo også dejligt men det er altså en temmelig kaloriefyldt affære.

Prøv også stenalderbrød med tørret frugt

Hvis du er ok med tørret frugt, smager det også virkelig godt at hakke små stykker af figner eller dadler og putte det i. Det er sådan en sød overraskelse midt i det salte kernebrød og det fungerer forbavsende godt med en skive ost til. Eller måske er det forkert at sige ‘forbavsende’, for en anelse sødt har jo alle dage fungeret godt med ost.

Kernebrød med chokolade - LCHF

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

36 kommentarer til “Kernebrød med chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Tak for fantastisk Keto inspiration her på siden og i dine bøger? Det her brød lyder virkelig lækkert. Har du mon nogle oplysninger om næringsindholdet på det? Eller en metode til at regne det ud selv?
    Bedste hilsner Trine

    Svar
  2. Det lyder perfekt som lækkert til keto morgenmad til gæster og som snack i bilen efter ridning. ??
    Tak for en god blog som dækker alle behov for ketomad. ?
    Kh

    Svar