Kender du keema gobhi? Det er en skøn indisk opskrift med hakket blomkål og en masse krydderier. Her er den lavet med oksekød for et komplet måltid. Og alt lavet med blomkål og oksekød er jo et perfekt måltid til os, der spiser Low Carb eller Keto. Der er fuld smæk på krydderierne og en skøn måde at få spist mere blomkål.
Ingredienser
- 300 g blomkål i små buketter
- 2 spsk olivenolie eller ghee
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 2 tomater
- 1 tsk gurkemeje eller karry
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk garam masala fx det hjemmelavede
- 400 g hakket oksekød
- salt og friskkværnet peber
- chiliflager
- 0,5 dl vand
Hele krydderier (kan erstattes af 2 spsk garam masala)
- 4 stk. kardemommekapsler
- 2 nelliker
- 1 spsk korianderfrø
- 5 peberkorn kan udelades
Raita
- 2 spsk græsk yoghurt 10% eller yoghurt naturel 3,5%
- 1/2 agurk
- 4 tomater
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk frisk koriander hakket
- salt og friskkværnet peber
Forslag til tilbehør
Sådan gør du
- Varm olivenolie eller ghee op i en gryde og kom blomkålsbuketter i. Lad det stege, til det bliver let brunt ca. 3-5 minutter.
- Hæld det af gryden og sæt det til side.
- Hak tomaterne.
- Kom lidt mere olie i gryden og kom de hele krydderier ved (eller garam masala).
- Lad det stege lidt og kom løgene ned og vend det med krydderierne.
- Kom ingefær og hvidløg ved og lad det stege videre ved middelvarme, til løgene er brune.
- Kom tomaterne ved og lad det stege lidt.
- Kom dernæst de stødte krydderier i; gukemeje/karry, koriander, spidskommen og garam masala, chiliflager og salt. Lad det stege, til det har samlet sig og dufter skønt.
- Kom hakket oksekød i gryden og brun det sammen med løg og krydderierne.
- Kom vandet ved. Lad det simre i ca. 8-10 minutter.
- Vend blomkålen ned i gryden og lad det simre uden låg, til vandet er næsten fordampet.
- Server med hakket koriander, evt. chiliflager, raita, spinat og naanbrød.
Raita
- Hak agurk og tomat i mundrette stykker.
- Hak frisk koriander fint.
- Vend agurk, tomat og frisk koriander med yoghurt, spidskommen salt og peber.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Keema gobhi – indisk mad med masser af smag
Lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste og mange krydderier. Måske er du endda typen, der blander dine egne krydderier og så har du måske dit eget hjemmeblandede Garam Masala-krydderi. I så fald er du et skridt foran.
Retten er faktisk en god hverdagsret, og den er lavet på en halv times tid og fint forenelig med de fleste dage i et almindeligt liv.
Keema gobi kan spises som her på en bund af spinat og med en dejlig raitadressing til at dryppe over. Og hvis du er supertjekket, laver du også de gode naanbrød til.
Portionsmæssigt lander denne lidt mellem to stole. Hvis den spises med tilbehør fx raita, spinat (og naan) er der nok til fire (to voksne, to børn). Uden er der til aftensmad for 2 og en frokost-rest dagen efter. Så hav lige det i tankerne.
Keema Gobi i madpandekage
Men skulle du være så heldig at der rester, kan du også bruge dem i en wrap. Lav fx en æggewrap/madpandekage, som dem, jeg har lavet HER. Så har du en superlækker frokost, som endda kan tages med på arbejde. Keema gobhien kan fint spises kold også – eller også er det bare mig, der ikke er så sart – haha!
Spørgsmål til raitaen – er det 4 store tomater du bruger, eller 4 små (a la cherry eller cocktail)?
Det er en mellemting :) Jeg har brugt almindelig supermarkedstomater, vil tro de vejer 40-50 g pr. stk. Så ikke cherry men heller ikke de helt store.
Det her er simpelthen min nye livret! Hold nu op det smager godt!😍
Krydderierne er perfekt afstemt, og raitaen sætter lige prikken over i`et!
Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke lavede dobbeltportion 😍
Ej så dejligt at høre. Tusind tak :)
Kære Jane
Jeg har lavet Keema gobhi og det er rigtig lækkert
Jeg er bare i tvivl
Skak spinat være rå eller dampet?
Kh fra mig Sar
Begge dele kan fint gå. Man kan både bruge det som bund under retten (rå) eller vende det ind i retten i de sidste minutter på panden, så det lige akkurat falder sammen :)