Denne opskrift på kebabsalat med humus og chilidressing er et forsøg på at lave en lidt lækrere (og måske også lidt sundere) version af den kendte grillbarsfavorit: Kebabsalaten.
Kebabsalat med chilidressing og humus
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Marinade
- 2 spsk græsk yoghurt 10%
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk fennikelfrø knust til pulver
- 0,25 tsk kanel
- 0,25 tsk stødt kardemomme
- 0,25 tsk cayennepeber
- 0,5 tsk stødt nellike
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Salat
- 200 g tomat
- 200 g agurk
- 50 g rødløg i tynde skiver evt. de lækre syltede rødløg
- 50 g oliven
- 60 g feta kan udelades
- bredbladet persille
Chilidressing
- 1 dl græsk yoghurt 10%
- 1 spsk vand fx lidt mælk eller fløde
- 1 tsk tahin
- 2 tsk sriracha eller anden chilisauce
- 1 fed hvidløg
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Humus – 1 glas
- 400 g kikærter på dåse, gem vandet
- 1 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- lidt kikærtevand eller alm. Vand
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft smag til
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Bland krydderier, græsk yoghurt og olie sammen til en marinade.
- Skær kødet i helt tynde skiver og vend det i marinaden. Lad det mindst trække 30 minutter, gerne natten over.
- Steg kødet i 1-2 minutter på en stor og brandvarm pande evt. i lidt ekstra olie/smør.
Chilidressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Humus
- Kom kikærter, tahin, olie, lidt (kikærte)vand og krydderier i en foodprocessor og kør til du har en helt glat masse, juster med mere vand eller olie og smag til med citronsaft.
Salat
- Skær grøntsagerne i mindre stykker og anret det hele i to skåle. Gem resten af humusen til en anden god gang.
- Server, spis og vær glad :)
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kebabsalat – Keto på grillbar
Kebabsalaten er ofte mit (og andre Keto-folks) valg, når der skal spises på grillbar. Den består mest af kød, salat, dressing og humus. Nogle steder hører der pomfritter og pitabrød til, men det er jo nemt at vælge fra.
Jojo, det hele er tit lidt suspekt i det sådan kvalitetsmæssigt, men er man puritaner, spiser man formentlig slet ikke noget fra sådan et sted.
Laver man den derimod selv, styrer man selv både kødkvalitet og fedtkvalitet, og så har man pludselig et lækkert og sundt måltid. Og jeg siger dig, det smager godt.
Den gode smag sidder i det krydrede kød. Lad dig ikke skræmme af hverken mængden af krydderier eller af de nærmest ‘julede’ af slagsen. I forening med de andre spiller det bare megagodt.
Om kikærter og humus har plads i din kost gør jeg mig ikke til dommer over. Læs her, hvis du selv er i tvivl: Er det Keto?
0 kommentarer til “Kebabsalat med chilidressing og humus”