Krydrede kebabspyd er altid godt – for både store og små. Her får du, sammen med opskriften på disse lækre mellemøstlige kødspyd, også mit PRO-tip til at lave krydrede kødspyd i ovn.
Kebab for store og små
Mine børn er ikke kræsne, men de har som de fleste 5-årige en holdning til mad. Fx er de ikke så fjollede med krydderier som spidskommen og koriander. MEDMINDRE… det serveres på pind. En hovedregel her i huset er derfor, at alt mad, der serveres på pind, ryger ned.
Det er pudsigt som selv små børn faktisk elsker de krydrede kebabspyd. Det er som om der er noget i den måde, de er krydret der bare falder i børns smag.
Vi voksne ville gerne have vores kebabspyd lidt stærkere, så jeg delte farsen i en voksen- og børneversion og rørte chili ind i vores. Alle var glade og det blev en dejlig middag.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg hakket
- 1 æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk frisk koriander
- 1 tsk Garam marsala
- frisk persille hakket
- frisk mynte hakket
- evt. rød chili
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Rør alle ingredienser til farsen sammen.
- Form farsen til aflange kødboller.
- Her kan du så vælge at sætte dem direkte på træspyd (gerne som har været badet i vand), men sagen er at spydene så er piv-varme, når de kommer ud af ovnen, hvilket tager glæden fra de små. Jeg snyder derfor og bager kødet først og sætter spydet på bagefter. Pro-tip her -haha!
- Fordel kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 20-25 minutter i ovnen.
- Tag ud og sæt spydene i og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Krydrede kebabspyd med taboulé
Jeg lavede en taboulé til, som bestod af hakket persille, mynte, rødløg og tomater i små tern drænet for væske. Vendt i en dressing af olivenolie og citronsaft og salt og peber.
Normalt elsker jeg taboulé, og jeg laver det lige så ofte som jeg orker at hakke alle de urter, men denne her smagte hæsligt. Der var en bitterhed, som jeg simpelthen ikke kunne gennemskue hvor kom fra. Bliver afklippet persille fx bittert, hvis det står for mange dage i vand? Nå, men under almindelige omstændigheder ville dette have smagt pragtfuldt.
Jeg tror ligesom Klidmoster at synderen er rødløg
Rødløg her sidst på sæsonen har meget mere svovl i og kan blive ualmindelige bitre- også selvom de ikke plejer det.
God tur :)
Det ser skønt ud :-) Min bud er at bitterheden stammer fra rødløget – det kan godt stå og udvikle nogle svovlforbindelser som smager mindre heldigt.
God påske!
Glæd dig til det jyske ;) I den nordlige del har vi FANTASTISK vejr!! Jeg har siddet på terrassen de sidste 2 timer og hygget mig med div. LCHF-blogs og faktisk kun været inde, fordi jeg blev inspireret af din hjemmelavet mandelmælk, så nu står der mandler i blød!!
Skøn påske i det jyske :)