Karrysuppe med kylling


Karrysuppe med kylling er alletiders familiefavorit og en, som vil vække glæde hele vejen rundt om bordet. Der er masser af smæk på smagen, men uden at den bliver for stærk, hvilket betyder, at de yngste også kan spise med.

Karrysuppe med kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern eller strimler.
  • Smelt kokosolien i en gryde.
  • Sauter hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Tilsæt karry og steg med i ca. 1 minut.
  • Hæld bouillon, limeblade og hakkede tomater på og kog op.
  • Tilsæt kokosmælk og smag til med fiskesovs, limesaft og evt. lidt sødning.
  • Tilsæt kylling og aubergine og lad det simre med i ca. 5 minutter.
  • Kom grøntsagerne i og lad det simre med de sidste minutter inden servering.
  • Server med ekstra limesaft og frisk koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Karrysuppe med kylling – dejlig hverdagsmad

Især i det kølige halvår er suppe ofte på bordet hos os og jeg har faktisk efterhånden temmelig mange opskrifter på alverdens slags suppe i arkivet her på bloggen.

Suppe er dejlig mad og især dem med karry hitter herhjemme. Tit bruger jeg thai karrypasta, men det har tit tendens til at blive i overkanten stærkt. Måske er det mig, der ikke er helt god til at dosere det, slår det mig lige. Her har jeg brugt helt almindeligt karrypulver, som hvis jeg ville lave boller i karry.

Karrysuppe med god karrysmag

Der er to hemmeligheder til at få den gode karrysmag frem.

Den ene er at lade karrypulveret riste lidt. Det fremhæver smagen. Det andet er at kombinere med en lillesmule sødning. Det kan være fx lidt revet æble, men det kan også være en lillesmule sødemiddel eller sukker, hvis man er ok med det. Der skal ikke meget til for lige at fremhæve og afrunde smagen.

Karrysuppe med kylling - dejlig opskrift på familiemad

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Karrysuppe med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    ELSKER dine opskrifter – de gør det hele meget nemmere :-)
    Men…har du ikke en måde hvor man kan omregne en portion til gram på opskrifterne? Jeg går ud fra noget af væden “koger væk”, så man kan måske ikke lægge vægten på alle ingredienserne sammen, og så bare dividere med antal portioner.
    Jeg laver ofte større portioner af dine opskrifter, men mangler så lidt at støtte mig op af i forhold til en portionsstørrelse.

    Svar
    • Nej desværre. Den eneste vej til det er, hvis jeg selv vejer retten efter tilberedning og for at være helt ærlig, det gider jeg ikke stå og bakse med😅 For du har helt ret, tilberedt vægt er ikke bare at lægge ingredienserne sammen…😬

      Svar