Karrysuppe med kylling er alletiders familiefavorit og en, som vil vække glæde hele vejen rundt om bordet. Der er masser af smæk på smagen, men uden at den bliver for stærk, hvilket betyder, at de yngste også kan spise med.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 2 spsk karry
- 5 kaffir limeblade kan udelades
- 1 spsk limesaft smag til
- 200 g hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk
- 1 spsk fiskesovs
- lidt sødning fx Sukrin Gold (reklamelink) kan udelades
- 1 liter bouillon gerne kyllingebouillon
- 150 g aubergine skåret i tern/stykker
- 100 g rød peberfrugt skåret i strimler
- 50 g løg skåret i både
- smagsneutral kokosolie til stegning reklamelink
- frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern eller strimler.
- Smelt kokosolien i en gryde.
- Sauter hvidløg og ingefær i et par minutter.
- Tilsæt karry og steg med i ca. 1 minut.
- Hæld bouillon, limeblade og hakkede tomater på og kog op.
- Tilsæt kokosmælk og smag til med fiskesovs, limesaft og evt. lidt sødning.
- Tilsæt kylling og aubergine og lad det simre med i ca. 5 minutter.
- Kom grøntsagerne i og lad det simre med de sidste minutter inden servering.
- Server med ekstra limesaft og frisk koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Karrysuppe med kylling – dejlig hverdagsmad
Især i det kølige halvår er suppe ofte på bordet hos os og jeg har faktisk efterhånden temmelig mange opskrifter på alverdens slags suppe i arkivet her på bloggen.
Suppe er dejlig mad og især dem med karry hitter herhjemme. Tit bruger jeg thai karrypasta, men det har tit tendens til at blive i overkanten stærkt. Måske er det mig, der ikke er helt god til at dosere det, slår det mig lige. Her har jeg brugt helt almindeligt karrypulver, som hvis jeg ville lave boller i karry.
Karrysuppe med god karrysmag
Der er to hemmeligheder til at få den gode karrysmag frem.
Den ene er at lade karrypulveret riste lidt. Det fremhæver smagen. Det andet er at kombinere med en lillesmule sødning. Det kan være fx lidt revet æble, men det kan også være en lillesmule sødemiddel eller sukker, hvis man er ok med det. Der skal ikke meget til for lige at fremhæve og afrunde smagen.
Hej Jane,
ELSKER dine opskrifter – de gør det hele meget nemmere :-)
Men…har du ikke en måde hvor man kan omregne en portion til gram på opskrifterne? Jeg går ud fra noget af væden “koger væk”, så man kan måske ikke lægge vægten på alle ingredienserne sammen, og så bare dividere med antal portioner.
Jeg laver ofte større portioner af dine opskrifter, men mangler så lidt at støtte mig op af i forhold til en portionsstørrelse.
Nej desværre. Den eneste vej til det er, hvis jeg selv vejer retten efter tilberedning og for at være helt ærlig, det gider jeg ikke stå og bakse med😅 For du har helt ret, tilberedt vægt er ikke bare at lægge ingredienserne sammen…😬
Lyder så lækker. Mon squash går at bytte ud med aubergine?
Omvendt selvfølgelig 🥹
Ja det kan du sagtens👍🏼
Kan man undlade tomaterne? Jeg kan ikke tåle tomater og tomatprodukter.
Og kan man i det hele taget undlade ting man ikke spiser, i opskrifterne og stadig spise efter LCHF?
Jo helt bestemt. Det er superfint både at udelade eller erstatte ting, så det passer ind i egne præferencer??
Skal kyllingen bare i i rå tilstand?
Ja, den tilberedes direkte i suppen??
Jeg blændede suppen med min stavblænder og det gav en fantastisk smag og en lidt tykker konsistens.
Ej god idé, Lene! det giver altid en skøn konsistens ❤️