Karrykål er indbegrebet af hverdagsmad for mig, og jeg vil tro, at jeg spiser det så godt som hver uge. Enten som en hurtig frokost eller som en del af aftensmaden.
Ingredienser
- 130 g kyllingebryst
- 1 spsk karry
- 20 g kokosolie
- 150 g hvidkål snittet
- 1 spsk kokoscreme det fede fra en dåse kokosmælk
- salt og friskkværnet peber
- lidt peanuts
- evt. frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Skær kylling i tern.
- Opvarm kokosolie på panden og rist karrypulver heri. Steg kyllingeternene i karryen.
- Tilsæt snittet hvidkål og vend det rundt på panden.
- Tilsæt kokoscreme og lad retten simre, til det hele har kogt godt ind. Smag til med salt og peber.
- Drys med peanuts og koriander inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvidkål er billigt, og sådan et hoved rækker langt. Og på LCHF, hvor du gerne vil have ekstra fedt ind i måltidet, er karrykål den nemme måde at løse det på. Du bruger bare godt med fedtstof til stegningen, og på den måde bliver det til et nemt, hurtigt og mættende måltid mad.
Striks LCHF kan være nemt og enkelt
Opskriften her har jeg faktisk i min praktiske guide til striks LCHF. Meningen med den guide var nemlig ikke at vise storslåede og opfindsomme LCHF-retter men snarere at vise, hvor nemt og enkelt, det faktisk kan være i praksis at spise at spise striks LCHF.
Jeg hører tit folk sige jeg har ikke tid eller det er alt for svært. Men faktisk er det ret enkelt. Eller man kan sige, at det er så nemt eller så svært, som du selv gør det til.
Kosten består af grøntsager, kød og fedt, og det spiser alle jo i forvejen. Forskellen her er bare, at du har byttet den kulhydratrige del på tallerkenen (ris, pasta, kartoffel) ud med flere grøntsager og mere fedt.
Så glem alt om dyre specialprodukter, brøderstatninger, der alligevel smager semi-dårligt og kager sødet med erstatningssukker. Er du nysgerrig på LCHF pga. ønsket om vægttab, er du allerede lidt på afveje, når du retter dit fokus der. Grøntsager, kød og fedt. Det er det, du skal spise. Og så en sjælden gang det andet der, hvis du synes, det giver mening for dig.
Tag et kig på guiden, hvis du vil have mere inspiration. Find den her: Striks LCHF – en praktisk guide
Jeg elsker den her ret, så let og lækker. Jeg har lavet den flere gange og oplevet at folk på lyn visit være meget interesserede, fordi det dufter så skønt. Du får posen fuld af stjerner 😊
Den må prøves. Tænker du hakket kyllingekød kan bruges?
Ja faktisk godt. Det bliver jo anderledes men kan være superdejligt også👍🏼
Kan det fryses?
Det har jeg aldrig overvejet at gøre med den, men det tror jeg såmænd godt, den kan.
Det lyder super lækkert og skal prøves!
Kan man bruge spidskål i stedet for hvidkål?
Mjaah det kan man godt men jeg synes, spidskål er mere vandet og giver mindre bid…
Hoooooooold nu op – det var lækkert! Kyllingen var super saftig – skiftede lidt ud på nogle af ingredienserne, så de matchede det jeg havde i køkkenet… 11 ud af 10. Tak for opskriften. PS. Man skal gøre sig selv den tjeneste, at lave en dobbelt portion – så er der også til næste dag.
yay hvor skønt. Og enig, det smager jo himmelsk :)
Hej Jane
Jeg er nybegynder til keto og kæmper ret meget med at holde mit kulhydrat indtag nede.
Jeg har derfor kigget lidt ind i opskrifterne i din dejlige bog, men jeg kan ikke få niveauerne til at passe. Eks. “Kylling i karrykål” i bogen skriver du at der er 9 kulhydrater i denne opskrift, men hvis jeg tager halvdelen af det kål du skriver 500/2 så giver kålen alene over 12 kulhydrater.
Jeg er ret forvirret og håber meget at du siger at det bare er mig der er galt på den og at du har et helt genialt tip til kulhydrater jeg ikke har opdaget endnu.
Mit gæt er, at du bruger en app, der trækker på udenlandske data som fx lifesum. Jeg laver udregninger med udgangspunkt i den måde, vi opgiver kulhydrater i DK, hvilket vil sige, at vi bruger det, man kalder ’tilgængelige kulhydrater’. I USA fx medregner de fiberindholdet i kulhydraterne og det er derfor de taler om ‘net carbs’, hvor de selv trækker dem fra. Det er gjort, når vi arbejder ud fra danske næringsdeklarationer.
I dag har jeg lavet karrykål med kylling.
Jeg læser om ingefær I denne tråd. Øj det er en god idé.
Jeg har lavet nok til i morgen også.
Rigtig dejlig nem ret.
Må jeg evt spise grove ris til retten også?
Det kan du gøre, som du vil. Hvis du mener ift. LCHF, så siger vi nej tak til ris, da sigtet her er at holde kulhydratindtaget lavt :)
Tak for en dejlig, enkel og velsmagende ret!
Det bliver også helt forrygende med bønnespirer i :-)
Bliver det ikke meget tyndt? Sådan ala suppe?
Nej slet ikke :)
Hej Jane
Hvilken slags karry bruger du til dine retter ? :)
Jeg bruger bare et almindeligt karrypulver. Ofte køber jeg krydderier fra Urtekram eller fra Irmas egen serie..
Man kan vel ikke bruge frisk rødkål i stedet for vel? (Spørger kun fordi, jeg har et liggende som jeg har lidt svært ved at få brugt) :-)
Nej, det tror jeg ikke vil blive godt..
Koriander…… kan du foreslå en anden krydderurt?
Thai-basilikum :) Men den er lidt svær at skaffe. Ellers bare udelad urten og nøjes med peanuts :)
Bredbladet persille er også gangbart
haha ! lavede karrykål idag tilsat revet ingefær,& gurkemeje, brugte en dåse kokosmølk , som tilsatte lidt efter lidt og sluttede tilsidst af med at jævne med chiafrø.
Blev perfekt i konsisten og smag
Det lyder jo SÅ lækkert! :)
Er det nødvendigt med kokos’en
Nej en sjat fløde kan også gøre det. Det er bare lige for at give den en smule cremet konsistens.