Karrykål med kylling


Karrykål er indbegrebet af hverdagsmad for mig, og jeg vil tro, at jeg spiser det så godt som hver uge. Enten som en hurtig frokost eller som en del af aftensmaden.

Karrykål med kylling - en LCHF hverdagsfavorit

Karrykål med kylling

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

  • 130 g kyllingebryst
  • 1 spsk karry
  • 20 g kokosolie
  • 150 g hvidkål snittet
  • 1 spsk kokoscreme det fede fra en dåse kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt peanuts
  • evt. frisk koriander til drys

Sådan gør du

  • Skær kylling i tern.
  • Opvarm kokosolie på panden og rist karrypulver heri. Steg kyllingeternene i karryen.
  • Tilsæt snittet hvidkål og vend det rundt på panden.
  • Tilsæt kokoscreme og lad retten simre, til det hele har kogt godt ind. Smag til med salt og peber.
  • Drys med peanuts og koriander inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvidkål er billigt, og sådan et hoved rækker langt. Og på LCHF, hvor du gerne vil have ekstra fedt ind i måltidet, er karrykål den nemme måde at løse det på. Du bruger bare godt med fedtstof til stegningen, og på den måde bliver det til et nemt, hurtigt og mættende måltid mad.

Striks LCHF kan være nemt og enkelt

Opskriften her har jeg faktisk i min praktiske guide til striks LCHF. Meningen med den guide var nemlig ikke at vise storslåede og opfindsomme LCHF-retter men snarere at vise, hvor nemt og enkelt, det faktisk kan være i praksis at spise at spise striks LCHF.

Jeg hører tit folk sige jeg har ikke tid eller det er alt for svært. Men faktisk er det ret enkelt. Eller man kan sige, at det er så nemt eller så svært, som du selv gør det til.

Kosten består af grøntsager, kød og fedt, og det spiser alle jo i forvejen. Forskellen her er bare, at du har byttet den kulhydratrige del på tallerkenen (ris, pasta, kartoffel) ud med flere grøntsager og mere fedt.

Så glem alt om dyre specialprodukter, brøderstatninger, der alligevel smager semi-dårligt og kager sødet med erstatningssukker. Er du nysgerrig på LCHF pga. ønsket om vægttab, er du allerede lidt på afveje, når du retter dit fokus der. Grøntsager, kød og fedt. Det er det, du skal spise. Og så en sjælden gang det andet der, hvis du synes, det giver mening for dig.

Tag et kig på guiden, hvis du vil have mere inspiration. Find den her: Striks LCHF – en praktisk guide

Karrykål med kylling - dejlig nem og billig hverdagsmad

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Karrykål med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg elsker den her ret, så let og lækker. Jeg har lavet den flere gange og oplevet at folk på lyn visit være meget interesserede, fordi det dufter så skønt. Du får posen fuld af stjerner 😊

    Svar
  2. Hoooooooold nu op – det var lækkert! Kyllingen var super saftig – skiftede lidt ud på nogle af ingredienserne, så de matchede det jeg havde i køkkenet… 11 ud af 10. Tak for opskriften. PS. Man skal gøre sig selv den tjeneste, at lave en dobbelt portion – så er der også til næste dag.

    Svar
  3. Hej Jane
    Jeg er nybegynder til keto og kæmper ret meget med at holde mit kulhydrat indtag nede.
    Jeg har derfor kigget lidt ind i opskrifterne i din dejlige bog, men jeg kan ikke få niveauerne til at passe. Eks. “Kylling i karrykål” i bogen skriver du at der er 9 kulhydrater i denne opskrift, men hvis jeg tager halvdelen af det kål du skriver 500/2 så giver kålen alene over 12 kulhydrater.
    Jeg er ret forvirret og håber meget at du siger at det bare er mig der er galt på den og at du har et helt genialt tip til kulhydrater jeg ikke har opdaget endnu.

    Svar
    • Mit gæt er, at du bruger en app, der trækker på udenlandske data som fx lifesum. Jeg laver udregninger med udgangspunkt i den måde, vi opgiver kulhydrater i DK, hvilket vil sige, at vi bruger det, man kalder ’tilgængelige kulhydrater’. I USA fx medregner de fiberindholdet i kulhydraterne og det er derfor de taler om ‘net carbs’, hvor de selv trækker dem fra. Det er gjort, når vi arbejder ud fra danske næringsdeklarationer.

      Svar
  4. I dag har jeg lavet karrykål med kylling.

    Jeg læser om ingefær I denne tråd. Øj det er en god idé.

    Jeg har lavet nok til i morgen også.

    Rigtig dejlig nem ret.

    Svar
    • Det kan du gøre, som du vil. Hvis du mener ift. LCHF, så siger vi nej tak til ris, da sigtet her er at holde kulhydratindtaget lavt :)

      Svar
  5. Man kan vel ikke bruge frisk rødkål i stedet for vel? (Spørger kun fordi, jeg har et liggende som jeg har lidt svært ved at få brugt) :-)

    Svar
  6. haha ! lavede karrykål idag tilsat revet ingefær,& gurkemeje, brugte en dåse kokosmølk , som tilsatte lidt efter lidt og sluttede tilsidst af med at jævne med chiafrø.
    Blev perfekt i konsisten og smag

    Svar