Karry er et superlækkert match til æg, både til spejlæg og røræg. Her har jeg brugt det lækre krydderi sammen med grønkål, og på den måde fik jeg så let som ingenting taget hul på dagens grøntration allerede fra morgenstunden.
Ingredienser
Sådan gør du
- Pisk æg sammen i en skål.
- Skær stænglen af grønkålen og snit bladene fint. Masser dem godt med fingrene, til de bliver bløde i det.
- Opvarm kokosolie på en pande og rist karrypulver kortvarigt herpå. Tilsæt grønkål og rod den rundt i karryen og lad den stege, til den er blevet endnu blødere. Hæld de piskede æg ned over blandingen og rod det hele rundt, som når du laver røræg. Smag til med salt og peber.
- Anret på tallerken, drys med friske basilikumblade og evt. en tomat skåret i tern.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Masser din grønkål!
Tænk, at jeg engang ikke kunne lide grønkål!
Jeg syntes, det var det mest fjendtlige af alle kåltyper med sine stive, strittende, umedgørlige blade. I dag er grønkål blandt mine favoritter.
Fidusen med grønkål er, at det bliver blødt og dejligt, hvis det behandles godt. Ligesom vi andre også bliver søde og rare, hvis vi stryges på ryggen, vil grønkålen gerne masseres.
Hvis du ikke allerede gør det, så prøv næste gang at massere din snittede grønkål. Enten med lidt olivenolie eller uden. Men grabberne ned i skålen og masser. Og mærk så, hvordan de stive blade skifter karakter og bemærk også, hvordan farven bliver endnu mere mørkegrøn.
Når du er færdig med at massere kålen, kan du gå ud og massere en, du elsker.
Dejlig og mættende morgenmad
Men nu til maden. Karry-røræg med grønkål. Dejlig, kulhydratfattig morgenmad, der både smager godt og mætter godt.
Et super værn mod alle decembers fristelser. Lidt revet ost ville gøre sig glimrende i også, men jeg havde kun en æblerøget cheddar, og det syntes jeg alligevel blev for mærkeligt.
Som altid drak jeg min morgensjus sammen med og en kop kaffe med kokosolie. Og så var jeg mæt til frokost.
Årh, jeg elsker grønkål ? Jeg massere ofte kålen med æbleeddike.
Ser rigtigt spændende ud – den vil jeg lave en af dagen…Glæder mig til det der med at massere kål!
Sikke nogle flotte farver :-)
Min morgenmad er ofte røræg med bacon og broccoli – a match made in heaven!
Først sprødsteger jeg bacon-tern, så tilsætter jeg lidt smør og steger broccoli’en med (kan være både rå eller blancheret) og til sidst æggene – og vupti, så er der lækker morgenmad til både min datter og jeg ;-)
Tak for megen god inspiration :-D