Karbonader kender du sikkert fra din barndom. I hvert fald hvis du er på min alder. Disse kan vi næsten kalde Keto karbonader, for de er lidt anderledes end dem, du kender. Her er nemlig hverken rasp eller hvedemel i, som der er i den traditionelle slags. I stedet har vi tilføjet flæskesvær og så er der en frisk grønkålssalat som tilbehør.
Karbonader med grønkålssalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g hakket svinekød
- 1 æg
- 50 g poppede flæskesvær
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Grønkålssalat
- 200 g grønkål
- 50 g æble
- 15 g valnødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 spsk eddike
- sødning kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Form kødet til bøffer.
- Knus flæskesværene til rasp og bland det med salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken..
- Rør et æg sammen i en dyb tallerken.
- Vend bøfferne i æg og derefter i ”rasp” sørg for at de er godt dækkede.
- Steg bøfferne i smør i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
Grønkålssalat
- Fjern de hårde stængler fra grønkålen og bræk den i mindre stykker.
- Masser kålen med en smule olie til den bliver blødere i strukturen.
- Rist valnødderne i et par minutter på en tør pande til de begynder at få lidt farve.
- Skær æblet i tern eller skiver.
- Rør olie, sennep, eddike, salt, peber og evt lidt sødning sammen til en dressing og smag til.
- Server bøfferne med salaten og dryp lidt dressing over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Keto karbonader med grønkålssalat
Jeg har faktisk også en rigtig dejlig opskrift på grønne karbonader i Keto på 4 Uger.
Opskriften her er ikke så grøn, men har i stedet fået selskab af flæskesvær, der er knust og brugt i stedet for rasp. Det giver som altid det der lidt sprøde ydre, og på den måde kommer man en anelse tættere på den gode gammeldags karbonade.
Grønkålssalaten er frisk og sprød. Jeg har toppet med en smule æble til sødme. Rocker det din båd for meget, udelader du det bare.
Det er vigtigt, at købe de rigtige flæskesvær! jeg har afprøvet en billigere version, hvilket ikke kan anbefales. Der er meget stor forskel på både konsistens og smag.
Tak for god inspiration.
Det skal være de poppede flæskesvær – dem uden fedtkant. De kan pulveriseres til ‘rasp’, dem med fedtkant kan ikke. Det er derfor jeg skriver sådan i opskriften.
Det lyder spændende med flæskesvær, i stedet for rasp.
Jeg må prøve den opskrift.