Karbonader kender du sikkert fra din barndom. I hvert fald hvis du er på min alder. Disse kan vi næsten kalde Keto karbonader, for de er lidt anderledes end dem, du kender. Her er nemlig hverken rasp eller hvedemel i, som der er i den traditionelle slags. I stedet har vi tilføjet flæskesvær som panering og så er der en frisk grønkålssalat som tilbehør.
Karbonader med grønkålssalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g hakket svinekød
- 1 æg
- 50 g poppede flæskesvær
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Grønkålssalat
- 200 g grønkål
- 50 g æble
- 15 g valnødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 spsk eddike
- sødning kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Form kødet til bøffer.
- Knus flæskesværene til rasp og bland det med salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken..
- Rør et æg sammen i en dyb tallerken.
- Vend bøfferne i æg og derefter i ”rasp” sørg for at de er godt dækkede.
- Steg bøfferne i smør i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
Grønkålssalat
- Fjern de hårde stængler fra grønkålen og bræk den i mindre stykker.
- Masser kålen med en smule olie til den bliver blødere i strukturen.
- Rist valnødderne i et par minutter på en tør pande til de begynder at få lidt farve.
- Skær æblet i tern eller skiver.
- Rør olie, sennep, eddike, salt, peber og evt lidt sødning sammen til en dressing og smag til.
- Server bøfferne med salaten og dryp lidt dressing over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Keto karbonader med grønkålssalat
Jeg har faktisk også en rigtig dejlig opskrift på grønne karbonader i Keto på 4 Uger.
Opskriften her er ikke så grøn, men har i stedet fået selskab af flæskesvær, der er knust og brugt i stedet for rasp. Det giver som altid det der lidt sprøde ydre, og på den måde kommer man en anelse tættere på den gode gammeldags karbonade.
Grønkålssalaten er frisk og sprød. Jeg har toppet med en smule æble til sødme. Rocker det din båd for meget (synes du det er for mange kulhydrater), udelader du det bare.
Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?
Forskellen på krebinetter og karbonader er muligvis ingen overhovedet. Både krebinetter og karbonader er panerede bøffer af hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk. Dog mener nogen at krebinetter laves af rørt fars hvorimod karbonader af ‘ren fars’.
Om man kalder det krebinetter eller karbonader afhænger muligvis af hvor du kommer fra. Kommer du fra Jylland, kalder du det karbonader, og kommer du fra Sjælland, kalder du det krebinetter. Stemmer det?
Panering uden rasp
Det er faktisk ikke så svært at panere uden rasp. Som oftest bruger jeg enten flæskesvær som her eller fx hakkede nødder og kerner. Sesamfrø fungerer rigtig godt på fx sesampanerede fiskefileter
Det smager godt at panere i flæskesvær, men særlig sundt er det ikke. Et rigtig godt alternativ at panere i er hampefrø. Det er sundhedsmæssigt helt i top og så smager det vidunderligt.
Når du laver opskrifter med to dele, kunne det være rart hvis energi beregningen også var i to dele, jeg kan feks godt lide denne grønkålssalat, og vil gerne bruge den i andre sammenhæng, men vil også gerne have lidt styr på indholdet så jeg kan holde mig inden for de 20 g kulhydrat og også gerne indenfor x antal kalorier.
Jeg forstår godt hvad du mener, men det kan systemet desværre ikke håndtere. Så jeg har måtte tage et valg og jeg har prioriteret at det er mest brugervenligt for de fleste at have måltiderne samlet.
Det er vigtigt, at købe de rigtige flæskesvær! jeg har afprøvet en billigere version, hvilket ikke kan anbefales. Der er meget stor forskel på både konsistens og smag.
Tak for god inspiration.
Det skal være de poppede flæskesvær – dem uden fedtkant. De kan pulveriseres til ‘rasp’, dem med fedtkant kan ikke. Det er derfor jeg skriver sådan i opskriften.
Det lyder spændende med flæskesvær, i stedet for rasp.
Jeg må prøve den opskrift.