Karamelsauce med havsalt


Karamelsauce med havsalt er en af de ting, der virkelig kan få mine tænder til at løbe i vand. Og denne er endda lavet uden (raffineret) sukker med kun 3 ingredienser – hvordan den ene jo er salt. Nemt, ikke?

Karamelsauce med havsalt - sukkerfri og low carb og lavet med kun 3 ingredienser

Karamelsauce med havsalt

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
35 minutter

Ingredienser

1 glas (svarer til 2,5 dl)

Sådan gør du

 • Kom fløde og SukrinSirup i en pande og kog op.
 • Skru ned for varmen og lad væsken reducere til ca halvdelen under jævnlig omrøring.
 • Når fløden er tyknet til det har ca. samme tykkelse som kondenseret mælk (ca. 20-30 minutter), tager du den af varmen.
 • Rør havsalt i og hæld karamelsaucen på glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har tidligere lavet karameller og fudge med varierende succes. Nogle gange har de stået snorlige og andre gange er de skilt. Og jeg aner faktisk ikke, hvad der har gjort forskellen. For meget varme, for lidt eller for meget omrøring… I don’t know.

Denne karamelsauce er nem. Jeg er kun semi-mislykkedes med den én gang, og det var da, jeg lavede den i en kasserolle. Jeg lod den koge ind i næsten en time, og den reducerede også fint, men den blev ved med at være tynd.

Ungerne brugte lidt af den som dyppelse til frugt og syntes, at smagen var super, men det var mere karamelsuppe end det var karamelsauce.

Denne opskrift derimod giver dig den klistrede karamelkonsistens, som du kender fra almindelige sukkerholdig karamelsauce. Jeg vil dog ikke gå langt som til at kalde den helbredsfremmende, men den tilbyder et kulhydratreduceret alternativ til almindelig karamelsauce.

Jeg ser allerede for mig, hvordan den kan blive brugt som pynt på chokoladekager og måske endda i en nyudvikling af den populære Snickers-opskrift. Ork, mulighederne er mange!

Karamelsauce med havsalt - sukkerfri og low carb og lavet med kun 3 ingredienser Karamelsauce med havsalt - sukkerfri og low carb og lavet med kun 3 ingredienser

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Karamelsauce med havsalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej. Jeg har prøvet at lave din karamelsauce, men jeg synes det ser ud til at den skiller?? Hvad gør jeg mon forkert?

  Svar
  • Jeg aner det simpelthen ikke. Jeg oplever det også nogle gange og jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvad det er, der gør det. Mine bedste bud er for høj temperatur og for meget røren. Det er jo så irriterende!

   Svar
   • 5 stars
    Tak for svar, ja,. Nogle gange går det galt når man er for grundig 😊 Jeg prøver igen. Tak for din inspiration til ny livsstil. Jeg har tabt mig. 8 kg fra d. 1/9 2021 og mangler 7 mere, og det er jo. Simpelthen den dejligste måde at tabe sig på, jeg har nok aldrig spist så sundt og. Samtidigt så lækkert.. tak for det, jeg følger dig og Madbanditten med stor interesse 😘

    Svar
 2. Jeg skal bruge karamelsaucen til din nytårs dessert opskrift på tærter med chokolademousse og saltkaramel og vil gerne lave alle delene et par dage eller 3 i forvejen.

  Men kan saucen holde sig så lang tid?

  Svar
 3. 5 stars
  Jeg har et par gange været vild gamblet og brugt alm sukrin gold (pulver) bruger halv mængde i forhold til sirupen. Så jydekrejleren her er lykkelig, for prisen på saucen er væsentlig mindre så og resultatet er sådan at jeg med vilje bruger et glas der er livlige lidt for lille, så er der lige en rest til slikmunden her 😁

  Svar
  • Ej hvor godt at høre👏🏼👏🏼. Kan du godt få det til at smelte rigtigt? Det synes jeg nemlig tit har været mit problem…

   Svar
   • Ja det syntes jeg. Men igen, karamel er tricky, og især blev det et my grynet, men måtte efterhånden sikring da jeg havde været lidt for gavmild med salten 😉 det tror jeg var årsagen. Så fik det ikke så lang tid på varmen, da sovsen jo var færdig.

    Svar
 4. Har lige lavet denne karamelsauce, den blev grynet, og efter afkøling skilte den også.
  Brugte den i hjemmelet is hvor det indgå og det blev godt igen. Altså saucen fik ikke tabt. Når du skriver skrue ned for varmen, skal det så boble lidt eller kun dampe? Tror selv varmen var for høj…

  Mvh
  Henrik

  Svar
  • Ja du har nok ret med varmen. Karamel ER bare svært. Jeg har også flere gange, hvor den skiller. Jeg mistænker også temperaturen. Min fungerer bedst ved ret lav temperatur. Godt I fik den brugt alligevel :)

   Svar
  • Jeg tror, at siruppen vil være dit mindste problem med pco. Jeg er med på at den indeholder lidt optageligt kulhydrat men det er afsindigt lidt.

   Jeg ved ikke, om man kan få sukrin til at opløse sig nok til brug her men det er måske et forsøg værd.

   Men ærligt talt tror jeg, du vil få mere effekt ud af at styre udenom de søde opskrifter og fokusere på kød, grøntsager og fedt.

   Svar
 5. Fibersirup er udgået og erstatningen hedder sukrinsirup gold. Både ingredienser og nærings indhold er forskellig. Der er f.eks 21 kuldhydrater pr 100 g i den nye ift. 6 i den gamle.
  På helsebiksen er en sirup der hedder good good sirup som i indhold minder mere om den gamle fibersirup.
  Jeg er nu i flere opskrifter støt på fiber siruppen men er hoppet over fordi jeg ikke ved hvilken erstatning jeg skal gå efter.
  Hvad er dit bud?

  Svar
  • Uden at kende de to produkter, du nævner indgående, tænker jeg at vi kunne være ude i noget af det samme som med sukrin. Sukkeralkoholer skal deklareres som kulhydrat, fordi nogle af dem optages i blodet. Eneste undtagelse hertil er erytritol (sukkeralkoholen i sukrin), hvoraf nul optages. Sukrin fx er derfor deklareret med omkring 100g kulhydrat/100 g, selvom nul af dem optages i blodet. Så lige netop her giver det mening at kigger på mængden af sukkerarter i produktet.

   Svar
 6. Denne sauce smager så dejligt, men min skiler lidt, især efter den er blevet mindre varm. Hvad gør jeg mon forkert?

  Svar
  • Jeg ved det ikke rigtigt. Jeg har også oplevet det et par gange. Jeg tror måske det er temperaturen..

   Svar
 7. Kære Jane
  Jeg har netop lavet en portion af denne fantastiske karamelsauce. Jeg lavede den med fibersirup clear og sukrin gold : 1/2 liter piskefløde, 1,5 dl fibersirup clear og 1 dl sukrin gold. Alt koges til det tykner.
  Har fulgt din blog i nogle år. 1-7-19 startede jeg på keto fuldt ud og har indtil videre tabt 30 kg ?.
  TAK ❤️

  Svar
 8. Skal den opbevares på køl? Eller kan den godt holde sig uden for køleskabet (tænker selv nej pga fløden).

  Du skriver i en kommentar at den bliver stiv i køleskabet. Kan man så slet ikke hælde/ øse op eller hvordan skal der forståes?

  Svar
 9. Tak for alle de lækre opskrifter :)
  Kan man evt. bruge denne karamelsauce i din Brownie med saltkaramel?
  Altså i stedet for 70 g. bløde saltkarameller, så ca. ?? karamelsauce?

  Svar
  • Ja det kan man da måske egentlig godt. Karamelsaucen her bliver ret stiv i det ved nedkøling. Eller det gjorde min i hvert fald…

   Svar
 10. Kære Jane:-) Jeg har lige købt en stor potion fibersirup, men ikke gold versionen… Tror du ikke at jeg kan bruge den almindelige i stedet? VH Mette

  Svar
  • Det ved jeg desværre ikke. Den lyse er et meget anderledes produkt, som dels søder mindre og som også gør noget ved konsistensen i det endelige resultat og hvordan det vil fungere her, tør jeg desværre ikke sige…

   Svar
 11. Tror du det kan lade sig gøre at bage den færdige karamel sauce i ovnen, så man kan få noget karamel crunch til fx chokoladetrøflerne?

  Svar
  • Uj sikke en spændende idé men jeg tror det desværre ikke. Jeg tror, det er sukkeret, der krystalliserer, der giver crunch og det sker ikke i samme grad for sukkererstatningerne. Eller slet ikke.

   Men jeg er ikke så erfaren i det søde køkken, så alt dette er sagt med forbehold :)

   Svar
  • Jeg bruger mange forskellige slags salt. Virkelig mange faktisk – haha! Her vil jeg bruge enten noget flagesalt eller et nip havsalt. Jeg køber tit atlanterhavssalt fra Urtekram men har også købt andre mærker. Jeg tænker variation. Natursalt indeholder mineraler og de må gerne være forskellige eller i forskellig dosis, tænker jeg :)

   Svar