Kylling med karamelliserede løg og kål er virkelig en vinder! Egentlig minder den jo ret meget om karameliseret hvidkål med spicy oksekød, her er altså bare en version hvor jeg har tilføjet en masse løg i stedet for gulerod og så jo altså kylling i stedet for oksekød.
Bløde løg og kylling
Det bliver faktisk sådan en slags bløde løg med kylling og det var et kæmpe hit ved middagsbordet herhjemme! Jeg toppede den med frisk koriander (fordi jeg elsker koriander og det var lige det, jeg havde) men du kan også sagtens toppe med frisk persille eller bare udelade det. Det vil være virkelig lækkert med Crispy Chili Olie også eller tabasco.
I opskriften på karamelliseret hvidkål med oksekød, plejer jeg at stege det hele på panden, inden de kommer i ovnen. Men her har jeg bare ladet ovnen gøre arbejdet for mig, og jeg synes egentlig, at det fungerede rigtig godt. Hold dog godt øje og sørg for at røre godt rundt, da det ellers brænder på – særligt de soltørrede tomater har en tendens til hurtigt at blive svedne.
Kylling med karamelliserede løg og kål
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 3 løg
- 600 g hvidkål
- 1 helt hvidløg
- 1 dl soltørrede tomater hakket fint
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- 2 tsk italiensk krydderi
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 600 g udbenede kyllingelår eller kyllingebryst
- 1 spsk smør
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 0,5 dl fløde
- frisk persille eller koriander
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Snit løget og kålen meget fint.
- Kom det i en skål sammen med hakkede soltørrede tomater, krydderierne og balsamico, olivenolie og vend det sammen.
- Kom det hele i et fad, det skal helst ligge i et godt lag (så brænder det ikke så nemt på). Skær toppen af det hele hvidløg og kom det ned i fadet.
- Bag det hele i 50 min og vend det undervejs, gerne hver 10. min. så det ikke brænder på.
- Skær kyllingen i mindre stykker og vend det med løg- og hvidløgspulver.
- Kom lidt smør på en pande og steg kyllingen til det er næsten gennemstegt.
- Tag fadet ud af ovnen når løgene og kålen er blød og karameliseret.
- Tag hvidløget op af fadet og pres alle hvidløgsfeddene ud i fadet. Vend det hele sammen med fløde og kyllingen, giv det lige 10 minutter mere i ovnen.
- Tag det ud, drys med hakket persille eller koriander og server.

Virkelig lækker hverdagsmad
Men nøj altså, de karamelliserede løg, der sådan er letbrændte i spidserne, smager altså bare så godt. Løg ligger måske nok i den lidt tunge ende af kulhydratskalaen, men ja, jeg ved ikke… Jeg ser måske bare for mange, der ikke tæller kulhydrater men som undgår løg, som var det den direkte vej til diabetes, imens de spiser Low Carb brød og ikke har styr på hverken kulhydrat, protein eller kalorier. Det virker som en lidt sær måde at gribe det an på.
Men er du i en situation hvor store mængder løg vælter kulhydratbudgettet så gem enten denne til en anden god gang eller sæt mængden af løg lidt ned. Faktisk vil du få mere kulhydratnedsættelse ved at sætte mængden af hvidkål ned, så det kan du også overveje.
Ny favorit – der var stor enighed ved middagsbordet om at det smagte virkelig godt. Glæder mig at spise resterne til frokost i morgen 😋
Ej hvor dejligt! Og meget populær herhjemme :)