En af favoritterne blandt julegodterne herhjemme er de brændte mandler. Mine unger elsker dem, og vi bruger dem tit også i kræmmerhusene på juletræet. I år får de dog konkurrence til stregen af de überlækre saltlakridsmandler, men den må vi så tage, når vi kommer så langt.
Forleden fik jeg dog lyst til at prøve at lave en sød juleversion med karameliserede pekannødder, og de blev bare overlækre. Pekannødderne har sådan en lidt karamelagtig smag og sammen med en sprød overflade af sødt og kanel har vi altså en vinder!
Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.
Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kaldermålrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.
Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.
Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
Hej Jane,
Som altid; tusind tak for din blog, dine opskrifter og inspirationen!
Jeg vil høre om du tror, man på nogen måde kan lave karameliserede/brændte nødder med agavesirup i stedet for kokossukker? Bare for at komme endnu længere ned på det glykæmiske indeks.
Agavesirup har jo den ulempe at størstedelen af sukkeret består af fruktose. Det er derfor det glykæmiske index er så lavt. Men fruktose metaboliseres i leveren og har meget nemmere ved at blive omdannet til fedt, så jeg vil aldrig, aldrig anbefale at bruge agavesirup. Måske kan yaconsirup bruges i stedet. Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet.
Aaah, jeg faldt over dit indlæg om agavesirup EFTER jeg havde skrevet mit spørgsmål ;) Ha ha, men tak for svar!
Jeg vil kigge nærmere på yaconsirup og ellers må det blive kokossukker.
Tænker at hvis man blander nødder og sirup og kommer dem i ovnen vil de blive hårde og knasende.. bum bum..melder tilbage hvis jeg får forsøgt mg =)
Fedt, gik lige og overvejede, hvordan de ville smage brændte/ristede :) vi rister nemlig ofte bare mandler og hasselnødder i ovnen uden salt, sukker eller andet, og det faktisk osse en ret lækker snack :D
Hvor smager de intet mindre end fantastisk !! Helt klart fan af disse –
Hej Jane,
Som altid; tusind tak for din blog, dine opskrifter og inspirationen!
Jeg vil høre om du tror, man på nogen måde kan lave karameliserede/brændte nødder med agavesirup i stedet for kokossukker? Bare for at komme endnu længere ned på det glykæmiske indeks.
MVH
Kathrine
Agavesirup har jo den ulempe at størstedelen af sukkeret består af fruktose. Det er derfor det glykæmiske index er så lavt. Men fruktose metaboliseres i leveren og har meget nemmere ved at blive omdannet til fedt, så jeg vil aldrig, aldrig anbefale at bruge agavesirup. Måske kan yaconsirup bruges i stedet. Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet.
Aaah, jeg faldt over dit indlæg om agavesirup EFTER jeg havde skrevet mit spørgsmål ;) Ha ha, men tak for svar!
Jeg vil kigge nærmere på yaconsirup og ellers må det blive kokossukker.
Tænker at hvis man blander nødder og sirup og kommer dem i ovnen vil de blive hårde og knasende.. bum bum..melder tilbage hvis jeg får forsøgt mg =)
Fedt, gik lige og overvejede, hvordan de ville smage brændte/ristede :) vi rister nemlig ofte bare mandler og hasselnødder i ovnen uden salt, sukker eller andet, og det faktisk osse en ret lækker snack :D