Karameliserede pekannødder


En af favoritterne blandt julegodterne herhjemme er de brændte mandler. Mine unger elsker dem, og vi bruger dem tit også i kræmmerhusene på juletræet. I år får de dog konkurrence til stregen af de überlækre saltlakridsmandler, men den må vi så tage, når vi kommer så langt.

Forleden fik jeg dog lyst til at prøve at lave en sød juleversion med karameliserede pekannødder, og de blev bare overlækre. Pekannødderne har sådan en lidt karamelagtig smag og sammen med en sprød overflade af sødt og kanel har vi altså en vinder!

Karamliserede pekannødder

Karameliserede pekannødder

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
6
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 g varmluft.
  • Hæld vandet på en pande sammen med Sukrin Gold og kanel og lad det koge op.
  • Hæld pekannødderne heri og rod rundt, indtil vandet er helt fordampet. Det tager 5-10 minutter.
  • Fordel herefter pekannødderne på en bageplade og tør dem i ovnen i 20-25 minutter.
  • Rod lidt rundt i dem undervejs og hold også øje med at de ikke bliver sorte.
  • Lad afkøle og hæld på et tætsluttende glas eller spis dem med det samme.

Noter

Du kan sagtens bruge kokossukker eller almindeligt rørsukker, hvis kulhydraterne ikke er det vigtigste lige her.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 190
Kulhydrat 1g
Protein 2g
Fedt 19g
Karameliserede pekannødder

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Karameliserede pekannødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Som altid; tusind tak for din blog, dine opskrifter og inspirationen!
    Jeg vil høre om du tror, man på nogen måde kan lave karameliserede/brændte nødder med agavesirup i stedet for kokossukker? Bare for at komme endnu længere ned på det glykæmiske indeks.

    MVH
    Kathrine

    Svar
    • Agavesirup har jo den ulempe at størstedelen af sukkeret består af fruktose. Det er derfor det glykæmiske index er så lavt. Men fruktose metaboliseres i leveren og har meget nemmere ved at blive omdannet til fedt, så jeg vil aldrig, aldrig anbefale at bruge agavesirup. Måske kan yaconsirup bruges i stedet. Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet.

      Svar
      • Aaah, jeg faldt over dit indlæg om agavesirup EFTER jeg havde skrevet mit spørgsmål ;) Ha ha, men tak for svar!
        Jeg vil kigge nærmere på yaconsirup og ellers må det blive kokossukker.
        Tænker at hvis man blander nødder og sirup og kommer dem i ovnen vil de blive hårde og knasende.. bum bum..melder tilbage hvis jeg får forsøgt mg =)

        Svar
  2. Fedt, gik lige og overvejede, hvordan de ville smage brændte/ristede :) vi rister nemlig ofte bare mandler og hasselnødder i ovnen uden salt, sukker eller andet, og det faktisk osse en ret lækker snack :D

    Svar