En af favoritterne blandt julegodterne herhjemme er de brændte mandler. Mine unger elsker dem, og vi bruger dem tit også i kræmmerhusene på juletræet. I år får de dog konkurrence til stregen af de überlækre saltlakridsmandler, men den må vi så tage, når vi kommer så langt.
Forleden fik jeg dog lyst til at prøve at lave en sød juleversion med karameliserede pekannødder, og de blev bare overlækre. Pekannødderne har sådan en lidt karamelagtig smag og sammen med en sprød overflade af sødt og kanel har vi altså en vinder!
Ingredienser
- 160 g pekannødder
- 1 dl vand
- 2 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 g varmluft.
- Hæld vandet på en pande sammen med Sukrin Gold og kanel og lad det koge op.
- Hæld pekannødderne heri og rod rundt, indtil vandet er helt fordampet. Det tager 5-10 minutter.
- Fordel herefter pekannødderne på en bageplade og tør dem i ovnen i 20-25 minutter.
- Rod lidt rundt i dem undervejs og hold også øje med at de ikke bliver sorte.
- Lad afkøle og hæld på et tætsluttende glas eller spis dem med det samme.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvor smager de intet mindre end fantastisk !! Helt klart fan af disse –
Hej Jane,
Som altid; tusind tak for din blog, dine opskrifter og inspirationen!
Jeg vil høre om du tror, man på nogen måde kan lave karameliserede/brændte nødder med agavesirup i stedet for kokossukker? Bare for at komme endnu længere ned på det glykæmiske indeks.
MVH
Kathrine
Agavesirup har jo den ulempe at størstedelen af sukkeret består af fruktose. Det er derfor det glykæmiske index er så lavt. Men fruktose metaboliseres i leveren og har meget nemmere ved at blive omdannet til fedt, så jeg vil aldrig, aldrig anbefale at bruge agavesirup. Måske kan yaconsirup bruges i stedet. Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet.
Aaah, jeg faldt over dit indlæg om agavesirup EFTER jeg havde skrevet mit spørgsmål ;) Ha ha, men tak for svar!
Jeg vil kigge nærmere på yaconsirup og ellers må det blive kokossukker.
Tænker at hvis man blander nødder og sirup og kommer dem i ovnen vil de blive hårde og knasende.. bum bum..melder tilbage hvis jeg får forsøgt mg =)
Fedt, gik lige og overvejede, hvordan de ville smage brændte/ristede :) vi rister nemlig ofte bare mandler og hasselnødder i ovnen uden salt, sukker eller andet, og det faktisk osse en ret lækker snack :D