Kanelkage med kaffecreme


Denne opskrift på kanelkage med kaffecreme blev helt enormt vellykket. God konsistens og god smag. Kagen er bagt med mandelmel og altså uden mel og sukker, og er derfor både er glutenfri og Low Carb.

Kanelkage med kaffeganache

Kanelkage med kaffecreme

3,86 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
1 time 10 minutter

Ingredienser

Kaffeganache

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader almindelig ovn.
  • Pisk smør godt sammen med Sukrin Gold.
  • Tilsæt æg og kærnemælk og pisk igen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk, til du har en homogen masse.
  • Beklæd en lille bradepande (20×25 cm) med bagepapir eller brug en silikoneform og fordel dejen deri.
  • Sæt kagen i ovnen og bag i ca. 50 minutter, til den er gennembagt.
  • Lad kagen køle af.

Kaffecreme

  • Hak chokoladen og kom det i en skål, der kan tåle varme.
  • Hæld fløde og kaffe i en lille gryde og opvarm til kogepunktet.
  • Hæld den kogende fløde over chokoladen og lad det stå et øjeblik.
  • Rør rundt i chokolademassen med en dejskraber til alt chokoladen er smeltet.
  • Smag til med lidt havsalt.
  • Stil cremen (som jo er en ganache på bagesprog) på køl i 10-15 minutter, til den er blevet så fast, at den ikke løber, men blød nok, til at den kan smøres ud.
  • Fordel kaffeganachen på den afkølede kage og lad den størkne helt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kanelkage med kaffecreme – skøn kage til kaffen

Kender du det, at du får gæster til kaffe og du vil gerne servere et stykke kage, men du orker ikke lige hverken æblekagen, appelsinkagen eller gulerodskagen (mine 3 favoritter – haha!). Og en chokoladekage i browniestil bliver for tung til der om eftermiddagen.

What to do? What to do? Jamen prøv kanelkagen. Den er nem at lave, smager utroligt dejligt og har en lækker kaffecreme på toppen.

Læs evt. lidt om sødning under opskriften, inden du går i gang med bagningen.

Sukkerfri kage – hvordan søder man den?

Sødningen er jo mit evige dilemma. Jeg vil gerne holde kulhydraterne nede men bryder mig ikke om sødemidler og slet ikke i større mængder. Så vil jeg have kage, indebærer det at jeg går på kompromis. Kompromiset består enten i at jeg bager med almindeligt sukker og sluger de ekstra kulhydrater (tak metaboliske fleksibilitet) eller jeg holder mig tro mod Low Carb og sluger de sødemidler.

Nogle gange laver jeg halvt-halvt. Det fungerer faktisk tit fint nok også. Ofte slipper man så for evt. bismag fra sødemidlerne.

Nuvel. I denne opskrift på kanelkage har jeg af respekt for Low Carb-temaet her på siden og for mine Low Carb-læsere brugt Sukrin Gold. Mængden er en anelse til den høje side sammenlignet med hvad jeg normalt ville bruge men jeg syntes, det var det, der skulle til for at få den rette smag frem.

Den er dog ikke sød-sød som en almindelig kage men har en dejlig diskret sødme og virkelig god smag.

Kanelkage med mandelmel

Det fungerer superfint at bage kanelkage med mandelmel og på den måde bliver den jo naturligt glutenfri. Mandelmel giver en dejlig svampet konsistens og nok er det mange år siden, jeg har spist kage med hvedemel, men jeg tænker ikke over at denne skulle være anderledes i konsistensen.

For at kanelkagen ikke bliver for våd/omeletagtig, skal den have lidt fibre. Jeg har mixet loppefrøskaller og Pofiber. Det fungerede meget fint. Loppefrøskaller kan byttes til fiberhusk men brug da kun halv mængde. Loppefrøskallerne kan godt nogle gange give en lidt sær knasen. Ellers også er jeg bare sart – jeg kan ikke udelukke, at det er tilfældet.

Kanelkage

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

57 kommentarer til “Kanelkage med kaffecreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Er profiber ikke bare et varemærke for loppefrøskaller? Dvs det er det ene og samme. Hvis det passer, forstår jeg ikke hvorfor begge skal bruges.
    Vh Dora

    Svar
    • Nej, det er HUSK, du mener. HUSK er et medicinsk produkt, som bare er loppefrøskaller. Pofiber er tørrede kartoffelskaller og et helt andet produkt.

      Svar
  2. Jeg har brugt ca 15 gram kokosfibermel i stedet for loppefrøskaller og de 30 gram pofiber, som stod i opskriften.
    Kagen har nu fået 50 min og et stadig flyven i midten.
    Den var almindelig flydende, da jeg satte den ind i ovnen.
    Jeg ved det er svært at svare på, men tror du at jeg har givet den for lidt kokosfibermel.
    Ja, det ville jo ha været nemmere, hvis jeg havde haft loppefrøskaller i huset 🙈

    Svar
  3. Hej Jane

    Ved du, om jeg kan bytte loppefrøskaller ud med pofiber? Og i så fald, hvor meget pofiber skal jeg bruge i alt i opskriften?

    Svar
    • Jeg vil tro, du godt kan, men jeg ved ikke lige med mængden. Jeg tror, jeg ville starte med den almindelige mængde pofiber og så tilsætte lidt efter lidt derefter.

      Svar
        • Jeg har ikke lavet kagen på andre måder end den er beskrevet i opskriften men kokosfibermel indeholder også mange fibre og det er især fibrene, jeg gerne vil have tilsat her for at kagen hænger ordentligt sammen, så det er også værd at teste.

          Svar
    • Hej Susanne
      Nej det er altid pr. den enhed, som opskriften er opgivet i. Dvs. her er det pr. stykke kage, dvs. en tolvtedel af hele kagen. Andre gange vil det være pr. person eller pr. portion (hvis det fx er en aftensmadsret) og andre gange også pr. stk hvis det fx er pandekager osv.

      Men kort sagt, kan du altid se på portionsangivelsen i opskriften – det er den, energiberegningen er lavet på.

      Svar
    • Ja den er virkelig lækker kold også. Jeg spiste den til min fødselsdag forleden og gik og nippede rester fra køleskabet i dagene efter :)

      Svar