Kan man visualisere sig til en slank og sund krop?


Jeg har læst The Gabriel Method, og den har virkelig rykket et eller andet i mig. Normalt interesserer jeg mig ikke særligt for bøger om vægttab, for enten bliver jeg irriteret over fokuseringen på kalorier ind og kalorier ud og ellers bliver jeg helt træt ved tanken om at skulle spise efter min blodtype, stofskiftetype, frugttype eller noget fjerde, som virker lidt fjernt fra virkeligheden.

Jon Gabriel har selv tabt over 100 kilo, og derfor handler bogen om hans rejse dertil, men faktisk synes jeg, at den handler om alt muligt andet også. Om sundhed bl.a. og om, hvordan vi kan lære at kommunikere med vores krop, så vi arbejder sammen med den i stedet for imod den. Og det gælder bare i så mange andre sammenhænge end vægttab.

Jon Gabriels bog går ud på, at kroppen kan aktivere det, som han kalder kroppens “Fat Programs”. Det er et udtryk for, at kroppen er i en tilstand, hvor den har fået opfattelsen af, at det er sikrest at være overvægtig. Og hvis kroppen tror det, vil den sende signaler om sult og cravings og ulyst til bevægelse. For kroppens fornemmeste funktion er at holde os i live. Lykkes man derimod med at få deaktiveret de her “fat programs”, vil kroppen sende signaler om lyst til sund mad og bevægelse. Voilà! Problem solved! Okay, det lyder nemt. Men altså, stay tuned.

Visualisering som kommunikation

Jon Gabriel foreslår at bruge visualisering som en måde at kommunikere med kroppen i et sprog, som den forstår. For kroppen forstår ikke tanken om, at nu skal jeg dødogpine tabe mig, så jeg kan være slank og smuk til ferien/festen/brylluppet i næste måned. Eller hvad det måtte være for en tanke, man bruger til at overbevise sig selv om, at NU skal man starte sit nye sunde liv.

Herudover giver han nogle gode forslag til, hvordan man ved hjælp af fysisk aktivitet kan narre den primitive hjerne til at tro, at det er livsnødvendigt at være slank. NU! Og derved få kroppen til at ville det og sørge for at få det til at ske.

Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men jeg synes, det er forfriskende med en bog, som fokuserer på koblingen mellem krop og sind. For tænk nu, hvis der er noget om snakken?! Tænk, hvor nemt det ville være at træffe sunde og gode valg dag ind og dag ud, hvis det er det, kroppen hjælper med at bede om.

Visualisering i dagligdagen

For en uges tid siden skrev jeg om sukkerafhængigheden, der forsvandt, for sådan oplever jeg det, og jeg har meget svært ved at gennemskue, hvad der har gjort forskellen fra tidligere. Jeg har fjernet usund stress i mit liv, det er i hvert fald én ting. Og så har jeg forsøgt mig med visualisering.

Visualisering er en mærkelig størrelse, som hos mig rangerer helt deroppe sammen med meditation og mindfulness og andre ting, som jeg godt ved er gode for mig, men som jeg bare aldrig får gjort.

Men visualisering er faktisk nemmere, synes jeg. Selv bruger jeg det bare sådan, at jeg hver aften, inden jeg falder i søvn, lige tager et øjeblik, hvor jeg ser for mig, hvor jeg gerne vil være henne. Ikke i morgen men sådan derude i fremtiden. Det kan være et billede af mig selv, der løber uden smerte i skoven eller en situation, hvor jeg leger og har det sjovt med mine børn.

Gratis, guidet aftenvisualisering

Jon Gabriel har lavet en aftenvisualisering, som man kan lytte til om aftenen, før man lægger sig til at sove. Jeg fik den med som gratis bonus, da jeg købte Hungry for Change – the book, og har lyttet til den en enkelt gang, men for mig fungerer det bare ikke at skulle lytte mig igennem en halv times guidet visualisering hver aften.

Men måske fungerer det for dig. I så fald kan du faktisk hente Jon Gabriels aftenvisualisering gratis HER , og herudover er der en bunke af andet “Free stuff”, som helt sikkert også kan give et motivationsboost, men som jeg ikke lige har fået kigget igennem. Det hele er naturligvis meget amerikansk, men det kan man jo bare lade glide gennem og lade det tilbage, man kan bruge. Bogen kan i hvert fald varmt anbefales.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Kan man visualisere sig til en slank og sund krop?”

Skriv en kommentar

 1. Jeg tror jeg er blevet forelsket i Jon Gabriel! Hvor har han dog bare en fantastisk og skøn tilgang til tingene – tusind millioner gange tak Jane, fordi du har introduceret mig til ham :-)

  Svar
 2. Jeg er virkelig også glad for ham Gabriel. Jeg lytter til ham et par aftener om ugen. Det er endnu ikke lykkes mig at høre slutningen dog, for han har sådan en beroligende stemme, at jeg falder i søvn midtvejs hver gang haha.

  Svar
  • Jeg prøvede i går og snorksov inden første frekvens var færdig. Vågnede lettere forvirret snøret ind i iPhone og ledninger. Nej, aftenmeditation er altså ikke for mig. Medmindre det betyder, at han vitterligt taler til mit underbevidste jeg… LOL

   Svar
   • Det satser jeg på. Og så håber jeg, at mit underbeviste jeg, selv kan visualisere, for ellers er det vel ret ligemeget haha, når hele pointen netop er, at man ikke kan “tale” sig frem til det, men netop visualisere det…ej, nu får jeg vist rodet mig ud i en forklaring, jeg ikke selv kan finde rundt i…

    Svar
 3. Interessant med ‘omprogrammeringen’. Jeg vil ikke afvise, at der kan være noget om snakken, men generelt er jeg også af den holdning, at mennesker er ret forskellige, og derfor er det også forskellige metoder, som virker på de enkelte. Jeg kender folk, der blot skal rokke med ørerne, og så taber de sig fem kilo, og jeg kender andre, som kæmper, kæmper og kæmper bare for at smide ét og som følger alle de fornuftige sundhedsråd (og ja, det er jo en definitionssag, men ikke noget med at sulte og lignende).

  Svar
  • Det, tror jeg, du har meget ret i, Piske. Det er et komplekst område, og der er næppe bare ét svar. Til gengæld synes jeg det er overordentligt glædeligt, at der også ind imellem fokuseres på andet end mad. Jeg tror, at vægttab – og egentlig bare sundhed og velvære – handler om langt mere end hvad vi stopper i munden. Men det er nok lidt sværere at få belæg for ;-)

   Svar
 4. Hej Jane. For at kunne bruge den gratis visualiserings Mp3, skal man kende et password. I mailen står der at det er det sidste ord på side 185 samt at det starter med T.

  Svar