Kammuslinger i hvidløgssmør


Kammuslinger i hvidløgssmør er den perfekte forret til dig, der skal holde et middagsselskab, hvor du gerne virkelig vil kræse for gæsterne. Her har jeg stegt kammuslingerne og efterfølgende dryppet lidt hvidløgs-citron-smør ud over og toppet dem med en blanding af pistacienødder og citronskal.

Kammuslinger i hvidløgsmør - lækker opskrift på forret med kammuslinger

Kammuslinger i hvidløgssmør

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 min

Ingredienser

  • 12 store kammuslinger beregn ca. 3 pr. mand
  • 1 spsk smør til stegning

Hvidløgssmør

Til servering

  • 50 g pistacienødder hakket
  • 2 spsk citronskal fra økologisk citron revet
  • ærteskud eller andet grønt

Sådan gør du

  • Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle.
  • Fjern den lille muskel på siden, hvis den ikke er fjernet.
  • Krydr dem med salt og peber og steg dem på panden i smør, i ca. 1 minut på hver side.

Hvidløgssmør

  • Smelt smørret i en lille gryde med hvidløg, citron, persille, salt og peber og lad det trække i et par minutter.

Til servering

  • Bland hakkede pistacienødder og citronskal sammen
  • Anret forretten med lidt ærteskud i bunden, kammuslingerne ovenpå. Hæld lidt af smørret over og pynt med pistacieblandingen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gæste- og børne-egnet forret

I virkeligheden super enkelt men stadig elegant og lækkert og helt sikkert gæste-egnet. Og ingen vil opdage hvor nemt det er!

Her på bloggen beskæftiger vi os ellers mest med hverdagsmaden, for der nu engang flest hverdage. Og min interesse ligger helt sikkert også mest i at lave nemme, gode og realistiske hverdagsløsninger.

Men nogle gange er det også virkelig dejligt at gøre lidt ekstra ud af det.

Og hvem siger egentlig, man behøver have gæster for at gøre det?

Det kan jo i princippet lige så godt være en familieting. Og jo, børn kan faktisk ofte godt lide kammuslinger. De smager jo ikke så fisket som andre skaldyr godt kan gøre, men er mere neutrale i smagen. Og så er skallerne jo bare helt vildt smukke, og vil bringe glæde på et hvert børneværelse – eller som sæbeskål?

Kammuslinger i hvidløgssmør

Kammuslinger har en meget mild smag og en dejlig fast konsistens. Og de virker ikke så.. ‘fremmede’ som blåmuslinger fx (som mange børn faktisk også kan lide).

Uanset er her en dejlig opskrift på en forret med kammuslinger, som du kan gemme til næste gang det skal være lidt særligt.

Vil du gerne se flere bud på lækre forretter kan du gå på opdagelse i hele kategorien af gæstemad lige her: Gæstemad.

Kammuslinger i hvidløgsmør - lækker opskrift på forret med kammuslinger

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Kammuslinger i hvidløgssmør”

  1. Normalt ville jeg vælge en hvid bourgogne til kammuslinger eller evt. en Alsace Pinot Gris, men med den kraftige krydring, er jeg i tvivl.

    Hvad ville du selv foretrække?

    Hvorledes passer vin til Keto – sådan i al almindelighed?

    Svar
  2. Uhm… skal helt sikkert prøves.
    Jeg kan ikke lige gennemskue hvor høj varme muslingerne skal steges ved? Et minut på hver side, men er det ved høj temperatur? Som ved en steak?

    Svar