Kammuslinger i hvidløgssmør er den perfekte forret til dig, der skal holde et middagsselskab, hvor du gerne virkelig vil kræse for gæsterne. Her har jeg stegt kammuslingerne og efterfølgende dryppet lidt hvidløgs-citron-smør ud over og toppet dem med en blanding af pistacienødder og citronskal.
Ingredienser
- 12 store kammuslinger beregn ca. 3 pr. mand
- 1 spsk smør til stegning
Hvidløgssmør
- 60 g smør
- 1 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk citronsaft
- 1 håndfuld frisk persille hakket
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 50 g pistacienødder hakket
- 2 spsk citronskal fra økologisk citron revet
- ærteskud eller andet grønt
Sådan gør du
- Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle.
- Fjern den lille muskel på siden, hvis den ikke er fjernet.
- Krydr dem med salt og peber og steg dem på panden i smør, i ca. 1 minut på hver side.
Hvidløgssmør
- Smelt smørret i en lille gryde med hvidløg, citron, persille, salt og peber og lad det trække i et par minutter.
Til servering
- Bland hakkede pistacienødder og citronskal sammen
- Anret forretten med lidt ærteskud i bunden, kammuslingerne ovenpå. Hæld lidt af smørret over og pynt med pistacieblandingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Forret til gæster – og børn
Denne ret med kammuslinger er i virkeligheden super enkel men stadig elegant og lækker og helt sikkert gæste-egnet. Og ingen vil opdage hvor nemt det er!
Her på bloggen beskæftiger vi os ellers mest med hverdagsmaden, for der nu engang flest hverdage. Og min interesse ligger helt sikkert også mest i at lave nemme, gode og realistiske hverdagsløsninger.
Men nogle gange er det også virkelig dejligt at gøre lidt ekstra ud af det. Eksempelvis til nytår, hvor denne forret er blevet serveret flere gange.
Men hvem siger egentlig, man behøver have gæster for at gøre det?
Det kan jo i princippet lige så godt være en familieting. Og jo, børn kan faktisk ofte godt lide kammuslinger. De smager jo ikke så fisket som andre skaldyr godt kan gøre, men er mere neutrale i smagen. Og så er skallerne jo bare helt vildt smukke, og vil bringe glæde på et hvert børneværelse – eller som sæbeskål?
Sådan steger du kammuslinger
Det kan være lidt angstprovokerende at skulle stege kammuslinger. Hvem har lyst til at ende op med en mundfuld gummi? Jeg må dog indrømme at den frygt er gjort det skamme med denne her opskrift.
Panden må gerne have god varme, så kammuslingerne får lidt stegeskorpe selvom de kun får 1 minut. Og så er det altså med at have is i maven. Ikke noget med at rykke rundt på dem, eller vende dem om inden tiden er gået. Lad dem ligge og stege i smørret i 1 min. og vend dem så for, at få stegeskorpe på den anden side.
Voila! Perfekt stegte kammuslinger.
Kammuslinger i hvidløgssmør
Kammuslinger har en meget mild smag og en dejlig fast konsistens. Og de virker ikke så.. ‘fremmede’ som blåmuslinger fx (som mange børn faktisk også kan lide).
Uanset er her en dejlig opskrift på en forret med kammuslinger, som du kan gemme til næste gang det skal være lidt særligt.
Vil du gerne se flere bud på lækre forretter kan du gå på opdagelse i hele kategorien af gæstemad lige her: Gæstemad.
Kan man stege kammuslingerne og holde dem varme i ovnen eller servere dem kolde?
Lige kammuslinger ville jeg servere frisk-tilberedte. Det tror jeg er bedst.
Virkelig en lækkert forret. Meget elegant og delikat… Jeg stegte muslingerne ca. 2 min. på hver side, hvilket var helt perfekt…
Så dejligt at høre – tusind tak🙏
Super nem at lave og smager fantastisk. De skulle dog steges lidt mere end 1 minut på hver side ved høj varme.
Alle i selskabet nød denne forret rigtig meget
Kan jeg stege dem på forhånd og varme dem op i ovnen. ?
Normalt ville jeg vælge en hvid bourgogne til kammuslinger eller evt. en Alsace Pinot Gris, men med den kraftige krydring, er jeg i tvivl.
Hvad ville du selv foretrække?
Hvorledes passer vin til Keto – sådan i al almindelighed?
Hej Lennart
Vin synes jeg (heldigvis) godt kan have en plads i en Keto-livsstil. I hvert fald efter overgangsperioden. Du kan læse om Keto og alkohol her: Keto og alkohol
Uhm… skal helt sikkert prøves.
Jeg kan ikke lige gennemskue hvor høj varme muslingerne skal steges ved? Et minut på hver side, men er det ved høj temperatur? Som ved en steak?
Ja helt rigtigt. Høj temperatur til de tager farve. Vend dem så lidt som muligt undervejs :)