Kalvekotelet med regnbuesalat, tahin og crunch


En lækker kalvekotelet serveret med en grov salat dryppet med tahindressing og lidt knas fra nødder og sesam, det er nøjagtigt hvad du får her. Det er ikke meget kalv, du finder her på siden og det skyldes mest, at godt kalvekød er svært at skaffe. Du kan derfor også erstatte kalvekødet med ribeyes eller anden steak af okse.

Salaten er dryppet med den lækre tahindressing. Den skal du lige lave i forvejen, så den er klar.

Kalvekotelet med skaft med regnbuesalat med tahin og crunch

Kalvekotelet med regnbuesalat

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
og tahindressing
4
|
40 minutter

Ingredienser

Koteletter

  • 4 kalvekoteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Regnbuesalat

Dressing & drys

Evt.

  • hvidløgssmør

Sådan gør du

  • Tag koteletterne ud og drys dem med salt og peber.

Regnbuesalat

  • Tilbered salaten først.
  • Snit alle grøntsagerne fint og hak persillen groft.
  • Bland grøntsager og persille sammen i en skål.
  • Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande, til de begynder at dufte.
  • Gør herefter det samme med sesamfrøene. Lad dem afkøle og drys dem over salaten inden servering.
  • Server tahindressingen ved siden af.

Koteletter

  • Kom smør eller kokosolie på en varm pande og steg kalvekoteletterne i ca. 5-7 minutter på her side.
  • Tag panden af og lad koteletterne hvile et øjeblik inden servering.
  • Du kan også vælge at grille koteletterne på en grillpande eller grill.
  • Anret koteletterne på et fad med salaten ved siden af.
  • Server evt. et par skiver hvidløgssmør til hvis kalvekoteletterne er meget magre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 567
Kulhydrat 9g
Protein 43g
Fedt 37g

Lækker og sund aftensmad

Knasende kålsalat med masser af smag, godt med nemtoptageligt protein og sundt fedt gør dette til et sundt og lækkert aftensmåltid. Opskriften er samtidig mælkefri, hvilket jeg ved, at mange sætter pris på. Der er sådan en misforståelse om, at Keto er noget med at drukne alle sine måltider i fløde. Det gør jeg sjældent, må jeg indrømme. Et godt stykke kød, lidt grønt og en god dressing – det tiltaler mig meget mere.

Kalvekotelet med regnbuesalat

Denne opskrift er oprindeligt fra min bog Mæt & Slank med LCHF. Her har jeg forenklet den en smule og du kan nu tilføje den til din egen madplan, hvis du er PLUS-medlem.

Er dit kalvekød meget magert, synes jeg, du skal tilføje lidt skiver af hvidløgssmør eller kryddersmør. Ellers tror jeg, det bliver svært at blive rigtig mæt. Jeg har skrevet det ind som valgfrit i opskriften.

Kalvekotelet med skaft med regnbuesalat med tahin og crunch

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kalvekotelet med regnbuesalat, tahin og crunch”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?