Kalkunbryst i airfryer


Kalkunbryst er ikke en særlig populær udskæring herhjemme og det er lidt synd, for det kunne være et fint alternativ til danskernes foretrukne proteinkilde kyllingebrystet. Kyllingebryst er jo ikke særligt interessant heller, men det er nemt og kan bruges i et væld af forskellige retter.

Kalkunbryst vinder måske heller ikke nogle konkurrencer, men det kan sagtens laves lækkert. Og så er kalkunbryst en mager proteinkilde og den proteinkilde, der har det højeste indhold af tryptofan. Tryptofan er en essentiel aminosyre, der spiller en afgørende rolle i mange af kroppens biologiske processer. Tryptofan er fx afgørende for produktionen af serotonin, en neurotransmitter, der bidrager til at regulere humør og søvn.

Helt kalkunbryst i airfryer

Her har jeg tilberedt et helt kalkunbryst i airfryer. For at gøre det så mørt og saftigt som muligt, havde jeg lagt det i saltlage først. Det kan godt springes over men har du tiden til det, gør det altså dette meget magre stykke protein noget lækrere.

For ærligt, kalkun er altså til den tørre side, så sørg i det mindste for, at du har en lækker dip til. Det kunne fx være peberfrugtpesto eller en af disse fem lækre og nemme mayo-dips.

Kalkunbryst i airfryer

Kalkunbryst i airfryer

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Udstyr

Ingredienser

Saltlage

 • 1 liter vand
 • 2 spsk salt

Kalkun

Sådan gør du

Kalkun i saltlage (kan springes over men giver mindre tørt kød)

 • Rør vand og salt sammen i en skål og put kalkunbrystet heri. Lad det ligge heri i et par timer eller endda natten over.
 • Tag kalkunen op af vandet og dup det tørt med køkkenrulle.

Kalkun i airfryer

 • Spray eller pensl det med olivenolie og gnub det med cajunkrydderi (eller det krydderi, du foretrækker)
 • Læg kalkunbrystet i airfryerens skuffe og steg det ved 180 grader i 30-35 minutter (eller til centertemperaturen nærmer sig 75).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvordan gør man kalkunbryst mere saftigt?

Kalkunbryst er ret tørt, for det er jo næsten fedtfrit. At bruge tricket med at lade kalkunen ligge i saltlage først (kaldes også saltsprængning eller sprængning) kan hjælpe lidt.

Fjerkræ skal steges til en kernetemperatur på 75 grader og det bidrager også til tørheden. At tage chancen og stege den lige et par grader under og så lade den trække, inden man skærer den, kan også afhjælpe tørheden.

Kalkunbryst i airfryer

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Kalkunbryst i airfryer”

 1. Tak for opskrift. Synes jeg er heldig med at vikle bacon om – så bliver det ikke så tørt. Ville det virke i en airfryer (er helt ny på airfryer-trenden)

  Svar
  • Godt spørgsmål. Fungerer det i ovn med de store kalkunstege? Så tror jeg også du kan i airfryer. Min største bekymring ville være om stegetiden blev for lang til bacon. Altså at baconen når at blive overstegt før kalkunen er gennemstegt…

   Svar
 2. Tak for opskrift og forslag om sprængning.
  2024 må være året hvor det knastørre kalkunbryst for en revance i mit køkken.
  Når jeg laver kyllingenuggets af brystkødet, marinerer jeg i yoghurt naturel fra morgen til aften. Det giver virkelig saftig kød. Det må prøves på kalkunbryst.

  Svar
  • Ja så træls med det tørre kalkunbryst. Jeg vil også gerne spise mere kalkun men det er sgu til den kedelige side. Skåret i skiver og stegt er lidt bedre og ja, sprængning kan også gøre lidt :)

   Svar