Denne kakaomousse er et ret lækkert bekendtskab. Meget kulhydratfattig (2-3 g pr. portion) og tung, fed og fyldig smag med diskret sødme og et strejf af kaffe. Namme!
Ingredienser
- 2 dl fløde
- 100 g flødeost naturel
- 3 spsk SukrinSirup gold reklamelink
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- 2 spsk kakaopulver en anelse mere, hvis du bruger raw kakaopulver (reklamelink)
- 1 spsk espresso kan udelades
Sådan gør du
- Pisk fløden til let skum med vanillepulveret.
- Pisk flødeosten i en skål for sig (evt. med en sjat fløde) sammen med kakaopulver, kaffe, salt og fibersirup og vend eller pisk flødeosteblandingen ind i flødeskummet.
- Lad moussen hvile et par timer på køl inden servering. Server gerne med lidt friske bær for at give et lidt frisk modspil til den fede mousse.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den tårnhøje fedtprocent kan vi jo godt lide på LCHF, og det betyder også, at man bliver tilfreds med ganske lidt. Faktisk syntes jeg kun, det tog et par skefulde virkelig at føle, at jeg havde fået noget lækkert.
Den naturlige stopklods har jeg slet ikke med sukkerholdige desserter. Her oplever jeg omvendt, at jeg for hver bid får lyst til mere og mere. Og så spiser jeg mere, end jeg egentlig gerne ville, og det gider jeg ikke.
Sukkerfri = sundt (nej)
Det er så nemt at lave den fejlslutning, at fordi noget er sukkerfrit, er det automatisk sundt. Og sådan hænger det ikke sammen. Særligt når vi taler desserter som denne kakaomousse og LCHF, er det en fælde, mange falder i.
Jamen, den indeholder jo nærmest ingen kulhydrater, så den kan jeg lystigt spise løs af!
Mjaaah, men ikke hvis du gerne vil gå ned i vægt…
Så hvor tit man man egentlig spise LCHF-desserter og lækkerier?
Mit svar plejer at lyde i retning af, at det kan du gøre lige så tit, som du ville gøre det på enhver anden kost.
Kage er kage og dessert er dessert. Uanset hvilke bogstaver, du sætter foran.
Et andet svar kunne være: Når det passer til din kontekst. Læs mere om det her: Hvad er din kontekst?
Eller læs mit uddybende indlæg her: Hvor mange søde sager må jeg spise på LCHF?
Hejsa ❤️
Først og fremmest muuuums!! Den her smager bare så godt!
Jeg har et spørgsmål. Kan den fryses? Jeg står og skal afsted på et kursus og ved der vil være fristelser, så ville det være lækkert at tage denne med så jeg ikke skal lide afsavn eller fristes af alt de de andre får
Det har jeg faktisk ikke prøvet men det tror jeg sagtens den kan. Den skal dog nok lige tages op en times tid før spisning for ikke at være for hård :)
Vanvittig lækker🤩 man smager ikke at det er en kakaomousse og ikke chokolademousse. Og så er den meget nem og hurtig at lave. I like😀👌
Mums den er altså god. Jeg har kun lige lavet den for første gang. Jeg lavede den fordi vi har møder om onsdagen på jobbet og alle æder kager hele tiden og jeg har det med at falde i og når først jeg spiser noget med mel og sukker og smør ja så bliver jeg så voldsomt sulten. Nu prøver jeg det her, så har jeg da i det mindste noget der kulhydrat mæssigt er okay i regnestykket. Og kcal også da jeg ikke kommer særlig højt op i kcal når jeg er på keto. Så hurra for denne dessert. ❤️
Hejsa…
Den ser spændende ud – men der står ikke hvor meget salt der skal i..? ☺️ Der står bare 1.. 🤷♀️😁
Mvh Nanna
Hov ja. Jeg har rettet det til ‘1 nip’. Det er bare lige en lillebitte smule for smagsforstærkning :)
Lyder rigtig spændende, så den skal da prøves.
Vil dog l fe høre om den kan laves dagen før?
Det tror jeg bestemt sagtens, den kan ❤️
Hej, hvor mange kulhydrater og kalorier er der cirka i hver portion?
Se hvordan du nemt regner det ud her: Energiberegninger
Kære jane feber?
Tak for denne dejelige opskrift som jeg har nydt med min familje!?
Jeg har olavet meget med mat den og er nu mere glad!
Hej Jane
I indlægget skrev du bl.a.:
“For det handler ikke om hvor meget sukker, du spiser. Det handler om, hvor meget sukker, du har i blodet. Og det er højst individuelt!”
Jeg tænker, at det for nogle også handler om insulin. Selvom man har normalt blodsukker kan et højt indtag af sukker (eller hvide ris, hvidt mel, kartofler, juice, tørret frugt osv) medføre rigeligt af insulin i blodet, som så kan give overvægt, PCO, for meget triglycerid og andre uønskede ting.
Ja det er rigtigt, at insulin er vigtigt, det er jo hele idéen bag at spise LCHF. Men blodsukker og insulin følges næsten altid ad. Og har du god glukosetolerance vil det oftest være et tegn på god insulinfølsomhed. Og har du god glukosetolerance og god insulinfølsomhed kan du spise kulhydrater og sukker uden at det bliver i blodet særligt længe. I virkeligheden handler det om, at hverken niveauerne sukker (glukose) eller insulin skal være forhøjet i blodet hele tiden.
Bogen berører kun insulin kort men fokuserer på sukkeret i blodet. Jeg har skrevet mere om bogen men det kommer først på bloggen i løbet af weekenden :)
Har prøvet den med sukrin gold og det fungere fint. Det opløses fint.
Fedt Camilla! Tak for det!
Jeg har prøvet den og den er virkelig lækker, vi fik lidt friske blåbær til ?
Portionen vil jeg synes kan række til 6 voksne ???