Der er virkelig mange måder at lave varm kakao LCHF/Keto-style på. En lækker sag er fx den cremede kakao, som minder om æg-latten bare i kakaoversion, som smager virkelig dejligt.
Ingredienser
- 200 ml kokoscreme fra en dåse kokosmælk ca. – KUN kokoscremen skal bruges
- 75 g smør
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk Sukrin Gold
- 4 dråber Steviadråber med vanijlesmag
- 5-7 dl kogende vand
Sådan gør du
- Stil dåsen med kokosmælk i køleskabet natten over, så den skiller den fede creme fra vandet. Du skal kun bruge cremen her. Vandet kan du drikke, bruge i en smoothie eller vande blomster med.
- Hæld kokoscreme, smør og sødning i et litermål og hæld kogende vand over.
- Blend med stavblenderen, til du har en ensartet drik. Smag til med ekstra sødning og kakao, til du synes, den passer til dine smagsløg.
- Tag en kop, hæld en kop varm kakao op og drik den. Hæld resten på flaske og opbevar det i køleskab.
- Ryst den inden brug. Den kan godt drikkes kold med lidt god vilje, men den er bedst varm.
- Den får dejligt skum, hvis man varmer den op i mælkeskummeren. Vi har sådan en Nespresso-mælkeskummer, og det fungerer fint.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kakaodrik uden æg og fløde
For noget tid siden ville jeg lave en kakaodrik med få kulhydrater men uden æg og fløde. Og det kom der denne udgave ud af, som i stedet indeholder kokoscreme og smør. Jo, det lyder specielt, det ved jeg, men resultatet blev faktisk udmærket.
Jeg lavede en stor portion og har haft den i køleskabet i en lille uges tid. Her har jeg så kunne tage et lille glas og varme det op i mælkeskummeren, hvis jeg kom hjem om eftermiddagen og var sulten/træt/forfrossen eller hvad man nu er på det tidspunkt.
Mange spørger også til, hvad de kan drikke, hvis de spiser striks LCHF/Keto. Og her kunne denne godt være et bud. Den indeholder utroligt få kulhydrater og virkelig meget fedt. Generelt synes jeg selvfølgelig, at man primært skal spise rigtig mad i form af grøntsager, kød og fedt i stedet for at drikke sig mæt i smør dagen lang, men det siger vel sig selv.
Årh, det er guf!!!
Ville egentlig have lavet din kokos-kakao-drøm. Jeg er fuldstændig nybegynder i kokosmælk, men naiv som jeg er, troede jeg at jeg havde fuldstændig styr på “det der shit” – men nej, kokosmælken skilte ikke i køleskabet. Så jeg stod med en dåse åbnet kokosmælk og havde lyst til dessert. Faldt over denne opskift og tænkte, at når der alligevel skal så meget vand i, så kan kan man vel blot bruge den ikke-skilte kokosmælk og så bare komme lidt mindre vand i. Eller er jeg helt forkert på den? Tænker at kulhydrat måske er en anelse højere når nan både bruger kokoscreme og kokosvand fremfor postevand – men måske har du andre argumenter til en kokosmælk-nybegynder som mig?
Uanset hvad, så lavede jeg den med kokosmælken – og den blev sindsygt lækker! Tror jeg vil prøve et glas af til morgenmaden i en uge, for jeg taber mig alt for hurtigt (ofte over 1 kg. om ugen) og synes jeg mangler energi fra morgenstunden (energien kommer ofte først efter frokosten), så jeg får formentlig ikke nok fedt.
Jeg tror sagtens, du kan gøre, som du gjorde med at bruge hele dåsen. Det vil formentlig øge kulhydratindholdet lidt men det vil være ganske lidt pr. glas, så det ville jeg synes var ubetydeligt❤️
Har her til morgen lavet denne lækre kakaodrik og hold da mund den er jo fantastisk lækker. Min søn er også helt vild med den, han er lidt kræsen hvad angår valg af morgenmad, han spiser ikke ost, avokadoer osv så dejligt med endnu et alternativ til morgenmad der ikke tager ret lang tid og så kan den laves dagen før??
Nu drikker jeg ikke kaffe….. kan bare ikke lide det.
Er det så ok at drikke en kop at denne kakao i ny og næ i stedet?
Ja tak :-) og tak for god inspiration