Der er virkelig mange måder at lave varm kakao LCHF/Keto-style på. En lækker sag er fx den cremede kakao, som minder om æg-latten bare i kakaoversion, som smager virkelig dejligt.
Ingredienser
- 200 ml kokoscreme fra en dåse kokosmælk ca. – KUN kokoscremen skal bruges
- 75 g smør
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk Sukrin Gold
- 4 dråber Steviadråber med vanijlesmag
- 5-7 dl kogende vand
Sådan gør du
- Stil dåsen med kokosmælk i køleskabet natten over, så den skiller den fede creme fra vandet. Du skal kun bruge cremen her. Vandet kan du drikke, bruge i en smoothie eller vande blomster med.
- Hæld kokoscreme, smør og sødning i et litermål og hæld kogende vand over.
- Blend med stavblenderen, til du har en ensartet drik. Smag til med ekstra sødning og kakao, til du synes, den passer til dine smagsløg.
- Tag en kop, hæld en kop varm kakao op og drik den. Hæld resten på flaske og opbevar det i køleskab.
- Ryst den inden brug. Den kan godt drikkes kold med lidt god vilje, men den er bedst varm.
- Den får dejligt skum, hvis man varmer den op i mælkeskummeren. Vi har sådan en Nespresso-mælkeskummer, og det fungerer fint.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kakaodrik uden æg og fløde
For noget tid siden ville jeg lave en kakaodrik med få kulhydrater men uden æg og fløde. Og det kom der denne udgave ud af, som i stedet indeholder kokoscreme og smør. Jo, det lyder specielt, det ved jeg, men resultatet blev faktisk udmærket.
Jeg lavede en stor portion og har haft den i køleskabet i en lille uges tid. Her har jeg så kunne tage et lille glas og varme det op i mælkeskummeren, hvis jeg kom hjem om eftermiddagen og var sulten/træt/forfrossen eller hvad man nu er på det tidspunkt.
Mange spørger også til, hvad de kan drikke, hvis de spiser striks LCHF/Keto. Og her kunne denne godt være et bud. Den indeholder utroligt få kulhydrater og virkelig meget fedt. Generelt synes jeg selvfølgelig, at man primært skal spise rigtig mad i form af grøntsager, kød og fedt i stedet for at drikke sig mæt i smør dagen lang, men det siger vel sig selv.
Uh, den smager virkelig meget af kokos! Må se om jeg ikke kan lave noget med fløde i stedet for.. Jeg mangler en lidt varm drik til om vinteren da jeg ikke drikker kaffe eller te.
Det kan du helt sikkert.
Du kan også teste forskellige mærker kokos. Nogle har en næsten vammel smag mens andre kun har ganske lidt smag. Mine favoritter er den extra creamy fra Santa maria (den i karton), Irmas økologiske på dåse eller den fra Änglamark. Ingen af dem har kraftig kokossmag, synes jeg.
Hej Jane,
Kan man bruge Kokosblomstsukker Økologisk (eller skal man holder sig væk fra den) i stedet for Sukrin Gold?
Tak
Personligt bruger jeg gerne kokossukker men det er at regne som sukker (dog med lavere GI), så ift. kulhydrater/LCHF vil sukrinprodukterne være et bedre valg.
Det er helt ok..haha, kender det for godt med at læse lidt for hurtigt.
Jeg har dog fundet på en bedre version ( smager slf ikke bedre, men kalorie mæssig, tror jeg ) ;)
stort glas :
3 tsk kakao med top
2 tsk yacón sirup
2 spk coconut milk santa maria
jeg testede den i madlog ca 95 cal
en god ide er at mose coconut milken ud med en gaffel i glasset sammen med kakaoen og sirup…inden man hælder kogende vand på.
den kan da næppe blive “sundere” uden at blive kedelig…haha tænker så er den lidt mere “lovlig”, eller hvad siger du til det ?
er du gal, jeg er blevet vild med yacón sirup, det smager gude skønt…en tynd tsk stribe hen over en amerikansk pandekage en søndag morgen…mums :P
tak for svar,Jane :)
Tak for svaret :)
jeg tænkte nu mere på om jeg kunne drikke denne her drik, som almindelig “drik” som fx, til hyggedrik, uden det “fylder” som måltids erstatning. lidt ligesom hvis jeg drak kaffe eller te ( baree i meget mindre dosos, fx 1 glas en fredag aften)
jeg har jo allerede gavn af en af dine cacaoer, som jeg bruger som måltids erstatter , nemlig den med æg, smør, kokosolie osv…den mætter jo helt vildt :) men smager så sindssygt godt. Jeg drikker den typisk i weekenden…men kunne jeg nyde en kop kakao på striks uden at få for meget kulhydrat, som du beskriver denne, ville det jo være super. spørgsmålet er bare, om der er så lidt kulhydrat i denne her , at jeg kan drikke den som på plan med en kop kaffe eller andet ?
Big hug her fra :)
Ah, det var jo mig, der læste din første kommentar lidt for hurtigt. Sorry :)
Og ja, den kan sagtens drikke bare sådan. Den er jo meget fed – og derved kalorierig – så jeg ville nok ikke hælde den ned, som jeg hælder kaffe ned i hvert fald ;-)
Hej Jane
Kan denne drik, drikkes på striks uden den er erstatter for et måltid, elner erstatter den et helt måltid…
Tænkte på kold og blæsende aften…eller til søndags brunch..eller bare..når jeg har lyst..?
Jeg spiser striks…men savner cacao..og har før striks drukket din anden cacao..den med æg, smør, cacaosmør osv…
Mvh Rikke
Ja hvis man er i tidsnød tænker jeg, den kan være ok at bruge som måltidserstatning. Men næringsindholdet er jo væsentligt ringere end i et måltid med grønt, kød og fedt, mend det kan man jo bare have i baghovedet.
Hej Jane.
Hvilken kakao er det du bruger? :)
Jeg bruger tit en raw kakao. Den har en mild og dejlig smag. Jeg har sat et link til den ind i opskriften.
Ser godt ud. Kunne jeg bare bruge cream of coconut? Jeg har en bøtte heraf og jeg tænker, at det er det samme som at sætte en dåse i køleskabet for at få cremen udskilt :)
Umiddelbart tænker jeg nej. Jeg synes ikke, at creamed coconut og cremen fra en dåse kokosmælk er helt det samme. Det har vidt forskellig konsistens, synes jeg. Creamed coconut er sammenpresset kokoskød, hvor kokoscremen i dåsen er kokoscreme vel er ja, jeg ved ikke, kokoscreme. Jeg væver lidt her. Hvis du prøver det, så meld gerne tilbage om det blev vellykket! :)
Tak for svar!
Uhm den er god og lækker med flødeskum på
Jag har precis fått upp ögonen på din blogg, för jag gick in på äggefasta danska sidor. Vilka härliga recept och härlig blogg. Chokladen gjorde jag direkt, har den i kylskåpet och bara skakar om, god även kall. Jag har hittat kokosgrädde på burk, det är väldigt gott vispad och på chokladlatten.
Hej Jane. Det ser lækkert ud med cacao.
Jeg har lige et par spørgsmål.
Tror du jeg kan bruge kokosmælk light( har købt en ved en fejl)
Hvad er det der gør at du ikke bruger hele dåsen med kokosmælk og sparer på vandet?
Venligst Anita
Nej ingen grund til at bruge kokosmælk light. Du kan sagtens bruge hele dåsen af den fuldfede kokosmælk, altså den fede creme + kokosvandet. Personligt synes jeg, det giver for meget kokossmag i kakaoen men det er jo en smagssag ;)
Åh nej, opdager jo lige jeg har købt forkerte “aromaer” på flaske. Og jeg har endda købt hele 6 flasker for at have med forskellig smag.
Jeg var helt sikker på dine opskrifter brugte dem fra Natur Drogeriet og så ser jeg lige her på siden jeg huskede forkert og at du bruger Sweetdrops.
Hvad siger du til dem jeg har købt, er det nogle der kan bruges få dråber af på LCHF?
Uh…. Hvor ER det altså bare ærgerligt.
Men skønt med din side her og dine dejlige kogebøger. Tak.
Mvh Kate
Åh nej! Men faktisk bruger jeg jo begge. Men de æteriske olier (som jeg formoder er dem, du har købt), bruger jeg fx i chokolade. Anisolie eller pebermynteolie fx. Du kan sagtens bruge de æteriske olier men vær meget forsigtig med mængden. Og de søder ikke. Sweet drops er et steviaprodukt, altså et sødningsmiddel.
Tusind tak. De hedder aromaer fra natur Drogeriet, ved faktisk ikke om det er æteriske olier? Jeg har bestilt og betalt dem i Matas, men de får dem først hjem i løbet af ugen, så jeg kan ikke se om der står olier på. Men jeg kunne vælge mellem mange forskellige slags også pepermynte og forskellige frugt typer og karamel, baily osv. Det gør ikke noget hvis de ikke er søde, da jeg også har en flaske flydende stevia som jeg kan bruge sammen med. Vil bare være sikker på de ikke indeholder noget vi ikke må få. Men jeg må nok vente til jeg får dem fra Matas med at finde ud af.
Men mange tak for hurtig svar.
PS. Manden har tabt 11 kg nu, men jeg “kun” 6 ;-)
hej jane
jeg er helt ny i det her. har købt dine 3 bøger i netto. Og hold op hvor er de lækre at kigge i.
Nå til sagen om denne kakaodrik. Jeg har ikke Sukrin gold, kan jeg bruge den alm Sukrin?
Med venlig hilsen Gitte
Ja sagtens. Du bytter bare med det, du har hjemme! :)
Hej Jane, jeg lavede denne drik i morges og den smager vel nok dejligt. Jeg brugte Sweet Drops med Toffee smag og det er lige efter mine smagsløg. Hvor er det skønt at du eksperimenterer Jane, så har du gjort alt arbejdet for vi andre, også begynder fejl som vi ikke ser ;-) Knus Anne
Hej Jane
Har Sweet Drops en snert af lakridssmag fra stevia eller er den helt væk / overdøvet af vanilje aroma (eller toffee aroma, hvis man vælger den)? Har du dykket ned i om det er nogle ok aromaer de bruger?
Og hvordan med Sweet Drops med neutral smag – bruger du dén eller smager den evt. igennem af stevia-lakrids?
Mange hilsner herfra :-)
Jeg synes faktisk at Sweet Drops har forbavsende lidt lakridssmag, men jeg er ret sart overfor steviasmagen og bruger altid kun ganske få dråber. Sundhedsværdien er dog helt sikkert til at overse. Alt det stevia, vi køber, i “sundhedens navn” er jo et kunstigt produkt, der ikke har noget med steviaplanten at gøre, så det allerbedste ville klart være ikke at bruge dem overhovedet. Det næstbedste er vel at bruge dem sjældent og kun i små mængder…
Hej Jane,
Jeg synes tit at mandler i supermarkederne er meget dyre.
Må jeg spørge, hvor du køber dine mandler?
Åh ja, de er megadyre. Jeg køber dem som regel bare i supermarkederne… :-/
Jeg køber mine i Tyskland, der er de altså noget billigere? Men det kræver selvfølelige at man bor tæt ved grænsen..
ellers har jeg hørt (ved ikk om det passer) at der er bus turer fra Sjælland til Tyskland?
Der er mange penge at sparer på mandler og nødder dernede..
Glædelig jul☃️
Mums det skal prøves i weekenden. Har fulgt din blog i et stykke tid, og har været meget inspireret af dine opskrifter. Startede med at spise kiss kost i efteråret grundet pcos og endometriose og kunne godt mærke at det hjalp at skære kulhydraterne ned. De sidste par uger har jeg dog følt mig mere og mere tiltrukket af lchf og spiser nu ,min morgenmad lchf og de sidste par dage har det været hele dagen jeg har kørt efter det, og hold op hvor gør det en forskel. Jeg er jo mæt på en hel anden måde, og mit blodsukker svinger ikke så meget. Synes slet ikke det er svært at følge, føler mere jeg er kommer hjem, hvis man kan sige sådan. Har aftalt med mig selv at marts måned der går jeg all in og ser hvad der sker. Det er lidt grænseoverskridende med fedtet, men har altid elsket det så mon ikke det går
Det lyder da rigtig spændende, Susanne, og dejligt ikke mindst at slippe for det svingende blodsukker :)
Uhmmm, lækkert:-)
Rigtig lækkert :)
Elsker denne drik og laver den med sukrin og kokosolie. Bare lækker :-)
Jeg har ikke prøvet med kokosolie. Det må jeg lige lege med ;)
lyder lækkert .. :) Hvor meget kokosolie putter du så ca i?..
Bedste kakao jeg endnu har smagt – !
Nam nam :)
woohoo – det lyder lækkert. Hvor er jeg glad for at jeg altid har et par dåser kokos på køl, så det er lige til at afprøve nu.
Har dog ikke sweet drops, men det går nok uden.
Tak for dine gode ideer og afprøvninger.
Du gør det så godt, og jeg er så taknemmlig for at jeg faldt over din hjemmeside for 1,5 år siden.
Mange tak, Heidiho, hvor er du sød at sige det :)