Kagecreme uden sukker (bagefast)


Kagecreme uden sukker eller sukkerfri vaniljecreme, det lyder som en drøm, ikke? Cremen smager virkelig godt – men pas på, for den er af samme grund også nem at ‘komme til’ at spise for meget af! Jeg har lavet opskriften, så kagecremen er bagefast, men den kan også bruges som kold creme i f.eks. lagkage eller fastelavnsboller.

kagecreme uden sukker

Kagecreme uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
Bagefast og sukkerfri
1 portion
|
10 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom fløde, vaniljepulver, sukrin og maizena i en lille gryde.
 • Pisk det sammen mens gryden er kold.
 • Når sukrin og maizena er næsten opløst, piskes æggeblommerne i.
 • Sæt gryden på kogepladen og skru op for varmen, gerne højt op men sørg for at røre hele tiden.
 • Efter et par minutter begynder cremen at koge let og tykne.
 • Så snart den tykner, skal du skrue lidt ned for varmen. Bliver den for varm, vil du opleve, at den skiller!
 • Skulle den alligevel skille, kan du redde den med en ekstra æggeblomme. Tag gryden af varmen og pisk den i. Så samles cremen igen.

Noter

Portionen rækker til 1 stor lagkage eller til 12 åbne fastelavnsboller. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagefast og sukkerfri kagecreme

Min opskrift på kagecreme er lavet på den helt klassiske måde men dog uden sukker, som jeg har erstattet med Sukrin Gold. Der er dog også indgået et kompromis, og det kompromis hedder en lille smule maizena. Det skal simpelthen til for at få den bagefast og tyk. Måske kunne man have sluppet afsted med at bruge xanthangummi eller lign., men jeg var ikke et sted, hvor der var tid til den slags eksperimenter.

Men altså sukkerfri kagecreme men ikke helt kulhydratfri. Ikke så velegnet, hvis du spiser Keto, men måske et fint kompromis, hvis du spiser Low Carb. Det hele er selvfølgelig i sidste ende et spørgsmål om helhed, og i det øjeblik du fordeler kagecremen ud på 12 fastelavnsboller eller en stor lagkage, kan man argumentere for, at kulhydratindholdet pr. portion bliver ubetydeligt lille.

Kagecreme uden sukker til lagkage og fastelavnsboller

Denne opskrift på kagecreme uden sukker egner sig fint, hvis du skal lave fødselsdagslagkage og gerne vil have en lækker og fast vaniljecreme i. Men den egner sig ikke til at blive bagt ind i fastelavnsboller som en lækker crememidte.

Eller jo, det egner den sig sådan set fint til. Det er Low Carb-bagværket, der ikke egner sig til at skulle holde cremen indeni. Så har du lavet en traditionel fastelavnsbolledej med almindeligt mel og vil gerne have sukkerfri kagecreme i midten, kan den sagtens bruges.

Men skal den bruges til Low Carb fastelavnsboller, skal du vælge dem, der minder om semlor og lægge cremen i midten i stedet for at prøve at bage den ind i.

Min kagecreme uden sukker skiller, hvad gør jeg?

Skulle det ske, at din vaniljecreme bliver for varm, vil den skille. Du kan redde den ved lige at tage den af varmen og komme en ekstra æggeblomme i. Pisk det sammen igen, og cremen vil nu samle sig.

Tryl din vaniljecreme om til konditorcreme

Hvis du lige pisker lidt flødeskum og vender det med kagecremen, får du det, der kaldes en konditorcreme. Den er virkelig god til fx jordbærtærte. Uhm!

Mangler du i stedet en lækker vaniljecreme til fx sommerens friske bær, så lav den hjemmelavede råcreme.

Kagecreme uden sukker

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Kagecreme uden sukker (bagefast)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. hvordan skal jeg forstå kulhydraterne 15 gram står der pr portion, er den portion den 1 lag kage eller 12 fastalavns boller fordi man putter det i eller ovenpå ?

  Svar
  • Hej Celena
   Energiberegningen følger altid den angivelse, der står øverst i opskriften. Ofte vil det være pr. stk, pr. person osv. Her er det for hele portionen. Fordi brugen af den er så forskellige, virkede det forkert at estimere en ‘pr. person’. Håber det giver mening❤️

   Svar