Med disse kaffe-vingummi med collagen befinder vi os i den sære ende af spektret. Det vil jeg gerne medgive. Men ikke desto mindre blev de ret gode og jeg har allerede næste portion ventende på mig i køleskabet.
Måske kan du huske, at jeg en gang i tidernes morgen, lavede sunde hjemmelavede vingummi med collagen og siden hen de mere populære sukkerfrie Keto-venlige vingummier. Jeg var vist den, der var mest begejstrede for dem, men kaffe-vingummierne her faldt i ret god jord. Især hos Vega, der elsker kaffe og som af og til drikker decaf. Jeg har engang i affekt fortalt hende, at man først må drikke kaffe, når man er 15, og det har printet sig ind i hendes hukommelse.
Jeg har samtidig åbenbart engang sagt, at hun og jeg skal alene til Paris, når hun fylder 15, og det har hun heller aldrig glemt og hun har derfor lange og deltaljerede dagdrømme om, hvordan vi skal trave rundt i Paris’ gader og drikke kaffe på hver café – haha!
Jeg håber, hun stadig gider, når hun bliver 15 :)
Ingredienser
- 2,5 dl stærk kaffe
- 3 spsk Collagenpulver/gelatinepulver Fx Pure Gelatin fra Nyttotteket
- 0,5 dl fløde
- 1 spsk kokosolie
- 1 vaniljepulver
- evt. en smule sødning fx steviadråber
Sådan gør du
- Bryg kaffen og lad den afkøle lidt.
- Hæld den over i en kasserolle og pisk collagenpulveret i.
- Tilsæt fløde, kokosolie, vaniljepulver og evt. sødning og lun det, til kokosolien er smeltet og du har en lind men let tyktflydende masse.
- Hæld massen i en chokoladeform af silikone eller hvad du nu har. Sæt dem i køleskabet.
- Et par timer senere er de helt faste og kan vippes ud af formene og spises. Opbevar i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er det nu med det collagen?
Pludselig er collagen allevegne og store influencers laver sponsorerede samarbejder for at promovere, hvordan de bruger collagen til at holde sig unge forevigt og den slags.
Jeg er stolt firstmover her, for collagen har været en fast ingrediens i mit arsenal siden 2014, hvor jeg følte mig som total lastmover, fordi det var overalt hos de amerikanske blogs, jeg fulgte.
Jeg har siden skrevet om fordelene ved collagen flere gange, og jeg har også beskrevet, hvordan jeg bruger collagen som kosttilskud.
Hvis du gerne vil have collagen ind i kosten, behøver du i øvrigt overhovedet ikke bruge collagenpulver. Du kan starte med at lave din egen bone broth eller lave simreretter som fx oksehaler, osso buco eller lign. hvor kød med ben langtidstilberedes. Collagenet befinder sig efter tilberedning i stegeskyen så se til, at du bruger den i din madlavning og ikke kasserer den.
Men disse kaffe-vingummi med collagen er såmænd også et super fint add-on og måske lidt sjovere end at drikke bouillon, selvom det nu er noget, jeg virkelig nyder og gerne gør hver dag. Og hvis man lige savner noget, der ligner slik her i juletiden, er sådan en chewy tingest her egentlig et ok substitut.
Om Collagenpulver/gelatinepulver
I denne opskrift kan du ikke bruge det collagenpulver, du måske bruger allerede i kaffen eller smoothies. I stedet er det gelatinepulver, du skal bruge. Det er næsten identisk men med den forskel at dette kun opløses i varme væske og gelerer ved nedkøling. Ligesom du kender det fra bone broth.
Jeg har brugt Pure Gelatin fra Nyttotteket. Det er lavet af fritgående, græssende køer.
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hej jane
Hvor finder du og hvilken collagen bruger du nu?
Mvh Eva
Jeg er en meget loyal forbruger så jeg bruger stadig den fra Great Lakes :)
Desværre fås den røde ikke længere (den, der gelerer og kan bruges til vingummier). Jeg har en del på lager, så jeg har ikke lige haft anledning til at undersøge, om den fås andetsteds eller om de har taget den ud af produktion.
Hej Jane, dem skal jeg prøve ?
Dit link til den røde collagen virker dog ikke længere – hvad skal man søge efter for at være sikker på at den kan stivne?
Nå æv, tak for info. Jeg har prøvet at udskifte linket men jeg kan godt se, den er svær at skaffe nu. Jeg kender desværre slet ikke markedet for collagen, som jo har udviklet sig helt crazy de sidste par år. Men i min forståelse er forskellen på den grønne og den røde fra Great Lakes at den røde ikke er hydroliseret, så det ville jeg kigge på ved andre mærker.
Tusinde tak for svar – jeg må se hvad jeg kan finde :)