Hvorfor drikker du kaffe med kokosolie?


Kaffe med kokosolie, sig mig, mener du kokosolie… i kaffen??? Ja, hele tre spørgsmålstegn er ikke uvanligt, når jeg får dette spørgsmål, hvilket er minimum en gang om ugen.

Hvorfor drikke kaffe med kokosolie? Og er det bare kokosolie rørt i kaffen? Og hvor meget kokosolie er der tale om?

Når jeg får et spørgsmål så mange gange, er det jo, fordi der er mange, der undrer sig over noget, jeg gør. Og jeg vil da også gerne skynde mig at sige, at det ikke er alle mine vaner, man behøver tage til sig. Det er som alt andet helt frivilligt.

Læs også: Hvor meget fedt skal jeg spise på KETO / LCHF?

Hvorfor drikke kaffe med kokosolie?

Men jo, jeg drikker kaffe med kokosolie. Og ind imellem også te med kokosolie. Og det gør jeg af forskellige grunde.

De primære er disse:

 • Smag
 • Mæthed
 • Energi

Det smager godt

Først og fremmest kan jeg godt lide det. Det afrunder noget af bitterheden fra kaffen, uden at det fjerner den helt.

Især om morgenen kan jeg godt lide, at min kaffe stadig er bitter (i modsætning til at drukne den i fløde eller mælk), og det er også om morgenen, at jeg primært putter kokosolie i min kaffe.

Det mætter godt

Mere fedt = mere mæthed. Sådan hænger LCHF/keto sammen.

Når jeg får tilstrækkeligt med fedt til fx min morgenmad, føler jeg mig mæt i maaaaange timer, og jeg oplever derfor, at de ‘ekstra kalorier’ udligner sig ved, at der er en masse andet, jeg ikke spiser. Fordi jeg er mæt.

Mit fedtindtag varierer, men jeg trives bedst med en morgenmad, der er rig på protein og fedt og enten fattig på kulhydrater eller helt uden kulhydrater.

Det giver god energi

Fedt og især de mellemkædede fedtsyrer fra kokosolie (eller MCT-olie) optages hurtigt i kroppen, giver et boost i ketonstoffer og de giver altså øjeblikkeligt et energiløft.

Samtidig oplever jeg, at de giver god hjerneenergi og hjælper mig til øget mentalt fokus. Det gælder dog især, når jeg spiser striks LCHF/keto og er i ketose. Her oplever jeg uovertruffent bedre koncentration og mental ‘skarphed’, end hvis jeg spiser mere liberal LCHF.

Hvorfor drikke kaffe med kokosolie? Hvordan, hvor meget og hvorfor putte kokosolie i sin kaffe.

Kaffe med kokosolie

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
2 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bryg kaffen.
 • Rør kokosolien ud i den.
 • Nogle holder af at blende kaffen for at kokosolien bedre blander sig med kaffen og ikke flyder ovenpå. Jeg er alt for doven til den slags, så jeg drikker den bare.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Læs også: Hvad er MCT olie og er det nødvendigt på Keto?

Hvordan laver man kaffe med kokosolie?

Jamen det er helt som det lyder. Kaffe irørt kokosolie. Sådan her:

Kaffe eller te med kokosolie mod sukkertrang

Mine dage med stærk og uimodståelig sukkertrang har jeg forlængst lagt bag mig (thank God!).

Når jeg oplever sukkertrang, er det næsten altid, fordi jeg har spist for få kalorier eller for lidt fedt (og de to hænger jo ofte sammen). En kop te med kokosolie er et super værktøj til at komme en genstridig sukkertrang til livs.

(at spise virkelig mange kulhydrater og samtidig hælde på med godt med fedt, er dog stadig ikke en smart strategi)

Hvordan laves det, og hvor meget kokosolie er der tale om?

Jeg drikker den dovne model, hvor jeg bare rører en skefuld kokosolie ud i min kaffe eller te.

Jo, det skiller og olien flyder ovenpå, men jeg er ligeglad. Jeg rører bare lidt i den med en teske, inden jeg drikker.

Andre foretrækker at blende det sammen som en bulletproof kaffe eller med et æg som en æg-latte.

Jeg tilpasser mængden af kokosolie efter behov, dvs. efter appetit og efter hvad der indgår i mit øvrige måltid.

Et slag på tasken er, at jeg bruger mellem 1 tsk-1 spsk kokosolie pr. kop kaffe. Der er altså ikke tale om nogen massiv fedtbombning, som de der bulletproof-folk nogle gange har foreslået men bare et supplement til det fedt, jeg får i mit øvrige måltid.

Hvorfor ikke bare bruge fløde?

Jeg drikker også kaffe med fløde. Nogle gange drikker jeg kaffe med kokosolie OG fløde.

Men kan man ikke bare bruge fløde i stedet for kokosolie? Tjoh… Lad os kigge på forskellen.

En kaffe med fløde giver en lillesmule kulhydrater og protein og 94% af energien fra fedt. En kaffe med kokosolie giver 100% af energien fra fedt og ingen kulhydrater eller protein.

Man skal dog drikke virkelig mange kopper, før den forskel betyder noget i det store billede.

Rigtig mange oplever kaffe med fløde som en dejlig treat og som noget næsten sødt og rart. Noget hygge-agtigt, man har lyst til mere af.

Det oplever jeg ikke rigtigt med kokosolie, og det er da lidt tankevækkende.

Hvilken kokosolie bruger jeg?

Jeg veksler mellem at bruge kokosolie med og uden smag.

Når jeg bruger kokosolie med smag, bruger jeg næsten hvilken som helst, bare den er økologisk og jomfrukokosolie.

Bruger jeg en uden smag, er jeg lidt mere på vagt og går efter mærker, der fjerner duft og smag skånsomt med damp og uden diverse rensemidler.

Du kan være forvisset om, at de skriver det på glasset, og står det der ikke, køber jeg den ikke.

Jeg er ret vild med kokosolien fra Bioplanete (reklamelink). Jeg bruger både med og uden smag. Det er lidt efter humør.

Er kokosolie ikke herrefarligt og dødbringende?

Kokosolie indeholder mættet fedt, som vi tidligere blev fortalt var den direkte vej til hjertekarsygdomme, fordi det fik kolesteroltallet til at stige. Og det med kolesteroltallet var egentligt til en vis grad rigtigt nok.

Det, man ikke havde belæg for at konkludere var, at en nedbringelse af kolesteroltallet også ville nedbringe risikoen for hjertekarsygdomme. Sådan var det nemlig ikke – i nogle tilfælde faktisk det modsatte. Ups.

Jeg vil ikke gå i detaljer med det her, men er du bange for kokosolie, vil jeg forsikre dig, om at det er 100% friviligt at drikke det i kaffe og bruge det i madlavning, og du kan også læse dette indlæg, hvis du har lyst: Er kokosolie usundt og farligt?

Kaffe med kokosolie - Hvorfor drikke kaffe med kokosolie? Hvordan, hvor meget og hvorfor putte kokosolie i sin kaffe.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

38 kommentarer til “Hvorfor drikker du kaffe med kokosolie?”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det er ret vigtigt at forholde sig til, at MCT og kokosolie IKKE er og kan det samme.

  Derudover har jeg et miljømæssigt problem med palmeolie. Overvej, hvor din palmeolie stammer fra (er der fældet en regnskov for at dyrke og høste din palmeolie?).

  Svar
  • Ja sagtens. Det indeholder en smule kulhydrat, hvilket kommer bagpå mange. Om det er det ønskede detaljeniveau er jo lidt op til den enkelte :)

   Svar
 2. Hej
  Jeg ser der på Instagram reklameres for noget der hedder One MCT Oil fra fitnessguru. Er det bedre at bruge det produkt?

  Svar
 3. Ved ikke om jeg tør fremlægge min kost her, mest fordi jeg er bange for at du piller den fra hinanden ?

  Mor til 3, 50 år, førtidspension, PTSD og rygskade. 170 høj, 85 kg

  Før levede jeg af kaffe med masser af sukker og flødepulver og så noget ikke særlig sund aftensmad. I weekenden mest cola, chips og kager.

  Så for et år siden kørte jeg nogle måneder med kaffe fra it Works, den var god og tog lidt af min sukkertrang, men hurtig regulerede det sig og den er i øvrigt også skide dyr

  Men så fandt jeg bpc, og lavede min egen:
  Ness kaffe
  20 g usalter smør
  1/2 spsk MCT olie
  1 spsk fløde
  1 æg

  Den drikker jeg 4 gange om dagen og det har fuldstændig fjernet min sukker trang og gjort noget godt for min sult og min energi.

  Nu har jeg kørt 4 uger (mandag-torsdag) på Årstidernes 20 min. vegetar kasse og det fungere super godt for mig.

  I weekenderne spiser jeg lidt mere loose, men forsøger at holde mig til ingen kulhydrater og ingen sukker.

  Jeg føler mig sund men er jeg det? Og kan jeg tabe mig på denne kost?

  Så du skrev at KETO og vegetar ikke gik godt sammen, så tænker at undersøge din bog om vegetar/LCHF men har super meget brug for at holde det super enkelt ❤️ og tak for at dele så kærligt og frit ud af dine erfaringer ?

  Svar
  • Skulle måske lige supplere med at jeg lider af en spiseforstyrrelse som 1 gør at jeg ikke er særlig god til at mærke sult, og 2 har ekstremt svært ved at få mad ned, specielt om morgenen. Ligesom jeg sjældent drikker vand, da jeg føler jeg drukner. Jeg ved at sund og varieret kost selvfølgelig er at foretrække, men det er bare alt for uoverskueligt for mlg, så det at drikke kaffen har virkelig gjort noget godt for mig, men tænker om jeg skal justere i indholdet, hvis det lille gøre det bedre for mig.
   Jeg skrev 85 kg, men faktisk har jeg tabt 3 kg på de sidste 3 uger.
   Det var vist det, håber du kan hjælpe mig hen imod en bedre måde at leve på ❤️

   Svar
  • Hehe jeg skal nok være sød :))

   Man kan tabe sig på alle slags kost, der bringer en i kalorieunderskud. Her er det helt uden betydning om kalorierne kommer fra kulhydrat, fedt eller protein. Sådan ser det til gengæld ikke ud, når man kigger på at leve sundt. Her er det vigtigt, hvad man rent faktisk spiser.

   Den kost, du beskriver er alt, alt for fattig på protein. Protein er det absolut vigtigste makronæringsstof, både ift. næringsstoffer og ift. at give din krop optimale betingelser. I en vægttabsproces er protein ENDNU vigtigere. Spiser du for lidt protein, kan så meget som op til 30% af dit vægttab komme fra muskelmasse. Tab af muskelmasse er alvorligt, især i din alder, hvor det er afsindigt svært at bygge ny muskelmasse. Jo mindre muskelmasse du har, jo færre kalorier forbrænder du. Dvs. at du skal spise færre kalorier for at gå ned i vægt. Uden nok protein vil du også kunne opleve hårtab, skøre negle, dårlig hormonbalance, dårlig insulinfølsomhed osv. Studier viser at dem, der spiser godt med protein under vægttab både taber sig mere, bevarer mere muskelmasse under vægttabet og har større chance for at holde vægttabet.

   Men nu til det positive: Fordi din tidligere kost var endnu dårligere, kan man måske godt lave et argument for at din nuværende kost er bedre. Men det er så langt, jeg vil gå.

   Du skal ikke drikke fedt. Fedt har du på din krop. Fedt er næringsfattigt og tomme kalorier. Du skal spise mad, der giver din krop næring. Kød/protein, grøntsager og fedt. Jeg kan forstå at du måske ikke spiser kød men så skal du i gang med at spise æg (omeletter, kogte æg, røræg, æggekager osv.), ost, osv. Er fisk, fjerkræ, kød udelukket, kan du lave retter med bønner og linser også.

   Vægttab er vigtigt, det er det. Men det skal ikke være på bekostning af dit helbred. Du skal passe godt på dig selv ❤️

   Svar
 4. Hej jane

  Hvad gør kokosolie for kroppen, når man gerne vil tabe sig?

  Jeg har prøvet at drikke kaffe med økologisk kokosolie, kaffe, flødepulver eller minimælk.

  Men bliver sulten hurtig sulten efter jeg har drukket.

  Jeg har diabtetes 2 og vejer 132 kilo, Jeg har være oppe på 150 kilo

  Hilsen Betina

  Svar
  • Hej Betina
   Jamen ikke noget direkte. Men når man spiser Low Carb, har man brug for fedt for at føle sig mæt i fravær af kulhydraterne.

   Med diabetes 2 og stor overvægt er jeg ikke sikker på, at fedt skal være dit fokus. Jeg vil foreslå dig at lade kød og grøntsager være fokus i stedet med fedt værende noget, du tilsætter måltidet, så du bliver mæt. Hensigten er, at du skal lykkes med spise færre kalorier end du forbrænder uden at føle dig sulten hele tiden. Og her er kød og grøntsager et bedre valg end fedtkalorier, der drikkes.

   Kender du mit og Anette Sams online kursus for type 2 diabetikere? Måske værd at kigge på: https://www.madbanditten.dk/ud-af-diabetes-2-online/

   Svar
 5. Hej Jane

  Du skriver, at du trives bedst med en morgenmad, der er rig på protein og fedt. Og enten fattig på kulhydrater eller helt uden kulhydrater.

  Jeg vil derfor spørge dig, om du vil komme med et forslag til en morgenmad helt uden kulhydrater, da jeg selv meget gerne vil prøve dette?

  Jeg vil også spørge, om man nødvendigvis skal indtage fedt, hvis man kan klare at holde sig mæt uden – kun på protein og max 20 gr kulhydrater? Er der en minimumsanbefaling af fedt pr dag eller hvordan?
  Jeg har nemlig 15-20 overflødige kg, som godt må slippe det faste greb, de har i min mave, lår og baller..

  Jeg har bestilt din første keto bog og har i dette minut fået besked om, at den er klar til afhentning i pakkeshop! ??
  Så jeg ved godt, hvad jeg skal bruge resten af fredagen til. Jeg har lige afprøvet dit forslag til kaffe med et teskefuld kokosolie,
  Så jeg håber, at have energi til at læse hele dagen og aftenen.

  Jeg drøner af sted efter bogen nu

  Tusind tak for god inspiration ❤️

  Svar
  • Ej hvor godt, Christina. Du er kommet til rette sted :))

   Morgenmad uden kulhydrater er bare kød, æg, ost osv. I mine første mange år som low carber var jeg meget opsat på at jeg skulle have grøntsager til alle måltider men nu spiser jeg uden problemer en bøf uden noget, æg evt. med ost osv. Men selv hvis man lægger en smule grønt til, vil kulhydratindholdet været så lavt, så lavt.

   Tjek evt. også de mange forslag her: https://www.madbanditten.dk/keto-morgenmad/

   Fedt og fedts rolle tror jeg, du vil have en bedre forståelse for når du har læst bogen men du har fat i den rigtige ende. Fedt bruges til energi og mæthed. I starten vil de fleste have brug for at spise mere fedt for at blive mæt men når kroppen har vænnet sig til fedtforbrændingen kan man skrue lidt ned, hvis det er nødvendigt. Det giver et langt stykke henad vejen sig selv, hvis man tør stole på processen. Og aldrig skal man spise fedt for fedtets skyld, hvis man ellers er mæt og tilfreds.

   Minimumsgrænse… ja af hensyn til den kvindelige hormonelle balance tror jeg ikke, man skal gå under 50 g pr. dag. Men det gør man heller ikke.

   Rigtig god læselyst – og pøj pøj med det.

   Svar
 6. Hej Jane. Hvilken MCT-olie bruger du? Jeg synes, det virker som en jungle, når man søger – kan du hjælpe? På forhånd tak. mvh. Britta

  Svar
  • Jeg bruger ikke MCT olie. Jeg bruger kokosolie.

   Hvad sker der for at alle spørger til MCT olie i øjeblikket? Foregår der en eller anden målrettet kampagne om det?

   Svar
 7. Hej Jane, først tusind tak for din tilstedeværelse i DK, jeg har fulgt dig siden din første bog, men on/off. Det er først fra 1.4.19 jeg er gået all in, er endda blevet admin for min egen FB-gruppe vedr LCHF/keto. Jeg er så glad for keto/LCHF og din bog/bøger er mine små bibler. Har dog et spørgsmål, jeg elsker kaffe (chialatte, pumpkin spicelatte) men på både espresso house og Starbucks er de fyldt med sukker, hvilket desværre ikke gør noget godt for mig i flere dage efter…. så jeg lader være, hvilket godt i disse efterårstider er lidt kedeligt. Jeg har så på nettet læst om en opskrift på sukkerfri pumpkin spice latte, dog skal de fleste produkter til denne købes på Amazon.uk, og i disse brexittider er det “monster” dyrt. Så mit spørgsmål er om du evt. kunne hjælpe med (og jeg ved godt du har super travlt med at besvare alle mulige og umulige spørgsmål ryster selv af og til på hovedet af spørgsmål til dig fordi man kan finde så mange svar på din hjemmeside, hvis man bare gider og lede. Jeg har nu brugt 2 timer på at lede efter tebreve græskar aroma, sukkerfri flødeskum (pumpkin /græskar spice vanilla foam), sukkerfri syrup medpumpkin/græskar smag, men det lader sig kun gøre via Amazon til en pris af 400,00 inkl fragt, og ja jeg ved godt det er til flere latte, men måske du kunne give mig et lille hint om jeg kunne få delene i DK, eller du kunne udvikle en opskrift, sidste har du nok ikke tid til desværre. Hvis du har taget dig tid til at læse indtil nu, så tak fordi jeg måtte tage din dyrebare tid. Hilsen Pia

  Svar
  • Hej Pia
   Jeg har lavet nogle enkelte krydderiblandinger, du måske kan tage udgangspunkt i og arbejde videre med.

   Her er fx:

   Chai-krydderi
   Eller chai à la egglatten

   Og ellers tænker jeg at et godt gammeldags brunkagekrydderi kan bringe dig noget af vejen.

   Men der er også en del af mig, der tænker, at du hurtigt kommer på afveje med alle de erstatninger for sirup, flødeskum med smag, aroma osv. Jeg synes, vi kommer langt væk fra idéen om rigtig mad og måske er det bedre bare at trække på skuldrene og acceptere at der er ting, det bare er bedst ikke at spise/drikke. Det er jo i hvert også en mulighed ;-)

   Svar
 8. Hej Jane
  Jeg er nysgerrig på MCT olien, har prøvet at finde noget på din side, men fandt ikke lige hvad jeg søgte.
  Kan du evt. anbefale et mærke? er der noget jeg skal holde mig fra? Har du viden omkring effekten og hjerne funktion?
  Jeg vil gerne finde en erstatning for fløde i min kaffe og så har jeg læst, at MCT olien er godt mod demens.
  Håber du har og vil dele ud af din erfaring ;-)
  God dag og tak for en fantastisk hjemmeside
  Venlig hilsen
  Carina

  Svar
  • Det er ikke noget, jeg har vildt meget erfaring med og jeg er usikker på om det er pengene værd ift. bare at bruge kokosolie (som mct-olie jo er ekstraheret fra). Jeg har tidligere købt den, der hedder Brain Octane fra Bulletproof men jeg kender ikke markedet godt nok til at sige om den er god eller ej.

   Vigtigt at huske synes jeg, at mct-olie er en fremstillet olie, der ikke forekommer naturligt sådan.

   Også vigtigt at gå lidt langsomt frem, da den er meget hård ved maven, så hav et toilet inden for rækkevidde.

   Svar
 9. Jeg har læst så meget om kokosolie og MCT olie, men endnu ikke ikke købt det. Jeg har ligesom klaret mig uden i de sidste 11 måneder, siden jeg startede LCHF. So far tabt 11 kg, men bevæggrunden var egentlig, at se om jeg kunne påvirke mit blodsukker, der aldrig har være i det røde felt, men alligevel lidt for tæt på, efter min bedømmelse, når man tager alder (75), vægt og livmål i betragtning.

  Spørgsmål 1: Hvor køber man den bedste, reneste MTC olie, jeg synes at den er svært at finde.

  Spørgsmål 2: Er det virkelig nødvendigt at blande det i kaffen? Jeg sætter så meget pris på min gode sorte kaffe. Jeg maler selv bønner og laver den med omhu, så jeg vil ikke gerne lave en blanding, ligesom jeg heller ikke er glad for café latte. Er det ikke bare fint at tage en skefuld MTC eller så?

  Spørgsmål 3: Jeg synes, at jeg engang har læst, at op til 30 gram på et døgn er fint, men start langsomt, er det rådet?

  Svar
  • Hej Sten
   Åh jeg har ikke sådan helt vildt meget erfaring med MCT-olie. Min mave har simpelthen svært ved at tåle den og jeg render på toilet for et godt ord. Mange taler om at man kan opbygge tolerance men det er ikke lykkes mig.

   Ift. blodsukker vil jeg gerne lige nævne, at det kan være helt normalt at det er i den høje ende, når man måler fastende om morgenen, når man spiser Low Carb. Det skyldes at leveren i nattens sidste timer frigiver en anelse glykogen (lagret kulhydrat) som reaktion på det naturlige opsving i kortisol.

   Og ellers får du mine svar her:
   1. Jeg ved det ikke. Jeg har brugt BrainOctane fra Bulletproof og C8 fra Nyttoteket. Men jeg kender ikke markedet så godt så jeg aner ikke om det er de bedste.
   2. Nej, du kan tage dem som du vil og også bruge den i salatdressing etc. Den er helt smagsneutral
   3. 30 g lyder i mine ører som meget men ja, start langsomt, fx med 1 tsk og se hvad maven siger til det.

   Og flot gået med vægttabet. Det er sejt!

   Svar
  • I kaffen? Det tror jeg bliver ulækkert.

   Alle vegetabilske olier er en dårlig kilde til Omega 3, da det er fedtsyren ALA (alfalinolensyre), du får derfra og ikke de vigtige fedtsyrer DHA og EPA. Fedtsyren ALA kan mennesket ikke bruge uden at omdanne den til de andre først og i den proces går størstedelen tabt.

   Vil du gerne have mere Omega 3, er du bedre tjent ved at vælge et tilskud af fiskeolie. Det kan fx være Cod Liver Oil eller Omega 3-olien fra Nordic Naturals. De er meget, meget dyrere men du får jo så også bare meget mere brugbart for pengene.

   Svar
   • Hej Jane ?
    Jeg er ked af du siger rapsolie er ulækkert… Det smager udmærket og giver en lækker konsistens i cremet kaffe ?

    Jeg vil måske hellere råde dig til at prøve ?

    Jeg fandt denne artikel du måske kunne synes er interessant, den har i hvert fald givet mig stof til eftertanke ?
    Jeg bryder mig ikke om smagen af kokos, så spiser ikke så meget af det i forvejen:

    https://videnskab.dk/krop-sundhed/er-kokosolie-virkelig-det-rene-gift

    Intet mad er ulækkert, når man end ikke har smagt det ??? ikke engang en æg-latte ?

    God søndag Jane ☀️

    Svar
    • Sorry, det var ikke for at støde nogen. Jeg troede vitterligt, at jeg læste forkert. Jeg ville heller aldrig komme på at putte olivenolie i min kaffe, men det skal jeg da heller ikke afvise, at nogen ville kunne lide.

     Og Lea, du er både for god og klog til at købe ind på den ensidige ‘mættet fedt er farligt’ og den årligt tilbagevendende skræmmekampagne om kokosolie. Og hvis ikke, er du velkommen til at læse, hvorfor du bør være det i det indlæg, jeg skrev sidste år, da selvsamme historie skræmte sig igennem internettet: https://www.madbanditten.dk/er-kokosolie-usundt-og-farligt/

     Svar
 10. Når jeg LCHF’er (hvilket jeg lige er begyndt på igen, det er fantastisk), så er kokosolie en fast bestanddel i min te om morgenen og til madlavning i øvrigt. Det holder mig mæt længere, og jeg er sikker på, at det også hjælper med sukkertrangen sidst på dagen.

  Tak for en god blog, Jane, den hjælper mig rigtig meget :)

  Svar
 11. Kære Jane Nu du selv kommer ind på forskellige mærker olie med neutral smag, hvad mener du så om den Coop sælger :Green Choice Organic Coconut Oil – Neutral taste? Er olien tilstrækkeligt skånsomt behandlet? Der står jo ikke noget om de metoder, de bruger, og Coop sælger rigtig meget af den… Venlig hilsen Lene

  Svar
  • Min holdning er stadig, at hvis de ikke skriver det, er sandsynligheden for at de fjerner duft og smag ved hjælp af rensemidler høj og jeg køber derfor ikke de mærker. Men du kan altid skrive til producenten og høre. Måske ved de ikke, at det er vigtigt for forbrugeren at vide.

   Svar
 12. Hej Jane,

  Er det ikke lige så godt at bruge lidt smør i kaffen? Det putter jeg i min æggelatte for at få nok fedt om morgenen. Egen opskrift: 2 tsk pulverkaffe, 1 tsk raw kakao, 1/2 tsk cayennepeber, lidt sødestof, en klat smør og så et æg selvfølgelig :-)

  Kærlig hilsen Mette

  Svar
 13. Lyder som et super tip. Men har du nogen forslag til ikke varme drikke? Jeg drikker neget vand, men nogengange må det bare godt smage af noget. Så ender jeg tit med saftevand, men er ikke helt vild med den tanke efter jeg har læst Sandheden on sukker af Annette Sams.
  Nogle gode forslag? :)

  Svar
 14. Tak for en fantastisk inspirerende blog. Jeg har spist LCHF ad flere omgange bl.a. for at booste fertiliteten, og nu står jeg med en skøn lille pige. Jeg vil gerne tabe de sidste graviditetskilo og vende tilbage til LCHF, men er i tvivl om, hvor godt det fungerer med amning, da jeg har læst at man anbefaler mange hurtige kulhydrater når man ammer. Hvad tænker du?

  Svar
  • Ej så dejligt. Stort tillykke med datteren <3

   Hvis du har spist LCHF i din graviditet, ser jeg ingen problemer med at fortsætte. Men jeg synes ikke, at tiden med spædbarn og amning er den rette tid til en stor kostomlægning, så har du spist ‘almindeligt’ under din graviditet, vil jeg anbefale dig at vente med LCHF.

   I virkeligheden er det mest pga. ‘risikoen’ for vægttab. Vægttab frigiver toksiner, som går over i modermælken, og det gælder uanset vægttabsmetode. Mange taber sig jo automatisk i ammeperioden, så måske er advarslen overdrevet, men jeg ville have det i baghovedet.

   At producere mælk til en by baby kræver desuden energi, så det er vigtigt at du får kalorier nok. Det harmonerer jo heller ikke så godt med kalorieunderskud og vægttab.

   En sidste ting er stress. Tiden med et spædbarn er en stressende tid med for lidt søvn og en masse usikkerhed, og at kaste en kaloriefattig kostomlægning, som i sig selv også opleves som en stressfaktor for kroppen, oveni, er måske lige i overkanten.

   Så jeg hælder egentlig mest til at spise sundt og nok i ammeperioden og så fokusere på vægttab, når din krop igen er din egen. :)

   Svar