Sukkerfri mandelmælk


Har du forsøgt dig med at lave hjemmelavet sukkerfri mandelmælk? Det er faktisk ret nemt. Jeg har blandt andet brugt det til kaffe latte.

Jeg har lidt et blandet forhold til mandelmælk. Særligt dem, man køber. De sødede versioner indeholder agavesirup, og de usødede er tilsat noget mandelessens, som får dem til at smage af marcipan. Ingen af delene vil jeg have i min kaffe latte. Derfor denne opskrift på sukkerfri mandelmælk.

Sukkerfri mandelmælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 liter
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Jeg udbløder mandlerne ved at lade dem ligge i vand tilsat en smule salt natten over, eller min. 12 timer. Derved neutraliseres noget af fytinsyren, som hæmmer optagelsen af visse mineraler, og samtidig gøres nødderne nemmere at fordøje.
 • Kasser iblødlægningsvandet og skyl de udblødte nødder. Smut dem, hvis du vil have en kridhvid mælk. Ellers bruger du dem bare med skallen på.
 • Blend nødder med 1 liter frisk koldt vand og vaniljepulver. Har du en kraftig blender, vil nødderne pulverisere, og du har ingen mandelsmulder. Er din blender mindre kraftig, kan det være nødvendigt at si mandelmælken igennem en tyndmasket si eller et ostelærred, så smuldret sorteres fra. Smuldret kan du bruge i brød. grød eller farsopskrifter.
 • Hæld mandelmælken på flaske og opbevar på køl i 3-4 dage.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav din egen sukkerfri mandelmælk

Det er jo heldigvis nemt at lave sin egen, og jeg gik straks hjem og lagde mandler i blød, så jeg kunne lave en flaske sukkerfri mandelmælk her til morgen. Jeg har en gammel opskrift på mandelmælk liggende her på bloggen, men denne har jeg lavet lidt anderledes.

Normalt drikker jeg min kaffe sort eller med en skefuld kokosolie eller en sjat fløde. Er jeg i latte-humør, laver jeg den cremede kokoslatte eller æg-latten. Jeg har egentlig ikke en decideret favorit. Det er lidt efter humør.

Kaffe latte med mandelmælk uden sukker

Her til morgen drak jeg en mandel-latte, og den var også virkelig lækker. Hvis du ønsker en sødere mandelmælk kan en enkelt dadel give rigtig god sødme. I min egen version herhjemme, nøjedes jeg med lidt vaniljepulver. Kaffen lavede jeg ved at skumme mandelmælken i min Nespresso mælkeskummer og hælde den oveni et skud espresso. Very nice!

Mandelmælken her bruger jeg også til smoothies/greenies og til, hvis ungerne får en skål nøddemysli med “mælk” sammen med deres æg til morgenmad.

Du kan bruge alle slags nødder til nøddemælk. Nødder, som cashew og macadamia skal dog kun udblødes i 4-5 timer. Forholdet mellem nødder og vand kan også justere alt efter hvor tyk en nøddemælk, du ønsker. Vil du have en lidt sødere nøddemælk, kan du blende en enkelt dadel med i.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Sukkerfri mandelmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvor mange KH er der i denne liter mandelmælk? Vil kun bruge til at komme i min te (som jeg drikker meget af, hver eneste dag). Så kan nok (let) komme til at bruge 1/2 liter mandelmælk dagligt, hvis jeg får smag for det (savner nemlig lidt hvidt i min te)

  Svar
  • Jeg ved det ikke rigtigt. Det kommer an på hvor meget af mandlerne, der bruges/pulveriseres og hvor meget, der kasseres. Hvis du vil være på den sikre side, kan du logge det som mandler. Det vil ikke give mange kulhydrater men jo temmelig mange kalorier.

   Af en eller anden grund mangler feltet, hvor jeg kan lave en energiberegning i denne opskrift, så det skal jeg lige fejlmelde hos vores udvikler🤷🏻‍♀️

   Svar
 2. Jeg har prøvet at tilsætte 1-2 tsk. kollagen pulver sammen med mandeldrikken i mælkeskummeren. Det var som om at det blev lidt mere ‘skum-agtigt’ – hvis det giver mening. Måske et lille tip til at gøre drikken mere cremet :)

  Svar
 3. jeg har nu spist liberal lchf i 4-5 år og har bestemt mig for at gå på den strikse og smide de overflødige kilo. Min dejlige kæreste er hoppet med og vi er gået all in.

  Nu har vi så prøvet os med denne mandelmælk så vi kan komme væk fra mælk i kaffen, men vi syns den er noget tynd i det – har du et godt råd til hvordan man kan gøre den lidt mere cremet?

  Svar
  • Nej desværre, det tror jeg slet ikke mandelmælk kan blive. Til gengæld tror jeg heller ikke at der er vildt mange kulhydrater sparet fra mælk til mandelmælk.

   Læs hellere her om Keto og kaffe: Keto og kaffe

   Svar
 4. Hej Jane

  Jeg kan ikke finde nogen steder, hvor mange kulhydrater, der er i mandelmælk? Ved du det? :-)

  Er nemlig bange for, at jeg kunne få smag for det, og så er det jo godt at vide på forhånd, om man skal have tøjlerne frem ;-) :p

  Mvh Mai

  Svar
  • Du tænker på den hjemmelavede? Det er også virkelig svært at sige, for det er svært at estimere hvor meget af mandlerne, man sier væk. Umiddelbart er min tanke, at den er rimelig lav på både kulhydrat og kalorier, da det meste er i pulpen, som frasies men jeg tør ikke komme med et gæt…

   Svar
 5. Hej Jane.

  Har en Nespresso mælkeskummer.

  Kan få købe-mandelmælken uden sukker til at skumme, den er dog tilsat maltodextrin,johannesbrødkernemel, guargummi og solsikkelecithin.

  Vores egen hjemmelavede mandelmælk, kan vi ikke få til at skumme. Ligner meget din opskift, men har du erfaring med at skulle tilsætte diverse stabilisatorer for at kunne få din egen mandelmælk til at skumme?

  Mvh

  Morten

  Svar
  • Nej, jeg har aldrig tilsat noget til min. Nogle gange skummer den superfint, andre gange ikke. Jeg ved faktisk ikke rigtigt hvori forskellen ligger…

   Svar
 6. I dag har jeg lavet både mandelmælk, valnøddemælk og hasselnøddemælk, og alle skiller når de kommes i kaffe. Nogen med samme erfaring?

  Svar
  • Jeg varmer min i sådan en nespresso mælkeskummer og jeg synes egentlig ikke umiddelbart den skiller. Varmer du den op?

   Svar
 7. Jeg synes det lyder lækkert med det hjemmelavede mandelmælk. Hvis man nu skulle lave den lette udgave, at købe noget mandelmælk, er der så noget du vil/kan anbefale som et ok produkt?

  Tak for alt det du deler herinde og igennem dine bøger…

  Kh Camille Milk.

  Svar
  • Jeg synes faktisk, de fleste købeprodukter er udmærkede. Men som jeg skriver øverst i indlægget, indeholder de oftest agavesirup, hvilket jeg helst undgår (læs hvorfor HER). De usødede mandelmælk er tilsat mandelessens, hvilket får dem til at smage af marcipan. Ingen af delene er helt optimalt, synes jeg… :-/

   Svar