Årets kålsalat til julebordet


Hvert år har vi en frisk kålsalat på julebordet (sammen med alle de traditionelle ting), og dette er mit bud for i år. En virkelig dejlig men stadig helt enkel rødkålssalat, der simpelthen bare smager af mere. Den har en perfekt kombi af sødt, syrligt, knas og en anelse skarphed, og jeg er vild med den.

Årets kålsalat til julebordet. Tilføj en frisk kålsalat til den tunge julemad. Denne smager fantastisk.

Årets kålsalat til julebordet

Føj til favoritter Udskriv Pin
Frisk og lækker kålsalat, der passer perfekt til julemaden.
4 personer
|
20 min

Ingredienser

Dressing

Topping

  • 1 klementin skåret i små tern
  • 30 g valnødder eller pekannødder, hakket

Sådan gør du

  • Snit rødkål fint og hæld i en stor skål.
  • Skær stænglerne fra grønkål og snit bladene fint. Eller: gør som mig og køb en pose færdigsnittet grønkål. Nemt.
  • Hak løg fint og skær dadlerne i helt små tern.
  • Bland alle delene godt sammen i den store skål.

Dressing

  • Rør olivenolie, æblecidereddike, honning, dijonsennep og salt sammen i en lille skål.
  • Hæld dressingen ud over salaten og masser nu salaten, som ville du ælte et brød, indtil du mærker at kålen bliver helt blød og salaten svinder ind til at fylde det halve.

Servering

  • Hæld salaten i en serveringsskål og top med tern af clementin og hakkede valnødder.

Noter

TIP: smag på valnødderne inden du hakker dem. Er de harske, smider du dem ud og køber nogle bedre. Prøv også pekannødder i stedet, som har en skøn ahorn-agtig smag.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Frisk kålsalat til jul og til hele december

Faktisk har jeg spist den i et par uger nu. Jeg er nem på den måde. Når jeg lige får smag for noget, laver jeg det igen og igen og igen og så spiser jeg nærmest kun det. Og så skifter jeg, når jeg trænger til nyt.

Det gode ved denne kålsalat er, at den holder sig fin og frisk i flere dage i køleskabet. Det er så dejligt at have noget grønt, man bare kan hælde fra en beholder i køleskabet og over på tallerkenen. Rødkål kan være lidt svært at arbejde med synes jeg, men her smager den super lækkert.

Hvad med kulhydraterne?

I kålsalaten her har jeg puttet nogle små tern af  dadler. Ganske lidt giver virkelig god smag, men du kan fint udelade dem af kulhydrathensyn.

Jeg har også brugt honning i salaten. Det gør jeg tit, når jeg laver gæstemad. Det kan også fint byttes til en low carb sødning, hvis det er.

Om denne salat passer til dine mål og din kontekst vil jeg 100% lade dig selv om at afgøre. Læs evt. dette indlæg for inspiration til det.

Du kan også læse om frugt og Keto her: Keto og frugt

Årets julemenu

Vi bliver 12 eller 13 til jul. Herhjemme. Så vi krydser derfor ret meget fingre for at vores tilbygning, som lige nu stadig mest ligner en byggeplads, når at blive færdig.

Vi skal have flæskesteg, brun sovs, confiterede andelår, der skal på grillen, lun rødkålssalat, denne kålsalat her nedenfor, kartofler og så skal vi have 1-2 vegetarretter på bordet også. Ja, jeg ryger lidt ud af min komfortzone der, men det er ok.

Min mor laver risalamande og Sørens mor tager back-up sovs med. Mine unger har et nært kærlighedsforhold til farmors brune sovs, så det er perfekt.

Inden vi kommer til julemaden mødes allesammen vi til gløgg og julegodter og ser Disneys julehow.

Jeg har ikke lagt mig helt fast på, hvad jeg laver af julegodter i år. Jeg hælder til at lave så lidt som muligt og så bare købe noget men nu må vi se.

Årets kålsalat til julebordet. Tilføj en frisk kålsalat til den tunge julemad. Denne smager fantastisk.

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Årets kålsalat til julebordet”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Tak for alt det gode indhold! Er blevet Plus medlem for bla at få energiberegningerne. Men er der en smart måde at få tingene i “per 100 g”. Kan fx ikke lure hvordan jeg taster denne opskrift ind.

    Svar
    • Hej Morten
      Nej desværre ikke. Beregningerne er koblet op på det antal (portion, stk etc), vi estimerer opskriften er lavet til (det tal, der står ved siden af det lille kniv/gaffel-ikon.
      fordi der ofte er tale om komplette måltider Man kan desværre ikke selv taste dem ind og få en beregning uden at bruge et eksternt program. Kun se den beregning, vi har lavet :-/

      Svar
    • Hej Signe
      Du masserer bare når du laver den og det kan sagtens være timer før servering. Den holder sig fint blød.

      Rigtig glædelig jul til dig også❤️

      Svar
    • Pokkers at noget, der er gratis, ikke er lige som du ønsker det!

      Men jeg forstår hvad du mener. Og mere printvenlig version er med i den nye side, vi bygger og lancerer i starten af næste år.

      Svar
    • Det skal du da ikke irritere dig over. Den funktion findes nemlig, på trods af, at vi er så heldige, med alle de gratis opskrifter. Kig øverst i opslaget efter et lille rundt grønt ikon, her kan du, blandt mange andre muligheder, vælge at printe. Glædelig jul til dig

      Svar
  2. Hej Jane
    Denne skal klart være en del af vores jul iår ???
    Jeg er typen der aldrig har lavet sovs og står nu og skal lave brun sovs iår, og så endda keto lchf style, har du en opskrift på dette?
    Håber virkelig du kan hjælpe.
    Ønsker dig og familien en glædelig jul

    Svar
    • Jeg laver nogen gange brun sovs på denne måde:

      50g Philadelphia
      50g smør
      2 dl fløde
      Fond, f.eks okse
      Kulør
      Salt og peber.

      Philadelphia og smør smeltes sammen. Fløde og de andre ting bagefter. Evt. mere fløde hvis den er for tyk.

      Undlader man kulør og bruger kyllingefond i stedet for okse, kan man komme persille i og få en lækker persillesovs.

      Svar
  3. Fantastisk salat! Vi fik den juleaften og den var et kæmpe hit!
    Tak for alle dine skønne opskrifter!
    Rigtig god jul ???

    Svar
  4. Kan man lave den dagen inden servering eller bliver den kedelig så (hvis nu clementin og nødder først kommer i på dagen ?

    Svar
    • Jeg synes den holder sig fint i køleskab. Jeg spiser den flere dage i træk men gør som du siger og gemmer topping til selve dagen :)

      Svar
  5. Den skal helt klart prøves til vores jul!
    Nu blev jeg lige nysgerrig da du skrev at du skal have vegetaretter på bordet. Ved du hvad det skal være for nogle?
    Jeg blev vegetar sidste år og har stadig svært ved at finde en god ret til juleaften.

    Svar
    • Ja, jeg har søgt hjælp hos min dygtige vegetarbloggerkollega Stinna (stinna.dk) og valget er faldet på sådan en grøntsagspostejlignende tingest med knoldselleri og en masse krydderier. Glæder mig til at smage den selv :)

      Svar
  6. Uhhh den skal jeg helt sikkert prøve. Du nævner færdigsnittet grønkål, må jeg spørge, om du har fundet den økologisk nogen steder?

    Svar