Denne opskrift på lun kålsalat med karamelliserede løg og svampe er virkelig dejligt tilbehør til de kolde måneder. De karameliserede løg og de stegte svampe hæver lige den halvkedelige kålsalat til en virkelig dejlig smagsoplevelse.
Lun kålsalat med karameliserede løg og svampe
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g grønkål eller palmekål
- 100 g svampe
- 50 g løg
- 1 spsk rød balsamico
- 1 fed hvidløg revet
- 1 tsk frisk rosmarin finthakket
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Skær løget i skiver på ca. ½ cm.
- Smelt en klat smør på en pande ved lav varme.
- Kom løgene på panden og lad dem falde sammen og blive bløde 10-15 minutter.
- Tilsæt hvidløg, rosmarin og balsamico og steg med i et minuts tid. Smag til med salt og peber. Læg det hele til side et øjeblik.
- Skær svampene i kvarte og steg dem gyldne i en klat smør.
- Fjern de grove stilke fra grønkålen og bræk den i mindre stykker. Masser kålen med en smule olie til den bliver mindre grov eller masser den let og svits den herefter i smør på panden.
- Dryp gerne lidt olie og balsamico over ved servering.
- Bland alle ingredienserne sammen og server fx til en kotelet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lun kålsalat med karameliserede løg og svampe
Jeg har brugt grønkål i denne men allerhelst ville jeg faktisk have brugt palmekål. Det var dog desværre udsolgt. Kan du skaffe palmekål, synes jeg, du skal vælge den. Om ikke andet så bare for at bringe en anden lækker slags kål i spil.
Du kan både vælge at bruge kålen rå og bare massere den blød med olie eller du kan lynsvitse den på panden i smør. I den kolde tid foretrækker jeg det sidste.
Spis kålssalaten her til et godt stykke kød, fx en god kotelet eller måske en god kalveentrecôte.
0 kommentarer til “Lun kålsalat med karameliserede løg og svampe”