Denne sprøde kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble er dejligt tilbehør til de fleste retter. Vi har spist den til til den friske citronkylling og det var et skønt og let måltid. Jeg er ret vild med fennikel og elsker den anis-agtige smag. Og her giver de ristede græskarkerner og de sød-syrlige granatæblekerner lige prikken over i’et.

Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 150 g spidskål
- 150 g rødkål
- 100 g fennikel
- 50 g grantæblekerner
- 1 håndfuld frisk persille
- 20 g græskarkerner
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sødning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit kål og fennikel helt fint, evt. på et mandolinjern.
- Rist græskarkernerne på en tør pande.
- Hak persillen.
- Bland kål med fennikel, granatæblekerner, persille og græskarkerner.
- Rør sennep sammen med eddike og sødning og rør olivenolien i og smag til med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Sprød kålsalat med fennikel og lækker topping
Hvis du er smart snitter du mere kål end du skal bruge, så du har til flere dage. Brug det, du skal bruge og opbevar resten i et tætsluttende beholder i køleskab. Det samme kan du gøre med både græskarkernerne (de skal dog ikke opbevares på køl) og granatæblekernerne.
Spis fx til: Helstegt citronkylling med urtesmør

Tip til at få kernerne ud af granatæblet
Skær granatæblet i halve eller kvarte og put dem i en stor skål med vand. Med hænderne vrider du nu kernerne ud af æblet. Kernerne vil synke til bunds mens det hvide snask vil flyde ovenpå.
Fjern det hvide snask og dræn vandet fra og du har nu perfekte granatæblekerner.
Game changer – det siger jeg dig!
0 kommentarer til “Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble”