Kål-smørrebrød med skagenssalat er simpelthen Low Carb ‘smørrebrød’. hvor brødet er byttet til en kålskive, som er toppet med den lækreste skagenssalat med rejer og ørredrogn. Det lyder måske lidt skørt men det er jo i virkeligheden en grøn måde at gentænke alle de brødvaner, der tit følger med vores højtider. Den gode smag sidder jo i den lækre rejesalat og kålen giver det et lidt friskere udtryk.
Low Carb brød og smørrebrød
Kål er her alternativet til det almindelige rugbrød eller brød, som bruges til smørrebrød. Og det fungerer faktisk rigtig godt – og så er det virkelig nemt!
Hvis du gerne vil have et rigtigt Low Carb brød til smørrebrød, kan jeg også anbefale wannabe rugbrød – det bedste kernebrød. Det er et brød som brød-spisere ofte også gerne spiser, særligt med det lækre pålæg ovenpå.
Ingredienser
Skagensalat
- 300 g rejer
- 60 g mayonnaise
- 50 g cremefraiche 38%
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk frisk dild
- 50 g ørredrogn eller stenbiderrogn
Kål & grønt
- 400 g lilla spidskål eller grønt
- lidt ærteskud eller rucola til pynt
- citronsaft til servering
Sådan gør du
- Afdryp rejerne godt.
- Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og citronsaft sammen.
- Hak dilden fint og rør den i dressingen. Smag til.
- Vend rejerne og halvdelen af rognen i dressingen.
- Skær tykke skiver af spidskålen på den tykke led.
- Anret skagensalaten ovenpå spidskålen sammen med lidt ærteskud eller rucola.
- Pynt med resten af rognen og dryp med lidt citronsaft.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flere pålægssalater
Hvis du er på udkig efter andre lækre pålægssalater, udover skagenssalat, kan jeg virkelig anbefale både rejesalat med asparges og dild, torskerognssalat med karry og æble, krebsehalesalat, laksesalat med avokado, tunmousse eller æggesalat.
Der er masser at vælge imellem, hvis du vil have rørte pålægssalater på påskebordet.
Kål-smørrebrød fra Kålhydrater
Denne idé og opskrift er fra Anettes og min bog Kålhydrater. Den bog giver et væld af idéer til at erstatte den stivelsesholdige mad med mere kål. Jeg elskede at lave den og synes, der kom så mange lækre og kreative kål-opskrifter i.
Har du ikke bogen allerede, kan den varmt anbefales. Du finder den i alle boghandlere landet over og du kan læse om den her: Kålhydrater
Hej Jane.
Kan det passe, at der er 12 gram kulhydrat i denne salat?
Bedste hilsner Joan
Ja, det tror jeg desværre ikke er helt skævt. Regnede den lige igennem igen. Det virker til at være den røde spidskål, der trækker det tungeste læs…