Kål-smørrebrød med skagensalat


Kål-smørrebrød med skagenssalat er simpelthen Low Carb ‘smørrebrød’. hvor brødet er byttet til en kålskive, som er toppet med den lækreste skagenssalat med rejer og ørredrogn. Det lyder måske lidt skørt men det er jo i virkeligheden en grøn måde at gentænke alle de brødvaner, der tit følger med vores højtider. Den gode smag sidder jo i den lækre rejesalat og kålen giver det et lidt friskere udtryk.

Low Carb brød og smørrebrød

Kål er her alternativet til det almindelige rugbrød eller brød, som bruges til smørrebrød. Og det fungerer faktisk rigtig godt – og så er det virkelig nemt!

Hvis du gerne vil have et rigtigt Low Carb brød til smørrebrød, kan jeg også anbefale wannabe rugbrød – det bedste kernebrød. Det er et brød som brød-spisere ofte også gerne spiser, særligt med det lækre pålæg ovenpå.

Kålsmørrebrød med skagensalat

Kålsmørrebrød med skagensalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Skagensalat

Kål & grønt

Sådan gør du

  • Afdryp rejerne godt.
  • Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og citronsaft sammen.
  • Hak dilden fint og rør den i dressingen. Smag til.
  • Vend rejerne og halvdelen af rognen i dressingen.
  • Skær tykke skiver af spidskålen på den tykke led.
  • Anret skagensalaten ovenpå spidskålen sammen med lidt ærteskud eller rucola.
  • Pynt med resten af rognen og dryp med lidt citronsaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Flere pålægssalater

Hvis du er på udkig efter andre lækre pålægssalater, udover skagenssalat, kan jeg virkelig anbefale både rejesalat med asparges og dild, torskerognssalat med karry og æble, krebsehalesalat, laksesalat med avokado, tunmousse eller æggesalat.

Der er masser at vælge imellem, hvis du vil have rørte pålægssalater på påskebordet.

Kål-smørrebrød fra Kålhydrater

Denne idé og opskrift er fra Anettes og min bog Kålhydrater. Den bog giver et væld af idéer til at erstatte den stivelsesholdige mad med mere kål. Jeg elskede at lave den og synes, der kom så mange lækre og kreative kål-opskrifter i.

Har du ikke bogen allerede, kan den varmt anbefales. Du finder den i alle boghandlere landet over og du kan læse om den her: Kålhydrater

Smørrebrød med skagenssalat, helt low carb
Foto: Sabrina Hørup Jensen til Kålhydrater

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kål-smørrebrød med skagensalat”