Kål og pølser. Sådan så vores aftensmad ud i går. Søren var ikke hjemme, og det er jo ellers ham, der er ophav til det fine tyske efternavn, vi deler, og jeg nåede da også at tænke, at jeg i den grad omfavnede min tyske svigerfamilie her.
Ingredienser
- 500 g hvidkål
- 1 spsk karry
- 2 spsk smagsneutral kokosolie til stegning reklamelink
- 4 gode pølser med højt kødindhold
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak eller snit hvidkål.
- Opvarm kokosolie på en stor pande og rist karrypulveret heri.
- Hæld hvidkålen på panden og steg videre ved høj temperatur.
- Rod jævnligt rundt i det og steg til hvidkålen har taget farve i spidserne. Det tager vel 10 minutters tid eller sådan.
- Skær pølserne i skiver og steg dem kort på en separat pande med lidt kokosolie. Server hele baduljen sammen – evt. sammen med lidt ekstra grønt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kål og pølser – genial hverdagsredning
Denne nemme opskrift på kål og pølser er sådan en feberredning i hverdagen. Man står der sidst på dagen, klokken er blevet for mange, man har glemt at handle ind, ungerne er trætte og piver lidt og man begynder at få lidt sved på panden og overveje om man ikke bare skulle hente en omgang takeout.
Man kaster et sidste blik ind i køleskabet og ser at der ligger et par gode pølser. Og der var også den der halvtrætte rest hvidkål.
Ved du hvad? Vi laver sgu en omgang kål og pølser!
Og ved du hvad? Det var rigtig udmærket! Nogle gange kommer man langt med lidt.
*jeg brugte nogle grillpølser med tørsaltet bacon og purløg med 85% kød, der både er dansk, friland og øko. Jeg tror, Søren har købt dem i Irma.
Mere nem familiemad?
Tag et kig på min nye bog MADGLAD, der er spækfyldt med lækre og nemme familievenlige retter. Du kan også hoppe direkte til bestilling og bestille dit eksemplar til levering lige HER (reklamelink til saxo.com)
Lækkert det skal prøves, elsker kål. Men jeg tænker på, jeg er nemlig meget ny på lchf. Hvad sker der med kroppen når man en gang i mellem “synder” og spiser en eller to hvedeboller eller lidt Chips. Tager man så på med det samme? Ødelægger man ens system, og er det nemt at komme i ketose igen?
Det har jeg næsten lige skrevet/talt om her: LCHF og cheat days
I Tyskland bliver den nok ikke serveret med karry, men da du ikke havde gode, tyske pølser, er den ekstra smag nok en god idé ☺.
Øj det lyder nemt og lækkert. Jeg tror faktisk jeg har en pakke kål-pølser liggende, som nok kunne bruges :-) kh. Birgitte