De hurtige hverdagsløsninger er populære her på siden og jeg forstår det godt. Min mission har jo de sidste mange år været at vise hvor nemt og realistisk, det sagtens kan være at spise Low Carb eller Keto. Det er helt fint at beslutte at Low Carb/keto ikke er sagen. Men det bliver ikke på min vagt, at jeg accepterer, at ‘det er for svært eller tidskrævende’.
Nemme hverdagsløsninger og lækker weekendmad
Men dette er jo samtidig et af mine store konfliktområder, for jeg vil samtidig også gerne vise, hvor utroligt lækker og tilfredsstillende en kost og livsstil, det kan være. Og ligesom på alle andre typer kost, så er der jo både de nemme hverdagsløsninger og de lidt lækrere anretninger. Du ville fx aldrig høre en, som sad og spiste sin kedelige klapsammen til frokost udbryde: Nej nu er det simpelthen nok med at følge de officielle kostråd. Det er FOR kedeligt. For den kedelige klapsammen eksisterer jo bare side om side med de lækrere retter, man laver på andre tidspunkter.
Kål & kød – hurtig, sund og mættende Keto-frokost
Denne hurtige kål-og-kød-frokost er jo en slags lynversion af den populære karameliseret kål. Jeg skærer en masse hjørner, fordi min tid til madlavning midt på dagen heller ikke er ubegrænset. Men for en indsats, der lå på max 15 minutter fik jeg en sund og mættende frokost med masser af kål og protein og som uden problemer holdt mig mæt til aftensmaden.
Jeg er sikker på, at du sagtens kunne have fundet på dette her selv for der er ikke de store kreative kræfter i spil. Men nu har du den her, hvis du vil sætte den på din madplan og få ingredienserne med på indkøbslisten (PLUS-funktion).
Ingredienser
- 200 g hvidkål
- 10 g smør eller kokosolie til stegning
- 2 tsk taco/mexicansk krydderi
- 200 g hakket oksekød
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit hvidkål fint.
- Opvarm smør/kokosolie på en pande og steg hvidkålen heri sammen med krydderi og salt. Steg det gerne ved høj varme, så det tager lidt farve i spidserne.
- Tilsæt kødet og brun det ned oveni hvidkålen. Fortsæt til kødet er gennemstegt.
- Hæld i skål og server evt. med lidt grønt drys eller lidt stænk af chilisauce/tabasco.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kost, livsstil og ansvar
En ting, som jeg oplever som utroligt svært at tale om er egenansvaret i livsstil og kost. Jeg har ofte folk, som prøver at gøre det til mit ansvar, at de ikke er lykkes med kostomlægningen. Og jeg tager det såmænd ikke personligt, for jeg ved godt, at det er mindre smertefuldt at fortælle sig selv, at det også var fordi der var fisk i alle mine opskrifter eller at de allesammen indeholdt ost.
Set sådan sort på hvidt er det jo tydeligt, at det jo selvfølgelig ikke forholder sig sådan. Ændring af kost og livsstil er supersvært og kan kræve mange forsøg, før det rigtigt klikker ind.
Men jeg ser det samtidig som noget, man skal over, før de ægte resultater indfinder sig. For når alt kommer til alt, så er der kun én person, der er ansvarlig for ens egen livsstil og kost og det er en selv. Og det er lidt hårdt, når pilen peger på en selv. Men det er samtidig også enormt empowering. Jeg VIL noget andet med mit liv end det, gennnemsnittet gør. Jeg VIL IKKE ende der, hvor de gør. Så derfor GØR jeg noget andet. Og jeg gør det også på dage, hvor jeg ikke gider eller hvor verden er imod mig. For der kommer ikke nogen og gør det for mig. Uanset hvor længe jeg venter.
Således opløftet, hva? 😅 Jeg synes, det er død-vigtigt for at være ærlig.
Ny version i mit køkken, når jeg går ind i en børnefri uge, er mandag aften at svitse et helt hvidkålshoved og et kilo hakket kylling med karry og garam masala… så er der aftensmad helt frem til torsdag/fredag 😄😄💪🏼
Såååå nemt og velsmagende på halvsene arbejdsdage 😍
Jaaa perfekt, det er så dejligt med nem mad.
😍🥰👌🏻
Forrygende Tak. 😋. Igen igen. Lavede til 2 dage og glæder mig til næste gang.
En af mine favoritter – hurtig, nem, velsmagende og bragende sund (Y)
Mht. tidsforbrug til madlavning så laver jeg altid store portioner, så jeg har til mindst 2 og gerne 3 måltider. Alting går at køle og meget går at fryse i en microbox.
Jeg vil gerne sige til dig Jane, at jeg er SÅ glad for dit store, højt kvalificerede og fine arbejde – du har hjulpet og inspireret mig utallige gange – tak <3
Tusind tak – hvor er det sødt af dig at sige :)
Min favorit version af samme, er at stege oksefars og kål med soya, i stedet for de mexikanske krydderier 😍😋 Mums!
Mit goto er kål og hakket okse med karry og spidskommen.. spiser det gerne flere gange om dagen 😄😄😍