Kål-dumplings med svinekød


Kål-dumplings med svinekød minder meget om de klassiske kåldolmere. Her er fyldet dog piftet op med smage fra de asiatiske dumplings, med både hvidløg, friskrevet ingefær, chili, sojasauce og fiskesovs.

Asiatiske kåldolmere

I stedet for spidskål, hvidkål eller den klassiske dumplings-dej af hvedemel, har jeg valgt at bruge savoykål. Det resulterer i de smukkeste grønne små kål-dumplings.

Savoykål er også virkelig nem at arbejde med, da bladene nemt kan skilles i store stykker. Hvis du ikke kan få fat i savoykål til din kål-dumplings, tror jeg godt, at spidskål godt bruges.

Kåldumpling med svinekød

Kål-dumplings med svinekød

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Udstyr

Ingredienser

Fyld til dumplings

Sådan gør du

 • Tag ca. 10 af de yderste, pæne savoyblade fra. Læg bladene i et stort fad og hæld kogende vand over dem.
 • Lad dem trække i et par minutter. Læg bladene på et rent viskestykke og dup dem tørre.
 • Skær de nederste 2 cm af stilken på bladene.

Fyld til dumplings

 • Snit resten af kålen helt fint.
 • Riv hvidløg og ingefær. Hak forårsløgene fint.
 • Kom kødet og resten af ingredienserne op i en skål og ælt det hele godt sammen med fingrene, så du får en homogen masse.
 • Læg et kogt kålblad på et spækbræt og læg en spiseskefuld fars på midten af kålbladet.
 • Fold enden med den tykke stilk ind over farsen, fold siderne ind over farsen og rul den over resten af bladet, som en lille burrito. Fortsæt med resten.
 • Opvarm en pande med lidt vand i bunden og tænd for kogepladen. Læg de små dumplings i en dampkurv og sæt den ovenpå panden, så pakkerne bliver dampet.
 • Damp pakkerne, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 15 minutter. Tag evt. en dumpling ud undervejs og tjek om, kødet er gennemstegt.

Dip

 • Rør en dip af sojasauce, fiskesovs, lime og sesamfrø og smag til.
 • Server med sojadippen og evt. med blomkålsris ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kål-dumplings af savoykål fra Kålhydrater

Denne opskrift på kåldumplings er fra Anettes og min bog, Kålhydrater, og er, synes jeg i al beskedenhed, et superfint eksempel på, hvordan kål nemt kan erstatte noget af stivelsen på tallerkenen. Jeg tror, at næsten uanset hvilken kostreligion, du hører til, så er idéen om at bruge flere grøntsager og færre næringsfattige melprodukter noget, alle kan blive enige om er godt.

Måske også derfor at Kålhydrater er så populær en bog. Har du den ikke endnu, kan du finde den i boghandlen eller her: Kålhydrater Med den i hånden kan du få alle dine kål-lyster stillet og samtidig finde denne opskrift på kål-dumplings med svinekød.

Kål-dumplings med svinekød minder meget om de klassiske kåldolmere.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Kål-dumplings med svinekød”

 1. Hej Jane. Har set opskriften på facebook. Men kan hakket svinekød ikke erstatte med grøntsager pakket ind i kålen. Jeg tænker gulerødder i små stave, broccoli i små buketter, og bønner. Der er som tilbehør til kylling eller fisk ???.

  Svar