Just do it!


Mange af os døjer med selvdestruktiv adfærd, hvor nogle mekanismer indeni os går i gang, når vi er lige ved at nå vores mål.

Det er, som om noget indeni os ikke mener, at vi har fortjent at nå vores mål, og derfor sørger vi selv for at destruere dem, hvis de alligevel skulle komme indenfor rækkevidde.

På den måde sikrer vi os, at der ikke bliver rokket ved vores faste tro på, at tingene er på en bestemt måde. Se selv, jeg sagde det jo! Jeg bliver heller aldrig rig/glad/slank/stærk eller hvad det nu måtte være, vi drømmer om for os selv.

Vi kan nok godt blive enige om, at det er en af de mest  irriterende mekanismer, der findes!

En anden mekanisme, som virkelig heller ikke gavner os, er den med, hvornår vi vil kaste os ud i aktivt at gøre noget for at nå vores mål.

Hvor mange kan f.eks. genkende den indre dialog, man har om alle de ting, man egentlig gerne vil i gang med, og som man ved, man vil have kæmpe gavn af, men man vil bare liiiiige vente, til efter man har tabt de der 5 kilo/fået nyt job/fået styr på sin kost/er kommet i god form/etc.

F.eks. havde jeg det sådan, at jeg gerne ville i gang med at dyrke yoga, jeg ville bare liiige vente, til mine stive løbekrop var blevet lidt mere smidig. I virkeligheden kunne jeg finde på masser af andre eksempler, hvor jeg på en eller anden facon får bremset mig selv, og det er også derfor, at drømmelisterne er sådan et godt værktøj.

 

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Just do it!”

Skriv en kommentar

  1. Jeg synes det er svært med de drømme. Især når man er afhængig af at ens familie er med på den. Jeg synes i hvert fald ofte at vores indbyrdes drømme herhjemme ikke er kompatible eller faktisk også at de nogle gange ligefrem spænder ben for hinanden.

    Svar