Hvis du mangler en god småkagedej til at lave småkagefigurer med glasur sammen med ungerne, så se med her. Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på julesmåkager finder du dem alle her.
Småkagefigurer med glasur
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 æg
- 250 g mandelmel
- 50 g kokosfibermel
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 g blødt smør
- 100 g flødeost naturel
- 50-100 g SukrinMelis
- julekrydderier for mere smag (valgfrit)
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne i en skål, til du har en sammenhængende masse.
- Form dejen til en kugle og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ¼ cm, evt. imellem to stykker bagepapir.
- Udstik dejen i den ønskede form og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
- Pynt dem evt. med glasur lavet af æggehvide og SukrinMelis (eller flormelis).
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Småkagedej til figurer
Denne småkagedej til julesmåkager er nemlig dejligt medgørlig, og det gør den nem at bruge til at udstikke figurer, som I kan dekorere bagefter med glasur. Nå ja, og så er den glutenfri og (valgfrit) sukkerfri/low carb og med det mener jeg, at du selv kan vælge, hvad du søder småkagerne med.
Jeg har lavet julesmåkagerne helt basis, dvs. ret neutrale i smagen, men du kan selvfølgelig fint peppe dem op med kanel eller med brunkagekrydderi, eller hvad du nu har lyst til.
Småkagefigurer med glasur
Det er altid et hyggeligt familieprojekt at lave småkagefigurer, og selvom mine unger er 12, er det noget af det, vi stadig kan samles om. De andre år har dejen, jeg har brugt, været noget sværere at arbejde med og jeg vil sige, at det er blevet sjovere nu, hvor jeg har fået lavet en bedre basis-dej.
De bliver jo selvfølgelig ikke helt sprøde, som almindelige småkager gør, men jeg synes, de har en rigtig fin konsistens og det er nogle af de bedre Low Carb julesmåkager, jeg har smagt. Måske kan de endda bruge til et peberkagehus? Men det har jeg altså ikke eksperimenteret med. Tør du, så fortæl lige kommentarsporet hvordan det gik ;-)
Sukrin eller sukker?
Personligt har jeg det stramt med bismagen af Sukrin, og at bruge Sukrin for hele mængden af sødme vil måske nok være mit førstevalg kulhydratmæssigt men altså ikke smagsmæssigt. Her synes jeg, man bedre kan slippe afsted med at bruge halvt af hvert, dvs. halvt sukrin, halvt flormelis.
Glasuren laver jeg altid med almindeligt flormelis, men det er igen en smagssag.
Mere glutenfri og sukkerfri julebag
Jeg har efterhånden rigtig mange bud på Low Carb og Glutenfri julebag. Udover disse lækre julesmåkager / småkagefigurer, har jeg også opskrifter på:
- vaniljekranse
- gingerbread småkager – Low Carb peberkager
- brunkager
- pebernødder
- julevafler med nougatskum
- julechaffler med flødeskum
- sødt butternut-brød med julekrydderier
- og ikke mindst de lækre æbleskiver.
Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?
Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden. Du finder E-bogen med alle juleopskrifterne her: Madbandittens Juleopskrifter. Du kan også se alle mine andre juleopskrifter helt gratis lige her.
Kan man bruge almindelig sukker i dejen i stedet for sukrin, eller skal det være flormelis så?
Jeg vil tro, det bare kan være almindeligt sukker. Bruger man ikke det i almindelige småkager?
Men hvis målet er at bage almindelige småkager eller glutenfrie småkager uden tanke på kulhydratindhold, tror jeg, du vil få et bedre resultat ved at vælge en opskrift, der er lavet til dette. Man accepterer jo nogle kompromiser i kulhydratrestriktionens navn :)
Mange tak for dit hurtige svar :)
Hej lyder spændende dem prøver vi på lørdag? Hvor mange bliver der ca af portionen?
På forhånd tak?
Det kommer lidt an på størrelsen af dine forme. 30-ish stykker eller deromkring, vil jeg tro..
Tak? Kan man lave dejen dagen før og stille i køleskabet? Er helt ny i den her sundere udgave af småkager?
ja det tror sagtens du kan??❤️
Har du et bud på om man kan erstatte noget af melet med hvedemel ?? Ønsker nemlig lidt mere sprød oplevelse ?
Det vil jeg tro, du fint kan, men jeg har ikke prøvet det, for jeg spiser slet ikke gluten. Om det giver den ønskede sprødhed er jeg lidt i tvivl om…
Tak for en god opskrift på glutenfri julesmåkager…hvis man kunne se det hele ?
Jeg mangler det halve af “hvordan man gør”
Venligst Jette ???
Hvorfor kan du ikke se hele opskriften?
Hvis du vil sende et screenshot til support@madbanditten.dk med info om hvilken enhed (mobil, tablet, computer), du besøger siden fra og hvilken browser (chrome, safari etc.) du bruger, vil det hjælpe os meget til at fejlsøge.
Det sker på Android-telefoner i Chrome i hvert fald. Jeg løste det ved at kopiere teksten over i et andet vindue. Bare hvis andre også står og planlægger småkager sent om aftenen ;)
Og tak for opskriften, Jane ?
Stadig? Jeg troede mit mediebureau havde løst det?
Hej Jane. Måske du kan hjælpe mig. Jeg vil gerne bage fedtebrød med glasur, men jeg mangler en opskrift uden mel, men gerne med mandelmel
Tusind tak for det store arbejde du gør for os
Mvh MonaKlara
Kan opskriften på vaniljekranse måske bruges til at tage udgangspunkt i? Det er denne: Vaniljekranse
Kan sukrin gold også bruges? Er i øvrigt superglad for al den inspiration, du giver. Det er skønt med eeeeeen hjemmeside, hvor de fleste af mine spørgsmål om keto og lchf kan besvares ?? Dog savner jeg viden om keto og hashimoto for lavt stofskifte. Har spist keto i 3 måneder og kun smidt 3 kg, hvilket er dybt frustrerende. Jeg træner hårdt og lever ret sundt, men alt sker så trægt, at jeg bruger monstermange kræfter på at vedholde modet til at klø på og holde humøret oppe. Vil sige mange tak for god energi af at læse og bruge dine opskrifter ?
Hej Linda
Jeg ved ærligt talt ikke med de sødemidler. Jeg har ikke så stor erfaring med dem. Men bare kast dig ud i det og prøv dig frem. Jeg tror, de fleste ting går helt fint.
Jeg laver jo med vilje ikke sygdomsrådgivning for jeg er ikke læge. Men jeg har efterhånden haft mange kursister på Kickstart med hashimotos og min erfaring er at de altså klarer sig rigtig fint :)
Har nogen prøvet at tilføje Guargummi for at gøre dem mere sprøde? Jeg har ikke bagt endnu, men overvejer disse eller dine gingerbread figurkager…bare med ren vanillesmag? Har endnu ikke prøvet guargummi men det ER købt??
Jeg har prøvet det i disse: https://www.madbanditten.dk/gingerbread-cookies/
Det må prøves, så kan sønnikke måske endelig prøve at bage julesmåkager <3 hvilken slags flødeost bruger du? :)
Jeg køber som regel Philadelphia men jeg er sikker på at alle mærker kan bruges (ikke light dog).
Min dej blev meget våd. Jeg har tilsat ekstra maldelmel og lys glutenfri melblanding, så må vi se hvordan det går.
Våd? Det lyder da lidt mærkeligt. Der er jo ikke rigtig nogen væske i…
Nøj de ser fine ud. Dem kan jeg vist godt tillade mig, at tage med i vuggestuen, når min dreng bliver 2 om 3 uger. Hvor længe kan de holde sig?
Åh det ved jeg faktisk ikke. Jeg synes, vi havde vores i et par uger sidste år..