Juleroulade er en virkelig dejlig Low Carb julekage. Roulade er en nem kage at lave kulhydratfattig og man får ikke fornemmelsen af at spise en ‘sund kage’ – i citationstegn for jeg synes, det er tosset at tale om sunde kager. Men i hvert fald en julekage, som er både Low Carb, sukkerfri og glutenfri.
Selve rouladedejen er lavet som en stor oopsie, som både bliver luftig og ikke tør. Den er smurt med en kanelcreme, men hvis du gerne vil have mere julesmag, kan du fx også bruge kardemomme, nellike og/eller allehånde, alternativ bare bruge brunkage- eller peberkagekrydderi.
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g flødeost
- 2 spsk mandelmel
- 2 tsk loppefrøskaller
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukrin gold
- 2 spsk kakaopulver
- havsalt bare lidt
Kanelcreme
- 150 g flødeost
- 1 dl fløde
- 2 tsk kanel
- 2 spsk sukrin gold
- 1 knsp havsalt
- varme krydderier evt. lidt ekstra
Sådan gør du
- Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.
- Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter i den forvarmede ovn.
- Lad dejen afkøle helt.
Kanelcreme
- Pisk fløden til let skum sammen med sukrin, kanel og et knsp salt.
- Rør lidt af fløden i flødeosten så den bliver lidt mere lind og rør derefter det hele sammen. Smag til.
- Fordel cremen på bunden og rul rouladen sammen på den lange led.
- Drys evt. rouladen med kakaopulver og lidt spiseligt guld eller lignende.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb kage til jul
Det er næppe nogen hemmelighed at december og juletiden er en tid, hvor det er nemt at få lige rigeligt med både kulhydrater og kalorier. Jeg kan derfor godt lide at prøve at holde kulhydraterne lidt nede, så det ikke ender som et månedslangt sukkerorgie. Samtidig er det jo bare en tid, hvor der tit er mange arrangementer i kalenderen og hvor der tit skal kage på bordet.
Denne juleroulade er et super bud til det. Hvis jeg skal komme med et par alternativer, er der den lækre og julede squashkage med chokolade og julekrydderier. Den smager som en lækker krydderkage med nødder og lidt ekstra chokolade. Kanelkagen synes jeg også kan være et bud, selvom den egentlig ikke er lavet som julekage oprindeligt.
Sukkerfri og glutenfri opskrifter til jul
Har man et ønske om at undgå sukker og gluten i julemåneden, er man som regel temmelig udfordret. Og især hvis man får det rigtig skidt af gluten eller sukker, er det en høj pris at betale for ‘være med i klubben’.
Jeg har derfor samlet alle mine mest populære juleopskrifter i et julehæfte. Her er alle opskrifter sukkerfri og glutenfri – og Low Carb jo også – og det betyder at de kan spises af både glutenallergikere og folk med diabetes. Se julehæftet her: Madbandittens juleopskrifter
Flere Low Carb roulader
Det er ved at være mange år siden, at jeg lavede opskriften på min første LCHF roulade med klassisk hindbærfyld som også fik plads i LCHF – BRØD & KAGER der udkom for 10 år siden. Siden har jeg også lavet en opskrift på Chokoladeroulade, som iøvrigt var Sørens yndlingskage, da vi mødte hinanden.
Hej Jane
Skal rouladen bages i varmluft- eller almindelig ovn?
Mvh Bodil
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft.