Julens rødkålssalat med grape, granatæble og kirsebærvinaigrette


Denne opskrift er et bud på julens rødkålssalat. Altså den friske af dem. Som du ved, har vi hvert år en knasende kålsalat på julebordet sammen med den lune, traditionelle rødkålsalat. Og selvom jeg er meget bundet til min favorit, var meningen her at komme op med en ny og frisk rødkålssalat til julebordet.

Julens rødkålssalat

Julens rødkålssalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
Julesalat med rødkål, grape, granatæble og kirsebærvinaigrette
4
|
20 minutter

Ingredienser

Kirsebærvinaigrette

Sådan gør du

 • Snit kålen helt fint, gerne på mandolinjern.
 • Bræk radicchio i mindre stykker.
 • Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem i små fileter ved at skære på begge sider af de hvide lameller.
 • Rist pekannødderne på en tør pande til de har fået lidt farve. Lad dem køle af og hak dem groft.
 • Rør kirsebæreddike sammen med sødning/kirsebærsauce, dijon og lidt salt.
 • Tilsæt olien lidt ad gangen og lad den emulgere og blive tyk.
 • Smag til med salt og peber og juster evt. med ekstra syre, sødme eller sennep.
 • Vend enten salaten med dressingen inden servering eller server den til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Julesalat med sødme og syre

Dette bud på julens rødkålsalat byder ind med både sødme og syre. Og en smule bitterhed også. Det giver et dejligt modspil til den fede julemad og hjælper fordøjelsen på vej, så man undgår at gå fra bordet med en følelse af, at der er landet en mursten i maven.

Sødmen kommer fra den spændende kirsebærvinaigrette, som virkelig giver en skøn og julet smag. Syren får julesalaten fra grape og bitterhed fra radicchio-salaten.

Hvis du scroller lidt, giver jeg lidt forslag til, hvad du kan bytte ingredienser ud med, hvis du skulle have lyst til at tilpasse salatopskriften lidt. Du kan naturligvis også finde alle andre salater til julen blandt mine salatopskrifter eller juleopskrifter.

Kan man bytte ud i julens rødkålssalat?

Det er især den bitre smag fra radicchiosalaten, der ikke falder i alles smag. Er du nervøs for at bruge den, kan du bare undlade den og evt. bruge lidt ekstra rødkål.

Grape kan du bytte til en mindre bitter frugt som fx appelsin eller klementin, men jeg synes, det ville være synd at skifte den ud, må jeg indrømme.

Pekannødderne kan også skiftes ud til valnødder eller fx hasselnødder, hvis du lige har sådan en rest i skuffen. Pekannødderne er dog knap så bitre som valnødder og smager mere rundt og fyldigt. Bruger du hasselnødder, så rist dem på en tør pande først, til de begynder at knitre og dufte. Det giver dem vildt lækker smag.

Kirsebæreddiken kan skiftes ud med anden frugteddike, hvis den er lidt svær at finde. Min er fra Meyers, så burde kunne findes i nogle af de større supermarkeder som Meny eller Irma.

Julens Rødkålssalat

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Julens rødkålssalat med grape, granatæble og kirsebærvinaigrette”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Julesalat… Jeg har et hoved julesalat i overskud, og hvor kigger man, når man skal finde overlækre LCHF/keto-opskrifter: Madbanditten, hvor overhovedet ellers..? ;-)
  Søgefelt: Julesalat.. Og så kommer jeg ind på denne her ;-) Kan det virkelig passe, at du ikke har en eneste opskrift med julesalat? Måske fordi den falder uden for dine smagsløg ;-)
  Men, hvem ved.., det kan jo være, at det kommer en dag :-)

  Svar
  • Det tror jeg simpelthen, du har ret i. Det er den lille bitre endive salat, ikke? Den er jeg faktisk ikke så vild med men det kan være, jeg skal udfordre smagsløgene lidt :)

   Svar