Julemuffins


Disse skønne julemuffins er lavet med varme julekrydderier og så er de pyntet med en fin, grøn flødeostfrosting. Næsten som små juletræer, ikke?

Julemuffins

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk.
|
1 time

Udstyr

Ingredienser

Topping

Valgfrit krymmel

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Pisk æg med sukrin, krydderier og appelsinskal.
  • Smelt smørret.
  • Tilsæt smør, flødeost og appelsinsaft til æggeblandingen og pisk godt.
  • Tilsæt mandelmel, salt, fiberhusk og bagepulver og pisk igen.
  • Fordel dejen i 8 muffinforme og bag dem i 15-20 minutter til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af.

Flødeostefrosting

  • Pisk flødeost med sukrinmelis og tilsæt smør og pisk videre, til du har en homogen masse.
  • Rør appelsinsaft og skal i. Tilsæt farven lidt ad gangen (hvis du vælger at bruge farve).
  • Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og kom den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Sprøjt cremen ud på kagerne og drys evt. med dit valgte krymmel.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften er lavet på samme måde som de lækre citronmuffins med birkes. I stedet for citron har jeg krydret disse med julekrydderier, nemlig ingefær, nellike, allehånde og selvfølgelig kanel.

Flødeosttoppingen, eller frostingen, er lavet med appelsinsmag, men pas på med for meget appelsinsaft, så toppingen ikke bliver for tynd.

Julemuffins – dejlig krydderkage i muffinform

Krydderkage har altid været blandt mine favoritter (altså chokolade på førstepladsen altid, ikke?). Jeg elsker den svampede konsistens og de varme krydderier.

Disse muffins er pyntet lidt ekstra i julens anledning, men de smager faktisk rigtig dejligt uden flødeosttoppingen. Og så kan du spare lidt på kalorierne, hvis det er aktuelt.

Julekrydderier varer helt til påske

Kender du også det der med at både kardemomme, stødt ingefær og særligt nellike og allehånde, bare står på krydderihylden og venter på at det bliver jul igen? Både nellike og allehånde er også meget kraftige krydderier, som smager meget igennem. Derfor skal der også her i disse julemuffins kun bruges et lille nip af begge dele.

Men udover disse julemuffins kan du også bruge de skønne julekrydderier til julechaffler, brunkager, eggnog, peberkager og chokoladetrøfler med julekrydderier.

Og når julen er slut kan du bruge dem til at lave krydderiblandingerne Rogan Josh, Ras el hanout og hjemmelavet chai-krydderi uden sukker. Eller du kan lave nogle af mine skønne marrokanske og indiske retter fx vindaloo og marokkansk kylling med oliven og citron.

Virkelig dejlig krydret julet smag og det fungerer rigtig godt med appelsinsaft i toppingen, men vær opmærksom på at den ikke bliver for tynd.

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Julemuffins”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mit barn spørger mig: Hvad for en kage kan man bage til jul?

    Og er det bare mig…. Eller er julen mere en tid for portions-desserter, risengrød, ris a la mande, småkager, eller muffins som i dit eksempel her… Overser jeg noget, eller har vi tradition for en decideret kage til jul?

    Hvad tænker I andre?

    Svar
    • Jeg er på dit hold, vi har heller ikke rigtig julekagetradition, andet end at min mand har fødselsdag 1. juledag, så der er vi tilbage på boller og kage.

      Men kunne kanelkagen måske være et bud? Måske med en mere julet topping end kaffecremen…

      Svar
      • Tjooooonjaaaaaah, for mit afkom kan selvfølgelig ikke li kanel.. de vil aller helst have “mors chokoladekage” (som jo i virkeligheden er DIN chokoladekage med æg/smør/mandelmel :) ) og den er jo fantastisk – det ved vi… Bare ikke så jule-agtigt… Har du nogen ideer til hvordan man pepper din chokoladekage op til at være lidt juleagtig uden kanel? måske noget med noget appelsin i topping? Umiddelbart tænker jeg hvor lækkert ville det lige være med en bund af kokos, chokoladekage og så noget blød topping ovenpå?

        Svar
        • Ja appelsin er en god idé. Det kunne også bare være orangedråber (eller appelsinskal) i selve chokoladekagen, det er også lækkert.

          Eller lav en tærte à la denne med chokoladeganache øverst, evt med orange/appelsin. Det kunne være virkelig lækkert også.

          Svar