Disse julekarameller tror jeg virkelig bliver et hit på årets konfektbord. Især hos de sære væsener, som ikke er lige så chokoladebegejstrede som os andre.
Ingredienser
- 4 dl fløde
- 1 dl SukrinSirup gold reklamelink
- 1 spsk smør
- 1 tsk kanel
- ½ tsk frisk ingefær
- 1/5 tsk vaniljepulver reklamelink
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Kom fibersirup, smør og fløde på en pande og kog op.
- Lad det simre til karamellen er reduceret til under halvdelen. Det tager måske en 20-30 minutter. Du kan teste om karamellen er ved at være klar, ved at komme et par dråber i iskoldt vand. Hvis karamellen kan formes, så er den klar.
- Tag karamellen af varmen og rør forsigtigt krydderier i.
- Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og stil den på køl i et par timer til den er fast og kan skæres i de ønskede stykker. Du kan også hælde massen i en silikoneform til chokolade men det er lidt noget fedtværk.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Julekarameller eller jule-fudge
Julekaramellerne her er måske mere en slags fudge, end det er sej karamel, der klistrer i tænderne. Det er næsten bare den lækre karamelsauce, der har fået lov at koge lidt længere, så den er blevet fast. Det giver en blød karamel, der nærmest smelter i munden.
Opbevar dine julekarameller i køleskabet, indtil de skal serveres. De smager bedst direkte fra køleskab, da de ellers godt kan blive lidt kvalmende, synes jeg. Mængden spiller muligvis en rolle her… ;-)
Hej Jane.
Jeg kan “desværre” ikke udholde smagen af SukrinSirup gold, så overvejer om jeg i stedet kan bruge Yacon sirup. Har du selv nogen erfaring med det, eller, hvad tænker om det? 😄
Bedste hilsener
Saga
Ingen erfaring men det tror jeg sagtens, du kan. Og jeg tror, det ville give den lækreste ahorn-agtige smag❤️
Tak, Jane. Det skal hermed afprøves 😋 du hører fra mig 😊
Øv, for 1.gang, er jeg ikke lykkes med en af dine dejlige opskrifter. Som udgangspunkt, spiser jeg ikke slik og kage, men nu er det jo snart jul, så kunne det være rart med lidt i huset. Så igår prøvede jeg denne opskrift, men massen er stadig ikke stivnet. hvad har jeg mon gjort forkert ? Den fik lov til at simre 20-25 min.
Mit bedste gæt er at den ikke var tyknet ind til karamel.
Men det ER en svær opskrift. En ting er at ramme den rette konsistens, en anden er at undgå den skiller i sidste øjeblik. Det kræver lidt øvelse :)
Kan man bytte fibersiruppen ud med noget andet sødemiddel, der ikke påvirker blodsukkeret?
Jeg har tidligere lavet dem med sukrin også…
For en saltkaramel, kan anbefales at bruge Thiese smør med sydesalt… Uhm :-) Kan købes i Irma og Kvickly .
Hej Jane. Har lavet karameller idag, men er det normalt at det skiller ad på panden ?
Ja, hvis temperaturen har været for høj, tror jeg…
Hej Jane
Jeg har købt din bog Striks LCHF – en praktisk guide, og vil gerne i gang med at bruge den. Jeg er dog en af de “heldige” der heller ikke kan tåle mælkeprodukter, og jeg har lidt svært ved at finde på alternativer i opskrifterne, som svarer til. Kan du linke til noget du allerede har skrevet herinde? Eller kunne du have lyst til at lave et indlæg, hvis der ikke allerede er?
De bedste julehilsner
Laura
Åh jeg tror faktisk ikke jeg har skrevet om det som sådan. Jeg vil sige det sådan:
smør=kokosolie
Fløde=kokosmælk
Cremefraiche= mayo
Ost= ekstra protein/fedtkilde, fx et ekstra æg, lidt ekstra kød/fisk/fugl
Hytteost=kokosmælk eller evt. kun cremen fra kokosmælken
Det holder ikke 100% men det holder i de fleste tilfælde.
Håber, det hjælper :)
Mange tak! ?
Det lyder lækkert…..elsker alt der har med karamel at gøre :-)
Også mig :)