Julehilsen med chokolader med pekannødder og havsalt


To x 6 årige vågnede fuldstændigt eksalterede i morges kl. 5.45. Jeg er enten barnlig af sind eller en anelse stresset, for jeg havde ligget vågen siden kl. 5 og ventet på at resten skulle vågne, så vi kunne stå op. Overskudsmennesket lod vi dog sove længe. Han har brug for det for at kunne klare livet i denne her familie, og det synes jeg, man skal respektere. Ungerne og jeg startede i køkkenet, hvor drengebarnet legede med sin LEGO julekalender, imens jeg lavede morgenmad. Med kalenderlyset tændt. Det resulterede i mindre stikflamme og afbrændt julekalender. Og en fæl lugt af brændt papir. Og et drengebarn, der var skræmt til døde. Så er julen lissom slået an!

Og apropos jul. To x 6 årige har taget fuldt ansvar for pytningen af juletræ i år. Det står jo trods alt på deres legeværelse. Shit, det er grimt! De har hængt alt deres børnehavejulepynt på, inkl. guirlander. men de er topstolte over resultatet, og det er jo det vigtigste.

Vil overveje at rydde op på børneværelset, så det også er muligt at bevæge sig rundt om træet.

Chokolader med pekannødder og havsalt
I går lavede jeg små hjerteformede chokolader med pekannødder og havsalt. Inspireret af Cecilie som sædvanligt. De blev supergode. Marobou go home! Det her er kræs. Chokoladerne består bare af en gang 70 % chokolade smeltet sammen med en smule kokosolie og hældt over i nogle hjerteformede isterningforme købt i Ikea, Tiger eller lign., som var blevet fyldt med pekannødder og havsalt.

Og der er oven i købet håb for, at jeg ikke når at spise dem alle, inden gæsterne kommer kl. 17.00. Apropos overdrevet chokoladeindtag, så regner jeg med at så snart regnen stopper, så starter jeg dagen med at løbe 70 km. Det skulle rundt regnet dække forbrændingen af mit chokoladeindtag. I denne uge. Smal sag (altså ikke mig!).

Så rigtig glædelig jul derude. Vi ses på den anden side.

Skal der lækker sommermad på tallerkenen?

Med min Keto Madplan Sommer sørger jeg for, at du får nem og sommerlig aftensmad på bordet, uden at du skal stå i køkkenet i timevis.

Du sparer tid, penge og kalorier, fordi du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider.

Få fingrene i madplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Julehilsen med chokolader med pekannødder og havsalt”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Det lyder rigtig lækkert med chokolade og pekannødder… Mums.

  Hvilken chokolade er det du bruger ?
  Er det en sukkerfri variant eller bare en meget mørk ?

  Tak for en fantastisk blog… Jeg har afprøvet flere af dine opskrifter, med stor succes,også hos mine unger ;-)

  Venlig hilsen
  Cindy

  Svar
  • Hvor dejligt at høre, Cindy, tak for det! Jeg bruger almindelig mørk chokolade. Jeg synes, kvaliteten er for dårlig på de sukkerfrie og ofte indeholder de sukkerstoffer, som jeg ikke ønsker. Så 85% hvis det er til mig selv, og 70 % hvis det er til gæster. Det er sådan mit rationale ;-)

   Svar