Julebrunch


Julebrunch er en skøn tradition og også en måde at bryde lidt med de meget sukkersøde arrangementer i julen. Julen handler jo i virkeligheden om at være sammen med mennesker, vi holder af og ikke om at hælde sukker og søde sager i dagevis.

Julebrunch er jo egentlig blot en almindelig brunch lavet ved juletid. Hvis du synes det skal være ekstra julet kan du jo evt. tilføje lidt julekrydderier til hytteostpandekagerne eller servere lidt rester fra julegodterne i stedet for æbletærte eller pandekager.

Jeg har dog tilføjet særlig to opskrifter som jo er ekstra julet nemlig både de salte æbleskiver samt æbleflæsk.

Hvis du vil have flere ideer til brunch, kan du også se alle mine brunchopskrifter her.

Opskrifter til julebrunch

Udover de salte æbleskiver og æbleflæsk fik vi æg i cocotte med bacon og ost. Og så havde jeg lavet et lille ostebord plus naturligvis chiaknækbrød, pølser og brød til de brødspisende.

Og da jeg for nyligt havde købt 3 kilo æbler hos Aarstiderne, virkede det oplagt at lave den mega nemme æblekage. For den smager simpelthen bare så godt. Derudover kom der også lige hytteostpandekager på bordet til ungerne.

Julebrunch og julehygge på Low Carb

Fordi julen er så traditionstung, er det nemt at komme til at tænke, at man er ‘nødt til at gøre sådan og sådan, for det plejer vi’. Men sagen er, at det altid står dig fuldstændig frit for at starte en ny tradition. Der er ingenting, der behøver være som det plejer og hvis du ønsker dig et andet resultat end det, du plejer at få, kan du være nødt til at gøre noget andet end du plejer.

At invitere til julebrunch i stedet for til kage-hygge, kan vi være en fin måde at rykke nogle af de søde juletraditioner over på en anden tradition, hvor der serveres mere rigtig mad i stedet for søde sager. Og i sidste ende kan det betyde meget for dine chancer for at komme igennem december måned uden at ryge helt ud af kurs med din sunde livsstil.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Julebrunch”

Skriv en kommentar

 1. Jeg synes det er en god idé at børnene får lov at vente i spænding til det ER juleaften – for det dør/døde ingen af :) God jul til dig og dine.

  Svar
 2. Også en rigtig GLÆDELIG JUL til dig og familien fra mig, som har fundet støtte, hjælp, inspiration, grin og hygge i din skønne blog :-)

  Svar
 3. Rigtig glædelig jul til dig og dine.

  Og tak for et år 2012 fyldt med inspiration, ærlighed og vigtigst – glæde!

  De bedtse hilsner fra en fast læser

  Julie

  Svar
 4. Fra en der startede med strikt LCHF i oktober 2012 og samme tid begyndte at læse din blog: glædelig jul og tak for en blog med fornuft, gode opskrifter, hygge og relevans :)

  Svar