Jule tapasbræt


Dette jule tapasbræt formet som et juletræ og fyldt med lækker pølse og ost er perfekt hyggemad til dig, der spiser Low Carb eller Keto. Væk er de søde sager og i stedet er de erstattet af gode proteiner og fedt, der efterlader dig mæt og tilfreds i stedet for hungrende efter næste sukkerfix. Ja tak, siger jeg.

Juletræ af pølse og ost

Denne juleplatte er jo bare en sjov idé. Det er en form for tapasbræt/charcuterie-bræt anrettet som et juletræ. En sjov idé, hvis du gerne vil servere noget julehyggeligt i december. Vil du bruge idéen til nytår, dropper du juletræet, men anretter det som en fuld charcuterie platte. Se idéer her: Sådan laver du det ultimative tapasbræt / charcuteriebræt

Størrelsen på juletræ tapasbrættet kan du skalere op og ned efter behov. Jeg har estimeret mit til fire personer, hvis man skal nippe til det som en slags appetizer eller som en del af et større måltid, og til to personer, hvis det skal bruges til et fuldt måltid.

Juletræs tapasbræt med skinke, pølse og ost

Juletræs-tapasbræt

Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 15 g agurk til stammen
  • 100 g salami jeg brugte en lækker salchichon
  • 100 g ost fx en fast, lagret cheddar
  • 80 g små tomater gerne både røde og gule
  • 30 g agurk
  • 50 g spegepølse
  • 4 grønne oliven
  • 50 g brie
  • 0,5 frisk figen

Pynt

Sådan gør du

  • Skær de 15 g agurk i tynde stave og anret dem som stammen på træet.
  • Fold, pres eller krøl salamien godt sammen, så den danner nederste lag.
  • Skær ost i små tern og anret som næste lag.
  • Skær tomater i små både og anret som næste lag.
  • Skær de 30 g agurk i små tern og anret som næste lag.
  • Skær spegepølsen i små tern og anret som næste lag.
  • Skær brie i små firkanter og anret som næste lag.
  • Anret oliven som næste lag.
  • Skær figen i tynde både og anret som næste lag.
  • Skær en gul tomat i både og anret den som stjerne.
  • Pynt med lidt blåbær og gran.

Noter

Jeg har estimeret denne mængde til fire personer, hvis man skal nippe til det som en slags appetizer eller som en del af et større måltid og til to personer, hvis det skal bruges til et fuldt måltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tapas formet som et juletræ

Lad dig ikke begrænse af hvad jeg har puttet på mit tapasbræt. Vælg de skinker, pølser og oste, som du kan lide og anret dem i lag formet som et juletræ. Hvis du har brug for inspiration til at prøve nye oste, har jeg en masse forslag til det her: Inspiration til ostebordet

December og alle sukkerfristelserne

Indrømmet, i gamle dage endte mine december måneder altid i sukker. Åh suk, nu her igen. Og jeg må indrømme, at jeg ikke synes, det er blevet nemmere, og det er jo en kombination af at de er overalt og at man ikke kan gå udenfor en dør uden at blive konfronteret med spisesignaler. Samtidig sniger kulhydraterne sig ind i huset, også i mit, og det betyder at man ikke har noget helle. Det er hårde odds for en ex-sukkerjunkie.

Jeg er dog måske blevet lidt mere standhaftig, for jeg fortryder det (næsten) altid og i 9 ud af 10 tilfælde var det ikke det værd. Det er træls at skulle igennem de dage med cravings. Det er faktisk nemmere bare ikke at gå den vej.

Og at spise godt med protein og fedt er nu engang de bedste værn. Kalorierne bekymrer jeg mig ikke om, jeg er mere fokuseret på at holde mig væk fra den glidebane, det så nemt bliver, hvis jeg først spiser sukker.

Men jeg vil stadig gerne hygge mig og det kan jeg jo så gøre med dette tapasbræt formet som et juletræ.

Juletræs tapasbræt med skinke, pølse og ost
juletræ tapas bræt

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Jule tapasbræt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?