Dette jule tapasbræt formet som et juletræ og fyldt med lækker pølse og ost er perfekt hyggemad til dig, der spiser Low Carb eller Keto. Væk er de søde sager og i stedet er de erstattet af gode proteiner og fedt, der efterlader dig mæt og tilfreds i stedet for hungrende efter næste sukkerfix. Ja tak, siger jeg.
Juletræ af pølse og ost
Denne juleplatte er jo bare en sjov idé. Det er en form for tapasbræt/charcuterie-bræt anrettet som et juletræ. En sjov idé, hvis du gerne vil servere noget julehyggeligt i december. Vil du bruge idéen til nytår, dropper du juletræet, men anretter det som en fuld charcuterie platte. Se idéer her: Sådan laver du det ultimative tapasbræt / charcuteriebræt
Størrelsen på juletræ tapasbrættet kan du skalere op og ned efter behov. Jeg har estimeret mit til fire personer, hvis man skal nippe til det som en slags appetizer eller som en del af et større måltid, og til to personer, hvis det skal bruges til et fuldt måltid.
Ingredienser
- 15 g agurk til stammen
- 100 g salami jeg brugte en lækker salchichon
- 100 g ost fx en fast, lagret cheddar
- 80 g små tomater gerne både røde og gule
- 30 g agurk
- 50 g spegepølse
- 4 grønne oliven
- 50 g brie
- 0,5 frisk figen
Pynt
- blåbær
- gran
Sådan gør du
- Skær de 15 g agurk i tynde stave og anret dem som stammen på træet.
- Fold, pres eller krøl salamien godt sammen, så den danner nederste lag.
- Skær ost i små tern og anret som næste lag.
- Skær tomater i små både og anret som næste lag.
- Skær de 30 g agurk i små tern og anret som næste lag.
- Skær spegepølsen i små tern og anret som næste lag.
- Skær brie i små firkanter og anret som næste lag.
- Anret oliven som næste lag.
- Skær figen i tynde både og anret som næste lag.
- Skær en gul tomat i både og anret den som stjerne.
- Pynt med lidt blåbær og gran.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tapas formet som et juletræ
Lad dig ikke begrænse af hvad jeg har puttet på mit tapasbræt. Vælg de skinker, pølser og oste, som du kan lide og anret dem i lag formet som et juletræ. Hvis du har brug for inspiration til at prøve nye oste, har jeg en masse forslag til det her: Inspiration til ostebordet
December og alle sukkerfristelserne
Indrømmet, i gamle dage endte mine december måneder altid i sukker. Åh suk, nu her igen. Og jeg må indrømme, at jeg ikke synes, det er blevet nemmere, og det er jo en kombination af at de er overalt og at man ikke kan gå udenfor en dør uden at blive konfronteret med spisesignaler. Samtidig sniger kulhydraterne sig ind i huset, også i mit, og det betyder at man ikke har noget helle. Det er hårde odds for en ex-sukkerjunkie.
Jeg er dog måske blevet lidt mere standhaftig, for jeg fortryder det (næsten) altid og i 9 ud af 10 tilfælde var det ikke det værd. Det er træls at skulle igennem de dage med cravings. Det er faktisk nemmere bare ikke at gå den vej.
Og at spise godt med protein og fedt er nu engang de bedste værn. Kalorierne bekymrer jeg mig ikke om, jeg er mere fokuseret på at holde mig væk fra den glidebane, det så nemt bliver, hvis jeg først spiser sukker.
Men jeg vil stadig gerne hygge mig og det kan jeg jo så gøre med dette tapasbræt formet som et juletræ.
0 kommentarer til “Jule tapasbræt”