Hjemmelavede jordskokkechips smager jo uhyrligt godt. Okay, alle slags hjemmelavede chips er jo virkelig lækre.

Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 liter smagsneutral olie kokosolie er et godt men dyrt valg. Overvej om det er det værd
- havsalt
Sådan gør du
- Rens jordskokkerne godt.
- Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
- Varm olien op i en gryde til ca. 180 grader.
- Friter jordskokkerne lidt ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
- Drys med havsalt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sprød snack til hovedretten
Mange har franske kartofler på julebordet, men det er en tradition, vi aldrig har haft i min familie. Til gengæld kan jeg godt lide at have et sprødt element til fx nytårshovedretten. Eller som snacks til boblerne inden middagen.
Søren er helt vildt med jordskokker – i alle afskygninger. Jeg synes også, de smager fantastisk, men de giver mig en pokkers mavepine. Sikkert pga. det høje indhold af inulin.
Inulin er en slags unedbrydelig type kulhydrat, der fungerer som prebiotika (som resistent stivelse) og som ikke optages i tarmen, men i stedet vandrer ned til tyktarmen, hvor det bliver brugt til føde af tarmbakterierne.
Og det kan give mavekneb hos sarte maver eller hos maver, der ikke er vant til den slags.
Jeg kan sagtens spise lidt jordskokkechips eller lidt jordskokker i en salat eller bagt i ovnen. Men større mængder går ikke så godt.
Sunde chips…?
Jeg vil ikke gå så langt som at stemple chips af nogen art som helbredsfremmende. Særligt ikke, hvis de laves i tvivlsom vegetabilsk olie.
Men ved du hvad? Alting vi spiser behøver ikke være helbredsfremmende, så det går nok. Og en smule knas ovenpå et ellers lækkert festmåltid gør hverken til eller fra på sundhedskontoen, når vi kigger på den i det store billede.
Til sammenligning er der næppe noget helbredsfremmende ved mit alkoholindtag nytårsaften – haha!
Ja, ja, jul – Lad os nu komme til nytår!
Som du kan høre er jeg allerede langt forbi jul og i gang med nytårsforberedelserne, men derfor vil jeg alligevel lige ønske dig en rigtig glædelig jul.
December har næsten taget pusten fra mig i år, så jeg glæder mig til at slappe af i et par dage. Og med slappe af mener jeg stå i køkkenet. Vi bliver 9 til jul, 11 til Sørens fødselsdag 1. juledag og 17 nytårsaften. Så deeeeet…
Godt, jeg kan lide at stå i køkkenet, hva?
Jeg kan mærke, at jeg kører i et alt for højt gear, og jeg bliver helt rastløs, hvis det hele pludselig går for langsomt.
Som fx i går aftes da ungerne ville se et juleshow på TV2. Det foregik i verdens langsommeste tempo, og jeg kunne slet ikke være i det. Det er ikke et godt tegn, det ved jeg godt…
Hej Jane
Hvilken olie vil du anbefale at bruge, hvis ikke det skal være kokosolie?
Oksefedt/andefedt måske. Men det bliver også dyrt. Og alternativt skal du vælge en billig planteolie og se igennem fingre med det den ene gang.
Smukke, smukke champagneglas! Hvor er de fra?
Åh jeg kan skisme ikke huske det. Mener jeg købte dem i Imerco eller lign. sted. De er nemlig superfine og elegante.
Jeg laver dem lidt af gangen på en pande med godt med olie – så bruger jeg kokosolie, men bruger væsentligt mindre end en liter :)
Kan de laves i forvejen? Eller er det bare det bedste i sidste øjeblik ?
Måske kan de godt blive lidt bløde hvis man laver dem for længe i forvejen. Men de behøver ikke være sidste-øjebliks-lavet :)
Kan de laves om formiddagen eller måske endda aftenen før?
De kan i hvert fald godt laves tidligere på dagen :)