Om sommeren skal man spise jordbærkage med vaniljecreme! Her har de søde jordbær fået selskab af en blød mandelbund med mazarinsmag, lidt mørk chokolade og en vaniljecreme.
Jordbærkage med vaniljecreme
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Bund
- 4 æg
- 2 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk mandelessens
- 0,5 dl fløde
- 100 g smeltet smør
- 50 g fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk loppefrøskaller
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 100 g mørk chokolade 70-85%
Vaniljecreme
- 400 g mascarpone
- 100 g cremefraiche 38%
- 1 spsk SukrinMelis
- 1 tsk vaniljepulver
Jordbær og pynt
- 400 g jordbær modne og søde
- lidt frisk mynte
Sådan gør du
Bund
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk æg og Sukrin Gold godt sammen.
- Hæld fløde, mandelessens og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
- Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del. Lad dejen stå og hvile lidt, imens den sætter sig.
- Herefter hælder du den over i en springform, hvor du har lagt et stykke bagepapir i bunden. Glat dejen ud med en dejskraber. Skyl den i koldt vand, hvis den klistrer for meget til dejen.
- Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 15-20 minutter. Bunden er færdig, når den er gyldenbrun.
- Tag bunden ud af ovnen. Fordel den hakkede chokolade over og sæt den tilbage i ovnen i et par minutter. Tag kagen ud og smør chokoladen jævnt ud med en bagepensel eller dejskraber.
- Flyt bunden over på et fad eller en tallerken og lad den køle af i køleskab, til chokoladen er stivnet.
Vaniljecreme
- Rør mascarpone med cremefraiche, SukrinMelis og vaniljepulver.
Jordbær og pynt
- Vask jordbærrene og skær dem i skiver.
- Smør vaniljecremen på den afkølede bund og fordel jordbærskiverne ovenpå. Pynt med lidt mynteblade inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri jordbærkage med mandelbund
I dag fik vi gæster til eftermiddagskaffe og jeg ville gerne servere en lille let sommerkage. Jeg havde for lang tid siden faldet over Cecilies lækre kokosmuffins og bookmarket dem til en anden god gang. I stedet for muffins bagte jeg dog bare hele dejen i en springform, smurte lidt vaniljecreme på og lagde jordbær på i sirlige rækker.
Det er taknemmeligt med jordbær, ikke? Det ser altid så lækkert ud! Kagen smagte dejligt og vakte begejstring hos både de voksne og hos lillepigen. Drengebarnet ville ikke smage, han havde jo sine peberkagekugler, og ellers var han mest vild med jordbærene og med at slikke skålen med vaniljecreme.
Jordbærkage og sommerferie
Og så er sommerferien vist også skudt i gang! I går var Søren og jeg til voksenfest, sådan rigtig voksenfest faktisk. Med taler og sange og dans. Jeg endte aftenen i baren, hvor jeg drak gajolshots og det ved alle jo er en super idé.
Jeg var ret meget… skal vi kalde det… ‘ude af kontrol’, da jeg var yngre. 30’erne brugte jeg på at være meget fornuftig med små børn og job og nu hvor jeg nærmer mig 40, er det, som om jeg bliver yngre for hvert år, der går. Er der andre end mig, der har det sådan? Under alle omstændigheder synes jeg, det tegner lovende for 40’erne!
I morgen starter Silas fodboldskole og Vega summercamp med dans, og jeg begynder stille og roligt at skrue ned for arbejdet her på bloggen for at lave nogle andre spændende ting bag kulissen, om man vil, inden vi starter rigtig ferie om 2-3 uger.
Imens kan I nyde denne dejlige jordbærkage med vaniljecreme, som er en af mine favoritkager. Den og så sommertærten med bær fra Mæt & Slank. De to er de to kager, jeg vender tilbage til hver sommer.
Det øverste billede er taget af Columbus Leth og opskriften er fra LCHF Brød & Kager.
Da jeg ikke er fan af marcipan og marcipan smag bliver min lavet uden mandelessens og kan kun sige MUMS en kage.
Vil man mon kunne erstatte mandelessens og 1 dl mandelmel, med 1 dl marcipan i stedet?
Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg hælder mest til nej men det er ikke noget, jeg har overvejet at prøve…
Har prøvet at lave denne jordbærkage idag, den er virkelig lækker, kan klart anbefales.
:-)
Hvor dejligt at høre. Tak ❤️❤️
hvad gør det der Sukrin Gold???
eller kan det byttes ud med rør sukker??
Jeg bager kun efter det på grund af min datter på 3 år har fået konstateret Glutenallergi og der ved Cøliaki.
Hilsen Sabrina
Hej Sabrina
Ja det erstatter du bare med sukker. Det passer cirka 1:1. Mine kager er dog ofte ikke så søde så smag evt. lige til undervejs og se om du vil have mere sødme i❤️
Hvad str springform skal man bruge?
Jeg vil tro, at min er henad 22 cm…
Uhmm. Jeg lavede denne kage i fredags og der var da lidt tilbage til lørdag og den er lige så god som dagen efter :)
Ej hvor dejligt at høre. Tak for tilbagemeldingen :)
Hvis jeg nu skal have den med på arbejde, kan jeg så lave bunden og cremen aftenen før og samle den om morgenen? Eller er det bedst at lave bunden om aftenen, cremen om morgenen og så samle den nede på arbejdet lige inden servering? :)
Det har jeg faktisk ingen erfaring med. Jeg tror, jeg for en sikkerheds skyld ville vælge den sidste model, du beskriver :)
Tak – jeg giver lige en opdatering på torsdag ;-)
Hvis nu man kun har hele mandler men selv laver til mel – kan man så lave dejen? Kan ikke nå at få fat i fedt reduceret mel idag og har vildt lyst til kagen idag :) Ser bare så lækker ud!
Nej desværre. Det fedtreducerede er ekstremt fiberrigt og er det, der får bunden til at hænge sammen. Bruger du almindeligt mandelmel, får du en slags omeletbund.
Så spis hellere dine jordbær med vaniljecreme og gem kagen til en anden god gang :)
Tusinde tak for svar, jeg må have fat i det affedtede ;)
Ha ha ha ha ha jeg er lige blevet 40 og har det nøjagtig som dig. Det bliver fantastisk!
Fuldstændig fantastisk! Jeg glæder mig!
Hey Jane! :D
Det lyder som en lækker opskrift! Men jeg kan ikke tåle mælkeprodukter mere desværre! Er ellers kæmpe fan af ost :(
Har du en god idé til hvad jeg ellers kan bruge? :D
Du er forresten helt vildt inspirerende og mega sej! Tak fordi du er dig! :D
Tak for de søde ord :)
Du kan sagtens lave vaniljelag af kokosflødeskum i stedet. Hvis du ikke har lavet det før, har jeg en opskrift på det her: https://www.madbanditten.dk/saadan-laver-du-kokosfloedeskum/
Wohoo så er min sommer straks bedre. Du er stor inspiration både på madsiden men også måden du anskuer livet på er jeg ret vild med.
Jeg vil prøve at piske lidt mindre og se hvad der sker. Tak for tilbagemelding.
Ha en super søndag ?
Kh Henriette (og ikke Thomas som der står ;-))
Hej Jane. Tak for nogle fantastiske opskrifter. Vi bruger dem meget – men stor succes :-) Kan jeg bruge Urtekrams mandelmel i stedet for..? Rigtig god sommer :-)
Nej, det kan du desværre ikke. For at dejen skal hænge sammen skal det være det fiberholdige mandelmel fra Funktionel Mad. Og tak :)
Ser super lækker ud mums. Jeg lavede rabarber/jordbær trifli fra bogen året rundt i går. Den er også bare sol og sommer. Jeg lavede cremen og kompotten dagen i forvejen, så den bare skulle “lægges” sammen. Jeg støder dog på et gentagende problem at cremen bliver lidt gummi agtig det sker også når jeg pisker fløde og sukrin. Jane ved du hvor den går galt?
Kommer til at savne dine indslag over sommeren. Men du må have en god velfortjent sommerferie.
Nej det synes jeg ikke lige jeg ved. Min creme er også meget fast eller hvad vi skal kalde det. Men faktisk har jeg hørt fra nogle, der oplever at cremen bliver helt flydende. Jeg ved faktisk ikke om det sker, hvis man pisker for meget eller for længe…
Jeg kigger forbi et par gange i løbet af sommeren, tror jeg. Så helt fri fra mig bliver du ikke ;-)
Hvis cremen bliver for flydende er det fordi der bliver brugt et light osteprodukt.
Er det rigtigt? Adderbadder! ;-)