Jordbærkage for sarte sjæle


I går blev det pludselig sommer. Helt uventet på denne her årstid, altså! Det fejrede vi herude i sommerlandet med en improviseret jordbærkage.

Jordbærkage - glutenfri og laktosefri

Jordbærkage for sarte sjæle

Føj til favoritter Udskriv Pin
Glutenfri og laktosefri jordbærkage
10 personer
|
1 time

Ingredienser

Kagebunde

Vaniljeskum

Pynt

Sådan gør du

Bunden

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Pisk æg og sukrin godt sammen.
 • Hæld fløde, essens og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
 • Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del. Lad dejen stå og hvile lidt, imens den sætter sig. Og den sætter sig meget pga. de mange fibre fra både kokosmelet og loppefrøskallerne. Dejen får herefter en virkelig mærkelig konsistens, jeg siger det bare.
 • Herefter hælder du den over i formen. Jeg brugte en springform, som min smarte svigermor har beklædt med et stykke genbrugsbagepapir (en idé jeg klart skal kopiere derhjemme).
 • Glat dejen ud med en dejskraber. Skyl den i koldt vand, hvis den klistrer for meget til dejen. Det ser sådan cirka sådan her ud:
 • Put kagen i ovnen og giv den ca. 20 minutter. Prøv dig frem her og hold øje med den. Ovnen her i sommerlandet er væsentligt langsommere end min egen derhjemme. Bunden er færdig, når den er gyldenbrun.
 • Flyt bunden over på et fad eller en tallerken og lad den køle af.

Vaniljecreme & pynt

 • Pisk fløden med sukrin og vanilje, til du har en god vaniljeflødeskum. Den skal være en anelse hårdt pisket for ikke at glide ud, når den bliver lagt på kagen.
 • Vask jordbærrene og skær dem i skiver.
 • Når bunden er kølet af, skal kagen samles. Det gøres helt enkelt ved at smøre vaniljeskummet på bunden og fordele jordbærrene ovenpå. Easy-peasy!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Og selvom der givet vis er nogle ting, jeg ville have gjort anderledes, hvis jeg havde været hjemme i mit eget køkken, så vil jeg alligevel dele denne opskrift på jordbærkage med jer, for den blev simpelthen så fin og god og kan bruges som grundopskrift for en hel verden af ting.

Jeg havde været lidt forudseende og havde medbragt noget af det fiberrige kokosmel og HUSK. Med det i baggagen tænkte jeg, at jeg ville kunne løse de fleste akut opståede behov. Og ganske rigtigt. For er der egentlig noget, der siger dansk sommer som en jordbærkage på terrassen?

Jordbærkage – sukkerfri, glutenfri og laktosefri

Det gode ved denne her jordbærkage er, at den faktisk ikke er særligt sød. Og at den derfor ikke påvirker blodsukkeret synderligt. Jeg er pænt blodsukkerfølsom, og jeg var på sikker grund selv efter at have spist… host host… to stykker.

Da jeg lavede bunden, tog jeg udgangspunkt i opskriften på de lækre fastelavnsboller, og med enkelte justeringer gik det helt fint.

Ingen chokolade i opskriften på jordbærkage (skandale!)?

Personligt kunne jeg finde på mange steder i denne kage, hvor et lag chokolade ville have været på sin plads, men af hensyn til chokoladehadende barn blev det udeladt. Nå ja, og jeg havde heller ikke noget i nærheden.

Men altså det chokoladehadende barn er jo samtidig verdens mest kagehadende barn, men den titel har han altså lige mistet. For jordbærkagen kunne han lide! Også selvom ondskabsfulde søster øjeblikkeligt udbrød “Der er altså smør i” med den der lede stemme.

Hvis der er noget, drengebarnet hader mere end noget andet, er det nemlig smør (kan han virkelig være min?).

Jeg fik ham overbevist om, at der selvfølgelig ikke var smør i og fik snerret af pigen, at det dælme var sidste gang, hun fik lov til at være med til at bage. Men lad nu det ligge.

Drengen kunne lide kagen og spiste to stykker, Jeg blev helt stolt. Og det er jo lidt den omvendte verden.

Og før vi fik set os om, var fadet tomt. Hvor blev kagen af? Jeg kunne lyve og sige, at vi fik uventede gæster men deeet…. øhm, gjorde vi altså ikke.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Jordbærkage for sarte sjæle”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Lavede denne skønne kage til vores gæster idag! Jeg syns det var smadder godt, og gæsterne spiste også med velbehag ☺️ kan du huske:
  hvilken str. Springform du brugte?
  hvor lang tid skal den stå og sætte sig?
  Oven/under luft eller varmluft?

  Syns bunden blev lidt tør… muligvis den fik et par min. For meget, eller for stor en form ☺️??
  Men laves igen det skal den.

  Mums

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har søgt og søgt efter en opskrift på en marengs bund i dine opskrifter – men kan ingen finde :(
  Her i weekenden var jeg til tøse tam tam og en af veninderne havde lavet en marengs bund med hindbær flødeskum ovenpå. Dejlig sommerlig. Og mens de sad og spiste den – tænkte jeg at den da måtte kunne laves lchf agtig eller ihvertfald uden de 150 g. sukker.
  Bunden bestod af:
  3 æggehvider
  150 g. sukker
  150 g. malede mandler

  Hvad ville du udskifte sukkeret med? og hvor mange gram?

  På forhånd tak
  Anne :-)

  Svar
  • Jamen grunden til at jeg aldrig har lavet det er netop, at det ville kræve virkelig store mængder sødemidler, og det vil jeg dels ikke indtage og dels tror jeg, resultatet ville smage virkelig dårligt pga. bismagen. Skulle jeg vælge, ville jeg nok vælge SukrinMelis og måske halvere mængden ift. originalopskrift.

   Svar
 3. Hej Jane :)
  Jeg står og skal holde fødselsdag for min søn om 14 dage og vi bliver nød til at have jordbærkage! Men skal lige høre, kan bunden bages dagen inden, da jeg ellers kommer lidt i tidspres fordi gæsterne kommer allerede kl 11 :)

  Svar
 4. Er stadig mæt efter at have spist rigelige mængder af jordbærkagen i går! Havde tilføjet et lag af den sunde nutella under flødeskummet og det blev den så absolut ikke dårligere af!!

  Svar
 5. Hej Jane
  Bliver kagen bedst, hvis bunden bages dagen før eller samme dag?
  Tak for fantastisk inspiration og lækre opskrifter :-)
  /Anne

  Svar
 6. Så fik jeg købt kokosmel gennem Helsam, som leverer fragtfrit til din lokale Helsekost. Det er da genialt. Ja og så fik jeg jo bagt denne uovertrufne jordbærkage. Er du vild hvor er den god!!! Kæmpe mums :-)

  Svar
  • Ej, hvor herligt Jonna. Dejligt at høre! :-) Og topsmart med Helsam. Det vil jeg huske til næste gang. Når jeg bestiller hos rawandmore er jeg jo “tvunget” til at købe nogle af de uhørt lækre trøffelchokolader også. Uha uha..

   Svar
 7. Mums. Hvis ikke det var fordi man tydeligt kan se han ligner dig ville jeg have sagt at han må være forbyttet ved fødslen :-D

  Svar
 8. Hvor morsomt med dine unger LOL hvordan kan du ha et smørhadende barn ???
  Kagen ser så altid lækker ud :)
  Minder meget om min skt hans kage ( bare med mandelmel ;)

  Svar
  • Ja, hvordan kan jeg have et smørhadende barn? For ikke at nævne et chokoladehadende barn? Det er et mysterium. Noget må være gået galt på klinikken i sin tid ;-)

   Svar
 9. Må lave, må lave, må lave!!

  Har bare ikke mere HUSK og har nu ledt efter det i to helsekostbutikker hernede i Tyskland uden held. Har endda fundet både latinske og tyske navne for det frem men lige lidt forstod de mig?? Hvad fanden, de tyskere plejer da at være med på helsebølgen. Har kun fundet det på en tysk hjemmeside i kapselform mod afføringsproblemer….hmm.
  Det fine kokosmel har jeg dog, så måske jeg alligevel skal forsøge med et eller andet. Måske jeg kan male nogle chiafrø??

  Nå, må forsøge. Lækker ser den i hvert fald ud og hurra for at Silas kunne li’ den :-)

  Svar
  • Hey Ulla, beklager det sene svar. Har været sommerhusramt med wifi-udfordringer. Mærkeligt at loppefrøskaller er svære at finde i Tyskland. Du må få sendt nogle ned til dig. I mellemtiden tænker jeg, at du enten kan supplere med lidt ekstra kokosmel ellers kan malede chiafrø eller hørfrø måske gøre det. :-)

   Svar
 10. MUMS!!! Den skal jeg SÅ meget lave i løbet af weekenden :) Men jeg har ikke noget fint kokosmel. Kan jeg købe det i almindelige supermarkeder?

  Svar
 11. Uhm hvor ser det skønt ud – får helt lyst til at prøve opskriften og tænker, at et lag smeltet mørk chokolade under fløde og jordbær ikke ville være dårligt ;-) MUMS – god ferie Jane :-)

  Svar
 12. Du er genial! Den ser rigtig lækker ud, men desværre kan jeg ikke tåle jordbær (pis!) så jeg må savle over jordbærene istedet.

  Jeg har lavet SÅ mange Oopsies så du tror det er løgn. De er så lækre og meget mættende. Jeg har overvejet at lave en lagkagebund af dem – har du prøvet det?

  Svar