Denne opskrift på jordbæris uden sukker bliver din ven hele sommeren. Ikke alene smager den dejligt, den er også supernem at lave, er temmelig kulhydrat- og kaloriefattig og med en dejlig frisk og sød smag af jordbær.

Ingredienser
- 600 g jordbær fra frost
- 2 spsk SukrinMelis kan udelades men fremhæver jordbærsmagen godt
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,7 dl æggehvider eller piskefløde
Sådan gør du
- Lad gerne jordbærene optø en smule (10-15 minutter) inden du starter.
- Blend hele balladen i blenderen til en skøn og luftig is.
- Hæld i skåle og spis (eller i ispindeforme og frys – se tip under opskriften)
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri jordbæris
Denne sukkerfri jordbæris er helt enkel og består næsten kun af jordbær. Man kan også kalde den en smoothie-is, for det er jo næsten det, det er, men at sidde og spise denne cremede jordbær-is med ske, føles bestemt mere som at spise is.
Jeg har eksperimenteret med flere forskellige varianter af den, så husk lige at læse under opskriften.
Jordbæris uden sukker på forskellige måder
Den originale opskrift med jordbær og æggehvide giver en frisk og luftig is med dejlig jordbærsmag og næsten sorbet-agtig konsistens. Den smelter hurtigt og skal spises med det samme. Æggehviderne gør, at isen er temmelig kaloriefattig, og nogle dage kan det jo være rart.
For en mere fyldig is, kan du bytte æggehviden til piskefløde, enten hele mængden eller halvdelen af mængden. Det klæder jordbærisen med en smule fedme, synes jeg. Det giver en lidt mere kalorieholdig is, men til gengæld vil du opleve, at den føles mere som is, og at den tilfredsstiller alle sanserne mere.
Ispinde med jordbæris
Jeg har også lavet den som ispinde, og det fungerer virkelig godt også. Her får jeg 8 ispinde i stedet for fire skåle.
Jeg har nogle isforme fra Lekue (reklamelink), som er dødsmarte, fordi de er enkeltvis og stabelbare og intet fylder i fryseren.
Ungerne elsker, når vi har is i fryseren og faktisk bruger jeg en masse af mine smoothieopskrifter hertil også.
Flere is-opskrifter?
Vil du have flere opskrifter på is og ispinde uden sukker, så gå på opdagelse i mit store arkiv lige her: Is & ispinde
Hej Jane
Hvordan undgår du, at isen bliver krystalliseret? (Hvis du gør det 😊)
Dem i skålen spises med det samme, så det er ikke noget problem. Jeg spekulerede ikke over det i dem på pinden, der har været frosset :)