Jordbærgrød med rabarber er sådan en dejlig og let sommerlig dessert, der er populær hos hele familien. Faktisk er alle variationer over bær med flødeskum et hit herhjemme. Selv har jeg et blødt punkt for rabarber, som jeg synes smager fænomenalt godt sammen med.
Jordbærgrød med rabarber, vaniljeflødeskum og hakket chokolade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g rabarber
- 300 g jordbær evt. fra frost
- 1 tsk vaniljepulver
- vand bare lidt
- sødning fx Sukrin Gold eller steviadråber
Vaniljeflødeskum
- 2 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver
Drys
- 50 g mørk chokolade 70-85% hakket (eller lidt kakaonibs)
- frisk mynte
Sådan gør du
- Rengør rabarber og skær stilkene i små stykker.
- Put rabarberstykker i en gryde sammen med jordbær, vaniljepulver, vand og evt. sødning. Kog langsomt op og lad simre til både rabarber og jordbær er godt udkogte.
- Rør rundt i massen med en gaffel, til du har en chunky masse. Hæld på glas og lad afkøle helt i køleskabet.
- Pisk flødeskum med vaniljepulver (eller lav flødeskum på under 10 sekunder med din Bamix stavblender)
- Anret jordbær-rabarbergrøden i små skåle, hæld en klat flødeskum på og drys hakket chokolade (eller kakaonibs) over og slut af med lidt finthakkede mynteblade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jordbærgrød med rabarber
Denne jordbærgrød med rabarber laver jeg hele sommeren. Jeg har helt enkelt en beholder i køleskabet med den og så kan man forsyne sig efter behov. Ungerne synes, det er en fest med sådan en dessert, man gerne må spise til hverdag og jeg synes også, det er skønt at have en frokostdessert, hvis jeg har lyst til det en dag.
Skal det være fancy, får den flødeskum og hakket mørk chokolade på.
Rabarber giver skøn smag i jordbærgrød
Rabarber giver en dejlig smag i denne opskrift på jordbærgrød. Det er svært at forklare smagen af rabarber for en, der ikke har smagt det, for den er jo lidt særpræget og kommer først rigtig til sin ret sammen med sødme.
Og vidste du at rabarber teknisk set er en grøntsag? Det gør jo dette til en slags grøntsagsdessert eller noget…
Sommerferie snart
Jeg kan næsten ikke få mit hoved omkring, at det snart er sommer. I næste uge starter alle sommerafslutningsarrangementerne (afslutning i 3. B, afslutning i 3. C, fodboldafslutning, danseafslutning etc.), og om to uger har mine børn sommerferie. Det føler jeg mig ikke helt klar til – haha!
Vores sommerferie i år er lidt løst defineret. Ungerne har et væld af planer med fodboldskole, dansecamp og hvad har vi. Vi har en uge i Sydfrankrig hos min far, men derudover har vi ikke lagt os fast på noget. Vi overvejer at ofre en uges ferie og i stedet gemme den til at kunne rejse væk en måneds tid næste år. Jeg synes, foråret har været en lang ferie. Først Madrid, så Paris og senest New York. Ja, totalt first world problems, I know, men arbejdet udfører jo desværre ikke sig selv her i firmaet.
Tidligere havde jeg det sådan, at jeg arbejdede mig selv halvt i sænk i et halvt år af gangen, og så holdt jeg en lang ferie, hvor jeg prøvede at samle mig selv op igen. Jeg var så ked af den model. Det var så destruktivt. Men man må sige, at jeg har formået at ændre den del. Nu lægger jeg flere åndehuller ind. Nogle gange er det vigtigt at stoppe op og bide mærke i, at det faktisk lykkes at bryde nogle uhensigtsmæssige mønstre også.
Hej Jane
Må jeg spise rabarber kompot med lidt 10 % græsk yoghurt når jeg er på Keto til morgenmad..?
Mvh
Ditte
Det må du jo selv bestemme men det er ikke noget, jeg vil anbefale. Jeg synes, du skal spise kød, grøntsager og fedt. Ikke frugt og mælkeprodukter. Brug mine Keto-bøger som inspiration, hvis dit mål er vægttab. Deri finder du ikke den slags opskrifter.
Hej Jane.
Vil det være okay engang imellem at spise en potion grød måske med en ske græsk youghurt 10 % til morgenmad ?
Hej Morten
Jeg ved ikke helt i hvilken kontekst, jeg skal forstå dit spørgsmål, men hvis vi er i Keto/Vægttabs-genren, synes jeg, du skal holde dig til at holde dit kulhydratindtag helt lavt og spise godt med protein og fedt i stedet. Se bedre morgenmadsforslag her Keto morgenmad
Jeg bruger Sukrin gold til grøden, det er et hit herhjemme…❤️
Hvis man er glad for sine tænder kan det anbefales at smide en smule non-oxal i ;)
Hvad er non-oxal?
Det er sådan noget der neutraliserer oxalsyre, som der er en del af i rabarber – det er det som giver en efter min mening træls fornemmelse på tænderne. Det er en god idé at putte i rabarbergrød, da syren er skidt for tænderne og optagelse af kalk.
https://mad.coop.dk/kolonial/bagning-og-kerner/syltning/nonoxal-5701009154354
Hvor meget vand ca ? Og hvor lang tid skal det ca simre ?
Vh Tina
Måske 0,5 dl og simre i ca. 10 minutter. Kig ned i gryden. Du er ikke i tvivl :)
Det lyder så lækkert og så nemt. Det prøver vi lige i aften :-) god dag til dig Jane.
Glæd jer! :) og god dag til dig også!
Ved du om det er rigtigt at Steviadråber / drops skal udgå? De er nærmest umulige at få fat i og i den ene helsekost jeg var i sagde de at de udgik. Og nu kunne jeg heller ikke finde dem via ovenstående link i opskriften.
Ja, det er vist rigtigt. I New York var de dog allevegne, så det må være en dansk ting. Jeg har udskiftet linket i opskriften – tak :)