Jordbærgrød med rabarber, vaniljeflødeskum og hakket chokolade


Jordbærgrød med rabarber er sådan en dejlig og let sommerlig dessert, der er populær hos hele familien. Faktisk er alle variationer over bær med flødeskum et hit herhjemme. Selv har jeg et blødt punkt for rabarber, som jeg synes smager fænomenalt godt sammen med.

Jordbærgrød med rabarber

Denne jordbærgrød med rabarber laver jeg hele sommeren. Jeg har helt enkelt en beholder i køleskabet med den og så kan man forsyne sig efter behov. Ungerne synes, det er en fest med sådan en dessert, man gerne må spise til hverdag og jeg synes også, det er skønt at have en frokostdessert, hvis jeg har lyst til det en dag.

Skal det være fancy, får den flødeskum og hakket mørk chokolade på.

jordbærgrød med rabarber, flødeskum og chokolade. En lækker og sommerlig sukkerfri dessert --> Madbanditten.dk

Jordbærgrød med rabarber, vaniljeflødeskum og hakket chokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time

Ingredienser

Vaniljeflødeskum

Drys

Sådan gør du

 • Rengør rabarber og skær stilkene i små stykker.
 • Put rabarberstykker i en gryde sammen med jordbær, vaniljepulver, vand og evt. sødning. Kog langsomt op og lad simre til både rabarber og jordbær er godt udkogte.
 • Rør rundt i massen med en gaffel, til du har en chunky masse. Hæld på glas og lad afkøle helt i køleskabet.
 • Pisk flødeskum med vaniljepulver (eller lav flødeskum på under 10 sekunder med din Bamix stavblender)
 • Anret jordbær-rabarbergrøden i små skåle, hæld en klat flødeskum på og drys hakket chokolade (eller kakaonibs) over og slut af med lidt finthakkede mynteblade.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rabarber giver skøn smag i jordbærgrød

Rabarber giver en dejlig smag i denne opskrift på jordbærgrød. Det er svært at forklare smagen af rabarber for en, der ikke har smagt det, for den er jo lidt særpræget og kommer først rigtig til sin ret sammen med sødme.

Og vidste du at rabarber teknisk set er en grøntsag? Det gør jo dette til en slags grøntsagsdessert eller noget…

jordbærgrød med rabarber, flødeskum og chokolade. En lækker og sommerlig sukkerfri dessert --> Madbanditten.dk

Sommerferie snart

Jeg kan næsten ikke få mit hoved omkring, at det snart er sommer. I næste uge starter alle sommerafslutningsarrangementerne (afslutning i 3. B, afslutning i 3. C, fodboldafslutning, danseafslutning etc.), og om to uger har mine børn sommerferie. Det føler jeg mig ikke helt klar til – haha!

Vores sommerferie i år er lidt løst defineret. Ungerne har et væld af planer med fodboldskole, dansecamp og hvad har vi. Vi har en uge i Sydfrankrig hos min far, men derudover har vi ikke lagt os fast på noget. Vi overvejer at ofre en uges ferie og i stedet gemme den til at kunne rejse væk en måneds tid næste år. Jeg synes, foråret har været en lang ferie. Først Madrid, så Paris og senest New York. Ja, totalt first world problems, I know, men arbejdet udfører jo desværre ikke sig selv her i firmaet.

Tidligere havde jeg det sådan, at jeg arbejdede mig selv halvt i sænk i et halvt år af gangen, og så holdt jeg en lang ferie, hvor jeg prøvede at samle mig selv op igen. Jeg var så ked af den model. Det var så destruktivt. Men man må sige, at jeg har formået at ændre den del. Nu lægger jeg flere åndehuller ind. Nogle gange er det vigtigt at stoppe op og bide mærke i, at det faktisk lykkes at bryde nogle uhensigtsmæssige mønstre også.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Jordbærgrød med rabarber, vaniljeflødeskum og hakket chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Må jeg spise rabarber kompot med lidt 10 % græsk yoghurt når jeg er på Keto til morgenmad..?

  Mvh
  Ditte

  Svar
  • Det må du jo selv bestemme men det er ikke noget, jeg vil anbefale. Jeg synes, du skal spise kød, grøntsager og fedt. Ikke frugt og mælkeprodukter. Brug mine Keto-bøger som inspiration, hvis dit mål er vægttab. Deri finder du ikke den slags opskrifter.

   Svar
 2. Hej Jane.

  Vil det være okay engang imellem at spise en potion grød måske med en ske græsk youghurt 10 % til morgenmad ?

  Svar
  • Hej Morten

   Jeg ved ikke helt i hvilken kontekst, jeg skal forstå dit spørgsmål, men hvis vi er i Keto/Vægttabs-genren, synes jeg, du skal holde dig til at holde dit kulhydratindtag helt lavt og spise godt med protein og fedt i stedet. Se bedre morgenmadsforslag her Keto morgenmad

   Svar
 3. Ved du om det er rigtigt at Steviadråber / drops skal udgå? De er nærmest umulige at få fat i og i den ene helsekost jeg var i sagde de at de udgik. Og nu kunne jeg heller ikke finde dem via ovenstående link i opskriften.

  Svar
  • Ja, det er vist rigtigt. I New York var de dog allevegne, så det må være en dansk ting. Jeg har udskiftet linket i opskriften – tak :)

   Svar