Jomfruhummersuppe


Jomfruhummersuppe er jo den perfekte forret. Nem at lave i forvejen og imponerende god smag. Ret høj imponeringsfaktor også, når du lige henkastet afslører, at du har lavet suppen selv og ikke bare købt en af de færdige frostversioner (som nu faktisk også smager ret dejligt).

Jomfruhummersuppe - den klassiske nytårsforret. Så lækker og velsmagende og temmelig nem at lave selv.

Jomfruhummersuppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

  • 8 jomfruhummere find dem på frost i supermarkedet eller friske hos fiskehandleren
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sød paprika
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ dl cognac
  • 750 ml hvidvin
  • 4 dl fiskefond fås på frost i større supermarkeder eller hos fiskehandleren
  • 1/2 fennikel groft snittet
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. en smule sødning
  • smør eller kokosolie til stegning
  • frisk timian

Sådan gør du

  • Pil jomfruhummerne ud af skallerne og stil kødet på køl. Brug en kniv, hvis de er lidt genstridige.
  • Svits løgene i kokosolien i en gryde, til de er klare i farven.
  • Kom jomfruhummerskallerne ned i gryden og svits dem godt med, knus dem gerne lidt.
  • Kom hvidløg, paprika og tomatpure på og lad det brænde lidt af et øjeblik.
  • Hæld cognac på og lad det koge op.
  • Hæld vin og fond på, og tilsæt fennikel. Lad suppen simre i ca. 30 minutter.
  • Hæld suppen igennem en si, så alt fyldet bliver sorteret fra
  • Kom suppen tilbage i gryden og hæld fløden på. Lad suppen simre, så den reducerer til den ønskede tykkelse og smag til med salt, peber og evt. en smule sødning.
  • Inden servering svitser du jomfruhummerhalerne i lidt smør på en varm pande.
  • Server suppen portionsanrettet med et par jomfruhummerhaler i hver skål og en grøn dusk, fx timian, på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kan du overhovedet overskue at tænke på nytår her lige før jul?

Altså, for mig er jul nærmest noget, der skal overståes, så vi kan komme til det rigtig sjove: Nytårsaften.

Jomfruhummersuppe – skøn forret

Jeg elsker også jomfruhummersuppe og kan spise det året rundt. Som forret til mange er suppe ofte et nemt valg. Det kan laves forinden og skal bare lunes på aftenen.

Måske vil dine gæster gerne have brød til suppen, og det kan du jo så vælge at lave. Hvis du vil vælge at lave et LCHF-brød til, vil jeg anbefale det gode brydebrød med urter. Det smager forbavsende godt og er godt til at suge suppe op.

Se alle mine nytårsopskrifter her: Janes nytårsopskrifter

Jomfruhummersuppe - den klassiske nytårsforret. Så lækker og velsmagende og temmelig nem at lave selv.
Jomfruhummersuppe - den klassiske nytårsforret. Så lækker og velsmagende og temmelig nem at lave selv.

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Jomfruhummersuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej ??
    Vi er nogle stykker som er ved at planlægge nytårsmenuen og er faldet over din jomfruhummersuppe. Kan man godt bare gange opskriften op. Altså hvis vi er 12 så gange den op med 4?
    Godt nytår ?

    Svar
  2. Så fandt jeg forretten til vores nytårsmenu.
    Den ser meget lækker ud og umiddelbart noget der ligger er inden for mine gastronomiske evner.
    Jeg glæder mig til at serverer det i sommerhuset.

    Jeg har et lille forslag til forbedring af din side (i hvert fald mere brugervenlig)
    Kunne den ikke laves sådan at man kan nøjes med at printe selve opskriften ud?
    Jeg har lige printet 12 sider, men skal kun bruge de 2.

    Godt nytår
    Jørn

    Svar
    • Åh jeg ville nok helst lave den på dagen. Lave den som noget af det sidste og så bade og klæde om og så have den på komfuret, når gæsterne kommer.

      Måske kan det godt laves og fryses men det kræver at man har brugt friske jomfruhummere og ikke frosne. Jeg tror egentlig også godt, den kan laves et døgns tid i forvejen og overnatte i køleskab men allerhelst ville jeg lave den frisk, tror jeg :)

      Svar
  3. Lækker suppe, lige hvad jeg havde brug for. Julen er bare heller ikke lige mig, men når man har skønne unger er der jo ingen vej uden om, medmindre man tager hele december til Thailand. Men det blev ikke i år for hverken dig eller mig ? Jeg glæder mig til ikke julemad igen, er lidt træt af at den er alle steder.
    Så jeg vil snuse lidt til nytårs retterne også selvom at tradition her i huset er en ordenlig omgang sushi fra sticks’n sushi ? I Valby nytårs aften. Men lidt hapser herfra bloggen syntes jeg er hyggeligt at lave og alt er jo noget sjovere når man har ❤️med.

    Svar
    • Åh ja, jeg drømmer også om at rejse væk hele december. Det synes mine børn så bare er verdens dårligste idé. Suk…

      Og hvor dejligt med sushi! Det fik vi til forret sidste år, og det smager jo så godt! :)

      Svar
  4. Det lyder superlækkert. Vi er 8 voksne til nytår. En kommer med en fiskeret.
    Jeg tænker at jeg laver jordskoksuppe med bagt torsk og bacon.
    Herefter carpaccio og ost.
    Hvad kan man servere til carpaccio?
    Til slut dessert som en af gæsterne kommer med.
    Et i øvrigt super glad for din blog og meget lækre opskrifter
    Kh
    Bodil Svare

    Svar
    • Carpaccio, tænker du som tilbehør? Eller ovenpå?
      Ovenpå synes jeg ikke, der er noget, der slår den klassiske med olivenolie, rucola og masser af parmesan. Evt. lidt saltede mandler til knas.
      Ved siden af ville jeg nok servere en salat. Måske lidt fyldig med fx bagte jordskokker eller lign i…

      Svar
  5. He he det første jeg tænkte var om billedet er fra sidste nytårsaften eller om du har nytårs pynt liggende hele året, hvis nu der lige skal knipse dn nytårs ret :-)
    Anyways det ser top lækkert ud, det kunne snildt ende ned at være vores indspark til sammenskudsgildet d. 31.
    Glædelig jul til dig og dine. Og tak for en altid inspirerende blog.

    Svar
    • Ha! Jeg har selvfølgelig da nytårspynt hele året! Men her har jeg faktisk suppleret med nytårspynt fra Søstrene Grene. Jeg skyndte mig at hamstre så snart det kom i butikkerne, og jeg har både bannere med sølvglimtende HAPPY NEW YEAR og balloner med 2018. Ej men jeg glæder mig jo som et barn til juleaften – haha!

      Svar