Jomfruhummer med kryddersmør er den lækreste forret i sommerhalvåret. Det virker så luksusagtigt at få serveret til forret, og jeg vil næsten sige, at et godt glas kold hvidvin er obligatorisk til. Sikke et luksus-liv!
Ingredienser
- 500 g jomfruhummer
- 50 g blødt smør
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk frisk persille
- 1 spsk kørvel
- 1 tsk citronskal
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk salt og friskkværnet peber
- 2 stk citron
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 250 grader grillfunktion eller smid dem på grillen i stedet.
- Kom smørret i en lille skål.
- Hak krydderurterne fint.
- Kom krydderurter og krydderier i skålen og rør det hele godt sammen.
- Vend jomfruhummerne med bagsiden op og knus skallen på halen med en skarp kniv.
- Fjern de skaller der går ind over den bløde del af halen. Hvis du kan se den sorteafføringsstreng, så fjern den med en lille urtekniv.
- Fordel en klat smør på alle halerne og læg jomfruhummerne i et ovnfast fad.
- Sæt fadet i ovnen og giv dem ca. 4 minutter på grillfunktion.
- Brænd evt. et par citroner på en varm pande eller på grillen og pres saften udover jomfruhummerne.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Måske forbinder du jomfruhummer med noget, du kun spiser på restaurant, fordi det kan virke lidt angstfremkaldende at stå med sådan en fætter. Men fat mod, jeg har samlet en række gode råd til dig her, så du kan nyde denne lækkerbidsken derhjemme også.
Hvordan klargøres jomfruhummer?
Disse jomfruhummere er tilberedt hele. Jeg har blot lige knus den bløde skal på halen med en skarp kniv og pillet den af. Dernæst har jeg fjernet tarmen med en lille urtekniv. Hvis du kan finde og fjerne mavesækken, er det også en god ide.
Du kan også vælge at dele jomfruhummerne i halve, ved at lægge dem på ryggen og ‘save’ dem over midt på med en brødkniv. Undgå at trykke, så ødelægger du kødet. Du kan også lade være med at skære jomfruhummerne helt over. På den måde er det nemmere både at finde og fjerne tarm og mavesæk fra jomfruhummeren.
Se tip til selve pilningen/spisningen under opskriften.
Sådan pilles og spises jomfruhummer
Jomfruhummer er lidt snasket at spise, så måske ikke rigtig date-mad. Medmindre du mangler en ice-breaker selvfølgelig ;-)
Det giver mening, at de bruger hagesmæk på skaldyrs restauranterne i USA. Sørg evt. for at have et par våde klude tæt på.
Lad først og fremmest jomfruhummerne køle lidt af, inden de serveres. Når jomfruhummerne skal spises, vrider du hovedet af, det skal ikke spises. Tag dernæst fat i den nederste del af halen og hiv lidt i kødet i halen, så den kommer ud af skallen.
Mere gæstemad?
Se min store samling af lækker gæstemad. Her er både forretter, hovedretter og desserter.
0 kommentarer til “Jomfruhummer med kryddersmør”