Denne jalapenodressing med koriander og lime er superlækker som salatdressing eller som en kold urtesovs til kødretter. Den passer derved perfekt til sommerens mange grillmiddage. Den kan også bruges som dip til grøntsagsstave.
Ingredienser
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 bundt frisk koriander med stilke
- 3 stk jalapeños de hele chilier – ikke de syltede fra glas
- 1 lime saften herfra
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær chilierne i mindre stykker.
- Kom alle ingredienser undtagen eddike og olie i et blenderglas eller i foodprocessoren og blend til en jævn masse.
- Tilsæt olie og eddike lidt ad gangen så det emulgerer lidt.
- Smag til med salt, peber og lime.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jalapenodressing eller -dip
Dressingen her er lavet med de friske jalapeno-chilier og mine var (heldigvis) ikke alt for stærke i det. Dressingen er derfor ikke voldsomt stærkt men har bare en dejlig smag med en smule bid.
Bruger du dressingen som kold urtesovs, passer den virkelig godt til kylling eller fisk. Men jeg kunne faktisk også godt spise den henover en grillet flanksteak fx. Den er derfor perfekt til sommerens grillmiddage.
Wauwwww jeg er fan af den dressing…