Jalapeño poppers er en superfræk lille snack eller appetizer og jeg synes, du skal prøve opskriften, næste gang du skal have gæster. De er stærke men også virkelig lækre og en perfekt LCHF-snack eller appetizer.
De er heller ikke helt tossede, hvis du en dag skulle finde dig selv i en situation med tømmermænd… uden at have sagt for meget… ;-)
Ingredienser
- 7-8 jalapeños friske – dvs. sådan nogle store grønne chilier
- 70 g flødeost naturel
- 30 g cheddar fint revet
- hvidløgspulver
- 3-4 skiver bacon
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Halver jalapeño’erne, fjern midterkødet og kernerne. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rør flødeost med fintrevet cheddar og hvidløgspulver i en skål.
- Fyld de halve jalapeño’er med flødeostfyldet. Læg dem tilbage på bagepladen.
- Bag i 18-20 minutter i den varme ovn, til de er brune i toppen.
- Læg baconstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og put dem i ovnen sammen med jalapeño’erne. Tag dem ud og lad dem afdryppe på køkkenrulle, når de er sprødstegt.
- Anret dine fyldte jalapeños på et fad, knus bacon og drys det over. Server – husk servietter!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jalapeño poppers på Low Carb/LCHF/Keto-måden
Normalt er jalapeño poppers sådan noget dybstegt med dej omkring. Dejen undlod jeg her, og jeg synes faktisk ikke, de blev ringere af det. Jeg ville have rullet baconskiver omkring, men mine skiver var lidt tykke, så jeg var bange for, at de ikke ville blive ordentligt stegt. I stedet valgte jeg at drysse knust bacon over, og det blev altså virkelig lækkert!
Men de er stærke! Måske sjuskede jeg lidt med at få fjernet kernerne, men de niver godt. Men det er jo bare dejligt!
Små stærke hapsere
Jalapeño poppers er virkelig de perfekte små hapsere og dine gæster vil synes, de er superlækre.
Hvis nu du ikke kan skaffe jalapeño’s, eller hvis du gerne vil have en mindre stærk sag, kan du lave dem med grøn peber i stedet.
Nogen speciel grund til at du bruger hvidløgspulver istedet for hvidløg?
Nej ikke andet end dovenskab, faktisk ;-)
Hehe – den klarer jeg ved at blende en gang hvidløg med olie en gang om ugen ;)
Hvorfor vente til vi får gjester? Denne skal prøves ut i dag :)
Haha! I like the way you think! ;-)
Uhmmm ☺
Er ikke til meget stærke chilli, men tænker de også kunne laves med de små snackpeberfrugter som fås i forskellige farver. Og så kunne man evt. tilsætte chilli i ostemassen, så er det nemmere at styre styrken.
Tak for mange skønne opskrfter og bøger ?
Hilsner fra Pia
Super idé! Tak Pia!
Jeg lavede en variation inspireret af disse, og spiste dem som aftensmad – De kan klart anbefales, det var super lækkert !
Jeg brugte rød peberfrugt, rørte flødeost sammen med finthakket
løg, og en krydderiblanding (texas krydderi, hed det). Smurte blandingen på peberfrugterne, og dryssede revet cheddar ud over – Bagte dem så i ovnen indtil osten var blevet lækker og brun.
Hvor lyder det bare vildt lækkert! Tak for tip! :)